Seuraa 
Viestejä16844

Onko Marsissa koskaan ollut elämää, tai onko sitä jossain muodossa vieläkin löydettävissä? Mitä olet mieltä?

Jos uskot siellä olleen elämää, miksi arvelet että se on hävinnyt (ainakin pinnalta)?

http://news.discovery.com/space/mars-wa ... gn=fbdsc17

The first analysis of powder samples drilled out from the inside of once water-soaked rock shows Mars was a suitable place for microbial life to evolve, scientists with NASA’s Mars rover Curiosity mission said Tuesday.

Among the chemicals discovered inside the rock, called “John Klein,” were sulfur, nitrogen, hydrogen, oxygen, phosphorus and carbon, all key ingredients for life.

Kommentit (7)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä35469

Veikkaanpa, että on, mutta se on samaa alkuperää kuin Maan elämä. Sen verran meteoriittien aikaansaamaa liikennettä planeettojen välillä on, että mikrobit ovat todennäköisesti siirtyneet moneen otteeseen planeetalta toiselle elämän historian aikana. Ilmeisesti Marsin pinnalla on vain liian ankarat olot mikrobikasvustoillekin, ja se estää myös tehokkaan energiantuotannon ja monisoluiset kehittyneet eliöt, mutta syvemmällä maaperässä niitä mikrobeja varmaankin on jos on.

On siellä saattanut olla moniakin huonoja elämän kehityksen yrityksiä ja alkeita. Alkeellisia itsekopioituvia molekyylejä, mutta ne ovat jääneet suutareiksi ts. eivät ole ottaneet tuulta siipiensä alle siten, että niistä mitään mikrobeja olisi ehtinyt kehittyä. Onko itsekopioituva molekyyli jo elämää? Mikä on?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ohman
Seuraa 
Viestejä1637

Mitähän itua tässä keskustelussa on? Näin iltaärtyyneenä sanoisin, etteihän tuohon voi muuten reagoida kuin näin:

Soattaapi olla niin. Soattaapi olla toesinnii.

Ohman

Komppaan neutronia, bakteeripitoisia heitteleitä on lentänyt ainakin Maasta ulos. Veikkaan että Marsin kosteat ajat ovat olleet seurausta impakteista ja ne ovat olleet liian lyhytaikaisia elämälle.

Viime aikoina jotkut ovat olleet löytävineen meteoriiteista leväsoluja. Jos ne ovat todellisia eivätkä jälkikontaminaatiota, veikkaan siinä tapauksessa että ne ovat alunperin lentäneet ulos Maasta jonkin ison impaktin seurauksena. Ei ole aivan mahdotonta edes se että jonkin sopivalla etäisyydellä auringosta olevan jäisen kappaleen sisällä on vähän vettä ja että sinne on jossain vaiheessa päässyt kulkeutumaan Maasta elämää joka on jonkin aikaa siellä lisääntynyt. Vaikka heitteleiden tuotto on hyvin harvinainen ilmiö koska se vaatii ison impaktin, silloin kun heitteleitä tulee niitä voi tulla paljon. Elämän historian aikana Maa on heitteleitä tuottanut varsin ison läjän. Tietysti Mars vielä enemmän koska pakonopeus on pienempi.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat