Seuraa 
Viestejä45973

Äskettäin Romaniassa tapahtui koiran tekemä tappo. Koira oli tappanut Romaniassa vierailleen japanilaisen liikemiehen, joka oli siellä liikematkallaan. Kulkukoirat ovatkin suuri ongelma Romaniassa ja kuten huomaatte ne ovat myös alati kasvava terveysriski.
Nyt maan huippuasianajajat ovat alkaneet puolustamaan koiraa, siis koiraa! He eivät haluaisi, että tätä tappajaa odottaisi kuoleman tuomio, vaan että se adoptoitaisiin kivaan kotiin.

Suomessakin tapahtuu useita vakavia vammautumisia ja joskus jopa kuolemaan johtavia tapauksia, kun irrallaan juoksenteleva koira hyökkää
ihmisen kimppuun.

  • ylös 1
  • alas 1

Sivut

Kommentit (21)

Rakkaat tiedeihmiset,

löysin aivan sattumalta tällaisen äänestyksen. Se ei ole ollut vilkas, ja aikaakin on jo ehtinyt vierähtää, mutta valitettavasti kysymys on äärimmäisen ajankohtainen, koska tiistaina 1.3.2011 Romanian parlamentti keskustelee uusista kulkukoirien joukkolopetuksista.

Kulkukoirapopulaation kontrollointia on tutkittu runsaasti. Romanian kaltaisissa maissa, joissa puhutaan endeemisestä kulkukoirakannasta (2-3 miljoonaa koditonta koiraa), tappaminen ei ole pysyvä ratkaisu. Se on myös HUOMATTAVAN epäeettinen keino hyvin köyhässä maassa, jossa kaikki eivät ole edes tietoisia koiran kyvystä tuntea kipua.

Maailman terveysjärjestö suosittelee kulkukoiraongelman ratkaisemiseksi sterilointi- ja rokotusohjelmaa. Vaikka jokainen koirien aiheuttama kuolemantapaus on erittäin valitettava, Romaniassa niitä sattuu äärimmäisen vähän, kun ottaa huomioon korien valtavan lukumäärän. Kuten edeltävä kirjoittaja mielestäni totesikin, omistetut koirat aiheuttavat suhteessa paljon enemmän vaaratilanteita ihmisille.

Kodittomien koirien ystävät ry on laatinut aiheesta artikkelin, jonka perässä on merkitty lähteitä ja lisätietoa ongelmaan. http://koirienystavat.com/fi/artiklar/std/sterilointiohjelma.html En käy artikkelia tässä referoimaan, mutta toivon että ihmiset tutustuisivat siihen, ennen kuin tuomitsevat viattomia eläimiä tuskalliseen ja turhaan kuolemaan.

Romanialaisille koirille kulkukoirakontrollointi tarkoittaa seuraavaa:
http://www.youtube.com/watch?v=CLI5Qkqev6s
http://www.youtube.com/watch?v=fCIAJur9ksc&feature=related

Koirien pitäminen lemmikkinä pitäisi lopettaa. Niille pitäisi kuulua oikeus lajille ominaiseen käytökseen, joka on juoksentelu vapaana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
seppo78
Seuraa 
Viestejä120

Itse olen valmis tappamaan päälleni käyvän hurtan. Joku rotikka, bullmastiffi tai dobermanne saattaa tuottaa hiukan hommia ja kädet katketa mutta kyllä nekin saa painoylivoimalla/silmät päästä-tekniikalla tapettua tai tukehdutettua. Onneksi täällä peräpohjolassa on melkeinpä aina takkikeli eli hyvä asekin löytyy niskasta. Kurkkuun kiinni ne ei saa päästä, se on jo itelle menoa.

Seppo78

Gideon
Äskettäin Romaniassa tapahtui koiran tekemä tappo. Koira oli tappanut Romaniassa vierailleen japanilaisen liikemiehen, joka oli siellä liikematkallaan.

Jos liikemies oli jonkun romanialaisen liikemiehen vieraana, se romanialainen pitäisi tuomita siitä, ettei pitänyt huolta vieraastaan.

Ja missähän Palm Beachillä ne koirat nykymaailmassa juoksentelisivat vapaana?

Aivan kuten me olemme tuhonneet pikkulintujemme tyypilliset ravinnonlähteet Suomessa, ihminen on tuhonnut koirien luonnolliset asuinalueet, joissa eläin voisi elää turvassa ja olla omalla tavallaan onnellinen. Ihminen on myös levittänyt koiran alueille, joilla se ei ilman ihmisen apua menesty. Lisäksi ihminen on jalostanut valtavan paljon rotuja, jotka eivät pärjäisi yksin ilman ihmisen apua koirille otollisimmillakaan alueilla. Koira ja ihminen jakavat sitä paitsi pitkälti samat resurssit tässä maailmassa, ja kuten tiedämme, ihminen ei yleensä halua jakaa resursseja muiden lajien kanssa.

Ceausescun Romaniassa koirat laskettiin kadulle, ei tosin "koirien itsensä takana", vaan Karpaattien neron käskystä. Jos vain jaksatte katsoa noita videoita, niin huomaatte, että koirat eivät todellakaan ole onnellisia vapaudestaan.

Katukoiran elämä on tappelemista, ruuan etsintää ja kerjäämistä, ihmisten välttelyä ja pelkäämistä, autojen varomista, tauteja, loisia, matoja, vammoja ja suojan etsimistä. Yleinen näky on katukoira, joka torkahtelee istuallaan, muttei uskalla asettua makaamaan. Nälkä ajaa koirat syömään omia kuolleita pentujaan, mikä ei ole koirille luontaista käytöstä. Yksi suurimmista uhista on kuitenkin ihminen, ja maissa joissa on kulkukoiria, koirat ovat ihmisille haitta ja kiusankappale, josta halutaan eroon. Tämä johtaa koirien kiduttamiseen ja tappamiseen myrkyttämällä, hirttämällä, polttamalla, pieksemällä, näännyttämällä ja jopa silpomalla. Lisäksi koiria kivitetään, potkitaan ja satutetaan lukemattomilla muilla tavoilla. Eli varrotaan nyt vielä sitä hetkeä, jolloin koirat vapautetaan kodeistaan, jooko, ja kannetaan vastuu siitä, minkä olemme itse aiheuttaneet.

Ekyptissä joku neropatti ratkaisi asian syöttämällä slummiasukkaille koiria, kunnes jäi kiinni. Suomessa ei ole katukoiraongelmaa joten vouhkaamiselle ei ole perustetta edes koirakauhuisten päiväunien innoittajaksi.

Kieltämättä. Onhan se joillekin peloittavaa, kun tämmöinen tulee täydellä vauhdilla vastaan, ja aikoo vielä ystävällisesti tervehtiä.

[size=75:o1trhbtj]Kuva eiliseltä lenkiltä. Vauhti niin kova, että ei kameran automatiikka ehtinyt reagoimaan[/size:o1trhbtj]

Koiriahan ei saisi pitää vapaana taajama-alueella. No jos isäntä on mukana, ja luottaa/hallitsee koiransa, niin tuskin siitä haittaa on. Kodittomat koirat koiratarhaan. Kulkukissat joutais lopettaa. Tosin näillä OK asunto-alueilla noita kissoja ei olekkaan. On vain koiria. Irrallaan olevien koirien omistajat tiedetään, ja koira otetaan talteen. Soitetaan omistajalle ja kaikki OK. Äärimmäisen harvinaisia tapauksia nuo ovat.

Njooh ainakin viron pikkukylissä kaikki koirat on vapaana usein jopa ns. koiralaumoissa eikä siellä ikinä mitään ongelmia ole ilmennyt, koirat käyttäytyy hyvin eikä juurikaan tee tuttavuutta vieraitten ihmisten kanssa ellei ihmiset vartavasten halua sitä. Jos koira äksyilee ihmisille niin olettaisin että se on joko a. vahtikoirana tai sitten se lopetetaan ennenpitkää.

Enemmän vikaa lienee kuitenkin omistajassa kuin koirissa, eipä se ihme ole että koirat Suomessakin välillä hyökkää ihmisten kimppuun kun jotkut idiootit on jättänyt koiran kasvatuksen väliin. Myös ihmettelen kun niin monet haluaa ottaa itselleen helvetin isoja vahtikoiria lemmikeiksi ja sitten päästää sen vapaaksi vaikka purtsilla.... siis koiran joka on jalostettu vahti/tappelu/paimen/metsästys koiraksi.... huhuhu ja sitten ihmetellään miksi se puri juoksijaa.

Suomeen pitäisi pikemminkin tulla koira-ajokortti missä omistaja osoittaa että osaa kouluttaa hurttia ja että oma hurtta pysyy kurissa, jos on homma hallussa niin sen saa tunnissa taskuunsa jos ei läpäise kokeita niin takaisin koulun penkille.

Hamppu
Seuraa 
Viestejä1159
Marianna
Maailman terveysjärjestö suosittelee kulkukoiraongelman ratkaisemiseksi sterilointi- ja rokotusohjelmaa. Vaikka jokainen koirien aiheuttama kuolemantapaus on erittäin valitettava, Romaniassa niitä sattuu äärimmäisen vähän, kun ottaa huomioon korien valtavan lukumäärän. Kuten edeltävä kirjoittaja mielestäni totesikin, omistetut koirat aiheuttavat suhteessa paljon enemmän vaaratilanteita ihmisille.

Niin miksipä niitä koiria pitäisi erikseen tappaa. Jos lisääntyminen estetään niin kanta romahtaa muutamassa vuodessa aivan luonnostaan.

Saw
Seuraa 
Viestejä6251

Jumala loi eläimet iloksemme. Elämää tulee kunnioittaa. Aivan syyttä näitä eloisia luontokappaleita ei tule lähteä teloittamaan. Tappajankoiran taas ollessa kyseessä, kyseinen yksilö voidaan eliminoida vaarantamasta ihmishenkiä.

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

JiiPeeKoo
Kieltämättä. Onhan se joillekin peloittavaa, kun tämmöinen tulee täydellä vauhdilla vastaan, ja aikoo vielä ystävällisesti tervehtiä.

[size=75:2qlw0xhw]Kuva eiliseltä lenkiltä. Vauhti niin kova, että ei kameran automatiikka ehtinyt reagoimaan[/size:2qlw0xhw]
Koirat pitää kaavoitetulla alueella pitää kytkettynä. Ties millaisen vaaratilanteen piskisi olisi voinut aiheuttaa esim. polkupyöräilijälle.

Fleksi-hihnan käyttö pitäisi myös kieltää, myös pieniltä koirilta. Jatkuvasti aiheutuu kevyenliikenteen väylillä vaaratilanteita, kun mamman pikku fifit juoksentelevat tien laidalta toiselle.

Ei vapaana juoksevaa koiraa tule tappaa, eihän se sen vika ole. Isäntää/emäntää sen sijaan pitäisi sakottaa ankarasti ja tuomita jopa rikoksesta vaikka vankeuteen, jos fifi on toilailullaan aiheuttanut jonkun tapaturman tms.

Ja todettakoon, että olen itse ns. koiraihminen, useita koiria minullakin elämäni aikana ollut.

Carloz
Koirat pitää kaavoitetulla alueella pitää kytkettynä. Ties millaisen vaaratilanteen piskisi olisi voinut aiheuttaa esim. polkupyöräilijälle.Ei koske koirakuiskaajia?

Koiran pitäminen lemmikkinä on eläinrääkkäystä. Koiran on paras olla koirien kanssa.

syytinki
Seuraa 
Viestejä11091
Saw
Jumala loi eläimet iloksemme. Elämää tulee kunnioittaa. Aivan syyttä näitä eloisia luontokappaleita ei tule lähteä teloittamaan. Tappajankoiran taas ollessa kyseessä, kyseinen yksilö voidaan eliminoida vaarantamasta ihmishenkiä.

Tuosta jumalan touhuiluista koirien suhteen en tiedä, mutta ehkä hän loi ainakin papit iloksemme.

Muuten olen samaa mieltä.

Lisäksi hämärä muistini kertoo uutisesta (Romania?), jossa kaupungin kulkukoirat yritettiin tappaa, kun pidettiin niitä riesana. Onnistui uutisen mukaan suht. hyvin ja rotat ynnä muutkin tihulaiset lisääntyivät ihan räjähtämällä.

Jos uutinen piti paikkansa, mitä opimme tästä. Nuo kulkukoiran penteleet olivat osa kaupungin ekologiaa ja niiden hävitys pisti tasapainon persieelleen.

Saattaisi käydä samoin jos kissat hävitettäisiin.

Carloz
JiiPeeKoo

Koiriahan ei saisi pitää vapaana taajama-alueella. No jos isäntä on mukana, ja luottaa/hallitsee koiransa, niin tuskin siitä haittaa on. Kodittomat koirat koiratarhaan. Kulkukissat joutais lopettaa. Tosin näillä OK asunto-alueilla noita kissoja ei olekkaan. On vain koiria. Irrallaan olevien koirien omistajat tiedetään, ja koira otetaan talteen. Soitetaan omistajalle ja kaikki OK. Äärimmäisen harvinaisia tapauksia nuo ovat.
Koirat pitää kaavoitetulla alueella pitää kytkettynä. Ties millaisen vaaratilanteen piskisi olisi voinut aiheuttaa esim. polkupyöräilijälle.

Fleksi-hihnan käyttö pitäisi myös kieltää, myös pieniltä koirilta. Jatkuvasti aiheutuu kevyenliikenteen väylillä vaaratilanteita, kun mamman pikku fifit juoksentelevat tien laidalta toiselle.

Ei vapaana juoksevaa koiraa tule tappaa, eihän se sen vika ole. Isäntää/emäntää sen sijaan pitäisi sakottaa ankarasti ja tuomita jopa rikoksesta vaikka vankeuteen, jos fifi on toilailullaan aiheuttanut jonkun tapaturman tms.

Ja todettakoon, että olen itse ns. koiraihminen, useita koiria minullakin elämäni aikana ollut.

Jätit sitten tarkoituksella lainaamatta viestistäni oleellisemman. Vahvensin sen tuohon. Kyse on 4 kk vanhasta labradorinnoutajasta.

Tuo kuva on tietenkin "lavastettu" kuvausta varten autiolla kävelytiellä. Fleksiä en itsekään hyväksy. Koiran tulee kulkea isännän vasemmalla puolella on irti tai kiinni. Jotenkin on säälittävää katsella huonosti koulutettuja koiria. Oikeastaan kouluttamaton koira kertoo aika paljon isännästään, ja negatiivisessa mielessä tietenkin.

Ainahan koiranomistaja on vastuussa koiransa tekemisistä. Siinähän ei ole mitään epäselvää.

Vai minun koiranpentu on piski

Sepi
Seuraa 
Viestejä3265
JiiPeeKoo
Kodittomat koirat koiratarhaan. Kulkukissat joutais lopettaa. Tosin näillä OK asunto-alueilla noita kissoja ei olekkaan. On vain koiria. Irrallaan olevien koirien omistajat tiedetään, ja koira otetaan talteen. Soitetaan omistajalle ja kaikki OK. Äärimmäisen harvinaisia tapauksia nuo ovat.

Turun tienoilla kaikki irrallaan juoksentelevat kissat ja koirat voidaan viedä eläinhoitolaan. Siellä niitä kohdellaan tasavertaisesti yrittäen löytää kullekin hyvä koti. Onko teillä omat koiratarhat irtohauvoille ja kuka niitä pitää yllä?

Turkulaisilla omakotialueilla on sekä kissoja että koiria.Yhtäkään ei odota tappotuomio siksi, ettei se ole joko tai.

Carloz
JiiPeeKoo

Vai minun koiranpentu on piski
No sori. Rotukoirahan se on.Tarkoittaako piski sekarotuista? Rotukoiristahan löytyvät degeneroituneimmat ja sairaimmat yksilöt.

Astronomy
Seuraa 
Viestejä3976
Vääpeli
Pitäisi lopettaa, samoin kuin vapaana juoksevat kerjäläiset.

Eikö tällasia kommentteja voisi tulla lisää, täähän on aivan ihanaa!!
Ryssät haisee pahalle, spurgut auton vahalle, ne kaikki työhön sahalle ja nirri pois.
Mennään Abessiniaan neekereitä kiusaamaan, niillä on huulet kumia ja ne polttaa opiumia. Eikun kaikki sahalle ja nirri pois.
Vääpelit on rumia, nekin polttaa opiumia ja käyttää päihteitä. Nirri pois!

"The universe is a big place, perhaps the biggest".
"Those of you who believe in telekinetics, raise my hand".
Kurt Vonnegut
"Voihan fusk." Minä

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat