Seuraa 
Viestejä18614

Onko tutkimusta ja analyysia, jossa perustellaan hyvin selitysmallia sille, miksi renkaat ovat pysyneet koossa eivätkä kokoontuneet möykyiksi - miten sieltä ei ammu jatkuvasti kappaleita ulos, vai mitä siellä tapahtuu?

Hienorakennevakio vapausasteista: (1+2¹+3²+5³+1/2¹*3²/5³)⁻¹ = 137,036⁻¹

Kommentit (10)

Heksu
Seuraa 
Viestejä5463

Olen jostain lukenut, että renkaat saattavat olla tähtitieteellisessä mittakaavassa sangen lyhytaikainen vaihe kaasuplaneetan elinkaarta. Voi olla, että ne vain näyttävät staattisilta meidän lyhytjänteiseen elinkaareen suhteutettuna.

JPI
Seuraa 
Viestejä29787
Eusa
Onko tutkimusta ja analyysia, jossa perustellaan hyvin selitysmallia sille, miksi renkaat ovat pysyneet koossa eivätkä kokoontuneet möykyiksi - miten sieltä ei ammu jatkuvasti kappaleita ulos, vai mitä siellä tapahtuu?Olen tuosta jossain joskus (some sunny day) lukenut hyvän selityksen.
Luulisin, että koska ovat renkaat suurimmalta osalta pölyä ja koska myös sähköstaattiset (ehkä jopa magneettiset..ainakin para- ja diamagneettiset) voimat ovat tuossa pelissä, on tilanne todellisuudessa monimutkaisempi kuin pelkän onpa-painava-tää-ostoskassi-voiman kanssa. Olet varmaan nähnyt kuvia..spikes on the rings of Saturn.. ne ovat sähköisien voimien aikaansaannoksia.

3³+4³+5³=6³

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Eusa
Seuraa 
Viestejä18614

Luulisi, että jotain gravitaation ja inertian analyyseja aiheesta olisi laadittu. Olisiko MONDia testattu renkaisiin?

Hienorakennevakio vapausasteista: (1+2¹+3²+5³+1/2¹*3²/5³)⁻¹ = 137,036⁻¹

MaKo71
Seuraa 
Viestejä1481
Eusa
Luulisi, että jotain gravitaation ja inertian analyyseja aiheesta olisi laadittu. Olisiko MONDia testattu renkaisiin?On varmasti laadittu, sillä käsittääkseni kyseessä on yksi kiehtova tähtitieteellinen ilmiö. Itse en vain ole niistä juuri perillä. Jos tarkoitat tätä MOND:ia:

http://en.wikipedia.org/wiki/Modified_N ... n_dynamics

...Niin sen vaikutusten pitäisi ilmetä vasta galaksin mittakaavassa. Se on tarkoitettu kilpailevaksi teoriaksi pimeän aineen kanssa, mutta se ei saa ainakaan tällä hetkellä kovin paljoa kannatusta.

Koko ajanhan ne renkaat kokoontuvat isommiksi möykyiksi. Vaaditaan vaan aikaa joka ihmishistorian mittapuulla on hyvin pitkä aika. Sama rakenne kuin aurinkokunnan synnyssäkin, paitsi että se tapahtuu saturnuksen ympärillä.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä35095
Mambotus
Koko ajanhan ne renkaat kokoontuvat isommiksi möykyiksi. Vaaditaan vaan aikaa joka ihmishistorian mittapuulla on hyvin pitkä aika. Sama rakenne kuin aurinkokunnan synnyssäkin, paitsi että se tapahtuu saturnuksen ympärillä.Tuosta herää tietenkin kysymys, mikä on saanut aikaan ne renkaat astronomisessa mielessä vähän aikaa sitten. Jos se olisi jatkuva prosessi, niitä isompia möykkyjä pitäisi näkyä hienon tavaran seassa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat