Seuraa 
Viestejä45973

Kyseessä 80-lukulainen 1-kerros talo, jossa ilmanvaihdossa mahdollisuus ottaa se ilma joko ulkoa tai vintiltä. Vintiltä näin auringon paistaessa saisi vähän lämpimämpää ilmaa ku pihalta. Siellä on jotkut normieristeet mitä nyt siihen aikaan on laitettu + selluvillaa näyttäs olevan puhallettu.

Kysymys kuuluukin mitä arvelette vintin ilmanlaadusta/pölyisyydestä? Jos nyt käännän ilmanoton vintille, niin leijuuko siellä sellasta pölyä joka haluaisi tulla mun keuhkoihin asustelemaan? Ilmakoneessa ei ole kun sellainen kangassuodatin. Siellä ei tietty liikuskella eli ei pöllyytellä sitä pölyä mutta toisaalta.. Ilma tietty liikkuu vähäsen jo senkin takia kun räystäillä on lautojen välissä rakoset että pääsee ilma kiertämään.

Tähänsaakka aina ollut otto ulkoa kun on tuota pölyisyyttä pelätty.

Kommentit (5)

ratz
Tähänsaakka aina ollut otto ulkoa kun on tuota pölyisyyttä pelätty.
Myyräkuume (nephropathia epidemica) on viruksen aiheuttama verenvuotokuume.
Taudin aiheuttaa Suomessa Puumala-virus, joka leviää metsämyyrän välityksellä...

...Koska virus tarttuu myyrän kuivuneen virtsan / ulosteen pöllyämisen välityksellä, kosketusta myyrän eritteisiin tulee välttää.

Halot kannattaa hakata mieluimmin ulkosalla kuin sisällä, kanna puut sisälle mieluimmin halkotelineessä kuin sylissä. Niiden tilojen siivous, jonne metsämyyrä on voinut päästä kannattaa jättää alkukesään, vierailujäljet voi pestä pois saippuavedellä. Tarpeen mukaan voi käyttää hengityssuojainta.
Kerran sairastettu tauti antaa elinikäisen immuniteetin kyseistä virusta vastaan.
http://www.tohtori.fi/?page=3830134&id=8182488

Kulaushaikara
Seuraa 
Viestejä1023

Mitä olen ymmärtänyt, niin ei kannata. Tuloilman tulisi olla mahdollisimman raikasta. Eikä lähellä sitä poistoilmarööriäkään. (Vintillä voi tosiaankin olla myyriä ja hiiriä, pulun pesiä jne. sekä ihan huone- tai kaupunkipölyä jo valmiiksi.)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

Jos otat sen ilman vintiltä kannattaa miettiä mitä kautta se ilma sinne kulkeutuu - pienistä raoista sun muista, jossa voi olla sitten ties mitä mikrobiologista elävää - luultavimmin jotain, jota et halua hengittää säännöllisesti.

MLT
Seuraa 
Viestejä571

Ei kannata mainittujen erilaisten pölyjen takia, mutta muuten tuota tilaa voi käyttää kyllä hyödyksi. Eräs tuttavani rakensi kahdesta sisäkkäisestä ilmastointiputkesta vastavirtalämmönvaihtimen vintille, pituus 12 m ja mitattu hyötysuhde n. 90%. Toimii erittäin hyvin yli nollassa, mutta vaatii pientä valvontaa pakkasen aikana, ettei mene jäähän.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat