Seuraa 
Viestejä538

Ulkopoliittisen instituutin tutkijan Charly Salonius-Pasternakin mukaan Suomi käy todellisuudessa sotaa Afganistanissa eikä suinkaan ole vain "mukana".

Suomalaisten roolista kaukaisessa Afganistanissa on Salonius-Pasternakin mukaan annettu tarkoituksella passiivinen kuva. Virallisen tiedotuksen mukaan suomalaiset eivät ole aktiivinen sodan osapuoli vaan ”läsnäolija”.

- Puhutaan, että suomalaisosastoa kohti ammuttiin, vähän niin kuin siellä ajeltaisiin ympäriinsä, kun yhtäkkiä joku ampuu kohti. Sen sijaan olemme joskus olleet ihan aloitteellisia, tai ainakin toimineet niin, että vastapuoli on päättänyt ampua, Salonius-Pasternak kuvaa.

Salonius-Pasternakin mukaan Suomi on Afganistanissa sodan osapuoli aivan kuin muutkin konfliktiin osallistuneet maat. Suomi on myös aktiivisempi osapuoli kuin Suomessa annetaan ymmärtää.

Salonius-Pasternakin mukaan sodan piirteet pois siistivällä puheella on myös konkreettisia ja inhimillisiä seurauksia.

- Tärkein seuraus on, että koska Suomessa tätä ei nähdä sotana, tehtävistä palanneet sotilaat on osittain jätetty täysin heitteille, Salonius-Pasternak sanoo.

Myös Uusi Suomi on kertonut kansainvälisistä tehtävistä palaavien sotilaiden vastaanotosta Suomessa. Osa heistä saattaa tarvita psyykkistä tai fyysistä terveydenhuoltoa, jota ei saa paikalliselta terveysasemalta.

Koska kansainvälisistä kriisinhallintatehtävistä palaavilla sotilailla ei ole Suomessa niin sanottua veteraanistatusta, he eivät välttämättä saa veteraaneille kuuluvia korvauksia hoidosta.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/57658-t ... ietoisesti

“Science is the belief in the ignorance of the experts” – Richard Feynman

Kommentit (3)

ID10T
Seuraa 
Viestejä11260

He, joilla tällä hetkellä on veteraanistatus, taistelivat Suomen puolesta Suomen maaperällä (tai sen välittömässä läheisyydessä) ja pakon edessä, mutta Afganistanin rauhanturvaajat taistelevat vapaaehtoisesti vieraalla maaperällä, vieraan valtion puolesta ja vieläpä melko hyvää korvausta vastaan.

Niin kauan kuin ensin mainitun ryhmän edustajia kohdellaan huonosti, ei mielestäni ole syytä panostaa jälkimmäisiinkään. Ilman "oikeiden" sotaveteraanien uhrautumista Afganistanissa olevat rauhanturvaajamme olisivat siellä joko Saksan tai Neuvostoliiton lähettäminä.

Periaatteessa en siis vastusta veteraanistatuksen myöntämistä Afganistanin rauhanturvaajille, mutta asiat pitää laittaa tässäkin tärkeysjärjetykseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tunsin hyvin kaksi reissua tehneen yk-soltun, oikean lusmun, joka ei edustanut mitään sotilallisesti kunniakasta. Ajatuskin jokstain erityiskohtelusta olisi itkettänyt ja naurattanut.
Ylen areenalla on juttu jenkkiraakista joka näyttää ketkä kaipaa erityishuomiota. Joku seula olisi hyvä ketä sinne päästää.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat