Seuraa 
Viestejä538

Uutisten mukaan Kiinan ja samalla maailman eräs suurimpia aurinkopaneelien valmistajia Suntech on menossa konkurssiin. Samalla on paljastumassa kokonainen teollisuuden ala Kiinassa joka näyttää hintojen dumppaamisella ja näin markkinoiden valtaamisella joutuneen vaarallisen ennakkotapauksen eteen. Suntech on myynyt vuosikausia aurinkopaneeleja jopa alle tuotantokustannusten tavoitteena vallata mm. Euroopan markkinoita. Nyt aurinkopaneelien tuotanto on jo Kiinassa voimakkaassa laskussa.

Enteileekö Suntechin kaltaisten yritysten konkurssin mukana paljastuneet asiat Kiinan talouden voimakkaan kasvun lopullista pysähtymistä tai jopa suoranaista romahdusta on toinen kysymys? Joka tapauksessa tutkijoiden mukaan Kiinan kohonnut palkka- ja hintataso on pannut Kiinan ensi kerran sitten puhemies Dengin päivien uhkaavan tilanteen eteen: Kiina ei ole halpatuotteissa enää kilpailukykyisin mutta toisaalta ei ole teknologisen osaamisen tasolla lähelläkään länsimaista (korkeamman hinnan) osaamista. Ts. idän jättiläinen on jäämässäkin vaarallisesti "väliinputoajaksi".

http://www.zdnet.com/cn/major-chinese-s ... 000012936/

“Science is the belief in the ignorance of the experts” – Richard Feynman

Kommentit (2)

Kyseessä on korvaava väline jolla ei ole kilpailun vaatimia ominaisuuksia ja sen tuomat haitat saavat luopumaan siitä sen antaessa markkinoille signaalin joka saa välttämään sen hankintaa.

Lyhyemmin sanoen murtsikkaan on tarjottu mäkisuksia uskottelemalla ponnekkaasti että ne sopii.

Kiinalle on edessä vielä yksi akuutti ongelma joka saattaa sattua samaan aikaan halpatuontannon ongelmien ja teknologisen osaamisen heikkouksien kanssa - demografinen kehitys jossa työikäisten määrä kääntyy laskuun vuoden 2015 jälkeen samaan aikaan kun vanhusten osuus jatkaa voimakasta kasvua. Kiinalaisten on säästettävä koska vanhuuden eläketurva ja sosiaaliturva on heikko. Samaan aikaan poliittisella johdolla on pulma kun kotimaista kulutusta olisi kuitenkin lisättävä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat