Seuraa 
Viestejä1521

Jossain oli uutinen innostuneisuuden merkityksestä työssä. Taisi olla kyse jostain asiantuntijatehtävistä. Ero suorituksissa voi olla dramaattinen.

Voi vaan arvella, että mitä innostuneisuus merkkaa yksilötasolla koko elämään liittyen. Mikä on apatian hinta? Onko sitä ja mistä se johtuu?

Ovatko ihmiset laajasti ottaen miten pystyyn kuolleita? Miten mitataan menetykset kansantaloudessa? ((No, kun pitää aina kytkeä tällaisetkin talouteen ))

Juha Myllärinen, Lappeenranta

Kommentit (12)

Innostuksen voisi mieltää karkeasti joko ihmisen sisimmässä palavaksi liekiksi (intohimo) tai julkiseksi häsläämiseksi (intoilu). Kummankaanlaisen innostuksen merkityksestä työssä tai muuallakaan elämässä en osaa sanoa tässä näppiksen ääressä oikein muuta kuin "kukin tyylillään".

--n

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
eskimo
Seuraa 
Viestejä1521

Ok.

Mielessäni pyörii ajatus kyselystä, jossa tutkitaan ihmisen suhdetta elämään. Millaisia kysymyksiä ja vastausvaihtoehtoja? Vai voiko asiaa mitata gallup-tyylisesti? Varmaan on kokeiltu esim masennuksen yhteydessä. Mutta yleinen tylsämielisyys tms apatia?

Juha Myllärinen, Lappeenranta

bergepanther
Seuraa 
Viestejä4839

Eivät ihmiset pystyynkuolleita ole, jotkut harvat ehkä, mutta pikemminkin kaikki elävät omalla tavallaan. Innostuksen vaikutus varmaan osalle on aika suuri, jotkut taas ovat tavattoman tasaisia. Epäilen että tutkittavaksi vaikkapa talousvaikutuksiltaan aihe on liki täysin mahdoton juttu, siis avauksen ajatelma

eskimo
Seuraa 
Viestejä1521

Aloitus tuli suoraan elämästäni. Keski-ikä ja siihen liittyvät ongelmat eli huoli terveydestä. Miten jatkot? Liikkuessani koin pieniä motivaation puuskia. Kävi mielessä, että miten ovat kestäviä ajallisesti.

YO:sta voi vetää sen johtopäätöksen, että itseen läheisesti liittyvät motivoivat. Pakoilla ja suosituksilla ei ole samaa vaikutusta.

Jos jossain on mukana aidosti, niin kai se on luonteeltaan hiukan toisenlaista. Miten moni elää tällä tavoin ja miten moni pseudoilee? Itse paljon etenkin jälkimmäistä.

Osa osaa elää aidommin omia mielenkiinnonkohteita. Osa ei välttämättä ole kokenut sellaista oikein koskaan.

Jos ajattelee intohimoisen suhteen luomista elämään, niin miten tällaista voi yrittää edistää tietoisesti itseään ajatellen jos kerran se itse on tärkein aloituksen kannalta? Different language?

Juha Myllärinen, Lappeenranta

bergepanther
Seuraa 
Viestejä4839

Jaa, edelleen epäilen että nämä ovat hyvin pitkälti yksilöllisiä juttuja joihin suoraa vastausta ei ole, tod näk monetkaan eivät niitä paljoa ajattele vaikkas syytäkin voisi olla

Ainakin minulle osa työstä motivoi ja innostaa paljonkin ja osa ei juuri ollenkaan, uskoisin että aika yleistäkin. Tosin itselle työ aina ollut välttämätön paha, muutakin voisi mieluummin puuhastella.(eli irti oravanpyörästä-hajatelma)

Intohimoisen suhteen luominen elämään myöskin hieman vierasta, jos kyllä se onnistuu helposti kun on intohimoja erilaisiin juttuihin, musiikki, keräily, urheilu, kalastus, vaikka mitä, epäilen että tietyn sortin mielenrauha ja yhtaikaa -rauhattomuus luo tämmöistä, pohjimmiltaan kannattaa pyrkiä aina silloin tällöin tekemään niitä juttuja jotka oikeasti kiinnostavat ja vällillä heittäytyä lapseksi, mikä taas saattaa tarkoittaa joillekkin niin inhottua itsekontrollin osittaista menettämistä, vaikeita asioita kaikki tyyni, mutta tietynsorttinen itseluottamus näissäkin varmaan olennaista on, ainakin se että ilkeää mokatakin joskus eikä siitä sen suuremmin välitä, ehkäpä se olikin em pointti

HuuHaata
Seuraa 
Viestejä7801
eskimo
Jos ajattelee intohimoisen suhteen luomista elämään, niin miten tällaista voi yrittää edistää tietoisesti itseään ajatellen jos kerran se itse on tärkein aloituksen kannalta.I) Pitää innostua jostain ja opetella joku pieni reuna asiasta, jossa on todella hyvä
II) Pitää hankkiutua muiden samasta asiasta innostuneiden seuraan
III) Pitää tarkkailla itseä ja karsia turhia negatiivisia ajatuksia itseä/muita kohtaan pois

Suomessa melkoisen haastavaa, koska ei tässä maassa oikein sallita innostumista. Vaikeaa muutenkin useimmille ihmisille, ehkä mahdollista kylläkin.

eskimo
Seuraa 
Viestejä1521

Ainakin innostus ja intohimo ovat eteenpäinvieviä tuloksellisuutta ajatellen.

Voi nauttia mielen voimista ja tämän voi kokea elähdyttävästi. Vähän kuin terveyden ruumiillisella puolella. Terveys näkyy siinä, että kykenee suoriutumaan. Jos on terve, niin siitä voi nauttia niillä vastuksilla, joihin se terveystyyppi antaa mahdollisuuden. Kyseessä on tietysti oikeastaan "pelkkä" elämä tai vitaalisuus. Mitä termiä käytetäänkin.

Elinvoima ja innostus vailla haastetta on todennäköisesti jotain, mikä johtaa epätasapainoon. Jos haasteita ei ole, niin ei nähtävästi kannattaisi liiaksi intoilla ja olla turhan takia energinen.

Johtopäätös voisi olla näin se, että jos kaipaa jotain, on hankittava vastus, joka saa energiavarat liikkeelle. Energiavarojen kuluttaminen. Voihan se olla ihan järkevä ajatus? Entä jos kaikki on tehty eikä mitään kunnolla mielekästä löydy kuin ehkä terveys tms mielessä pitäen?

Juha Myllärinen, Lappeenranta

HuuHaata
Seuraa 
Viestejä7801
eskimo
Jos haasteita ei ole, niin ei nähtävästi kannattaisi liiaksi intoilla ja olla turhan takia energinen.

Entä jos kaikki on tehty...
Jos ei ole haasteita kannattaa keksiä sellainen. Haasteen voi halutessaan keksiä ihan mistä vain. Parhaitten tietysti jostain mistä jo etukäteen jotain tietää ja johon tietää jonkinlaisia taipumuksia omaavansa.

Kaikki ei tule koskaan tehdyksi. Ei koskaan, paitsi jos haluaa mielessään luovuttaa.

eskimo
Seuraa 
Viestejä1521

BTW.

Psykoosit ovat kai jotain ylivirittymistä. Jostain jäänyt tällainen käsitys.

Voisiko olla niin, että kyseessä on "innostuksen" tai energian vangitsemattomuus? Siis se, ettei osaa kanavoida energiaa siten, että se tuottaa vasteen, joka aiheuttaa mm tasapainoa.

Jos on jotain ahdistavaa ja epämääräiseksi koettua, niin miten tätä voi ratkaista vailla selvempiä vinkkejä?

Juha Myllärinen, Lappeenranta

deepndark
Seuraa 
Viestejä2652

Usein innovaatio ja motivaatio on isosti kiinni siitä miten aivokemiat kullakin on. Paljon dopamiinia saa ihmiset tuntemaan kyseisiä mielentiloja useammin. Itse olen saanut kärsiä pari vuotta ettei tahdo löytyä innokkuutta enää siinä määrin kuin ennen. Syy on lääkkeissä joita saan. Olenkin vaatimassa lääkeannostusen pienentämistä.

Isoin motivaatio ja into jota voisin nauttia on musiikin säveltäminen.

Halki, poikki, pinoon - pois mielestä.

MooM
Seuraa 
Viestejä11643
eskimo
Aloitus tuli suoraan elämästäni. Keski-ikä ja siihen liittyvät ongelmat eli huoli terveydestä. Miten jatkot? Liikkuessani koin pieniä motivaation puuskia. Kävi mielessä, että miten ovat kestäviä ajallisesti.

YO:sta voi vetää sen johtopäätöksen, että itseen läheisesti liittyvät motivoivat. Pakoilla ja suosituksilla ei ole samaa vaikutusta.
Jos työelämästä puhutaan, motivaatio ja into ovat aika oleellisia työssä jaksamisen kannalta. Ja näitä selvitetäänkin esim. työhyvinvointia kartoittavissa kyselyissä. Liika motivaatio taas voi johtaa loppuun palamiseen, varsinnkin, jos työtä kertakaikkiaan on niin paljon, ettei sitä saa tehtyä vaikka kuinka vetäisi pitkiä päiviä ja tekisi vapaa-ajallakin.

Pakko (deadline, lupaus tms.) on joskus hyvä sysäys tekemiseen, ja kun saa homman alkuun, aidompikin motivaatio ilmestyy jostain - yleensä. Joskus jopa flow.

Puhun nyt tietotyöstä, suorittavassa työssä tai palveluammatissa motivaattorit ja ongelmat ovat varmasti erilaisia. Mutta perusasia taitaa olla se, että tuntee tekemisensä tarpeelliseksi ja on jonkinlainen mahdollisuus vaiuttaa siihen, mitä ja miten tekee.

Elämän suhteen motivaatio vaihtelee. Välillä menee viikkoja lähinnä suorittamalla ja selviämällä, välillä on fiilis, että onpas tämä kivaa. ja ihan arkena, lomat sitten erikseen.

"MooM": Luultavasti entinen "Mummo", vahvimpien arvelujen mukaan entinen päätoimittaja, jota kolleega hesarista kuvasi "Kovan luokan feministi ja käheä äänikin". https://www.tiede.fi/keskustelu/4000675/ketju/hyvastit_ja_arvioita_nimim...

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat