Seuraa 
Viestejä45973

Niin, nykyään monissa elokuvissa naispuoliset hahmot ovat 'vetäneet turpaan' pahiksia. Itse en tiedä asiasta paljoakaan, joten en voi kovin varmasti mitään sanoa, mutta ainakin päällisin puolin se vaikuttaa varsin epäuskottavalta.

Elikkä mitä mieltä asiaa paremmin tuntevat olevat, pystyisikö kamppailulajeja harrastava nainen voittamaan satunnaisesti valitun bodaavan (mutta ei juurikaan kamppailulajeja harrastaneen) pikkurikollisen? Entä sitten ei-bodaavan keskimääräisen pikkurikollisen?

  • ylös 0
  • alas 1

Sivut

Kommentit (76)

Nechimide
Seuraa 
Viestejä14249

Leffoissa on kaikkea hassua. Tosielämässä treenattu mies pistää normaalin naisen aika helposti pakettiin, toinen nyt vain yksinkertaisesti ei ole tottunut kipuun ja toinen on oletusarvoisesti selvästi vahvempi. Kyse on pitkälle psykologiasta, hyökkääjä ei usein odota erityisen rajua vastarintaa.

En ole itse opettanut kamppailulajeja, harrastanut vain. Useampia sellaisia. Heitän joitain teesejä:

Lajilla on väliä. Sanoisin, että ns. kontaktilajit antavat oletusarvoisesti enemmän monet muut lajit, fyysinen epämukavuus ja voimasuhteiden empiirinen tuntemus auttaa puolustautumista huomattavasti. Eniten antaa fitnessiin, kontaktiin ja monipuolisuuteen perustuvat, skenaariolähtöiset lajit kuten Krav Maga.

Herkät kohteet, kuten kurkku, silmät & sukuelimet ovat klassikoita, mutta riehumisen melskeessä tulee muistaa että hätävarjelun liioittelustakin rapsahtaa Suomessa herkästi banaania. Tämä voi olla vaikeaa ymmärtää tai muistaa oikeassa hätätilanteessa, mutta hanttiin yleensä kannattaa silti laittaa. Kuvaamassasi tilanteessa aggressiivinen nainen on käytännössä aina etulyöntiasemassa ja se etu kannattaa käyttää hyväksi. Fyysisesti bodaria vastaan ei ole mitään jakoa, on pakko pelata likaisesti tarpeen iskiessä. Edellisiin paikkoihin nopeasti iskeminen lienee paras veto ihan kuus-nolla -tilanteessa. Niin itsekin tekisin.

Joitain tutkimuksia asian tiimoilta olen joskus lukenut, naisen itsepuolustuksellinen aktiivisuus on monessa tapauksessa parempi vaihtoehto, ellei päällekäyjällä ole puukkoa, ym. Viileän rationaalisen, selkeän ja puhumisesta liikkeelle lähtevän "itsepuolustuksen arvoa ei juuri voi kylliksi korostaa. Järkevä ihminen välttää provokaatiota, kuten pimeällä kadulla liikkumista tiedetysti vaarallisilla alueilla. Juoksemisen ja avunhuutojen arvoa on myös vaikeaa kyseenalaistaa.

On nyt automaattisesti korostettava, että voimankäytön oikeuttaa vain autenttinen päällekäymistilanne, eikä mikään tekosyy ole oikeutettu alkaa muksimaan ketään tai pelkäämään omaa varjoa minne meneekin. Kuten sanottua, naisten todennäköisyys joutua raiskauksen tai pahoinpitelyn kohteeksi on älyttömän paljon yleisempää jonkun ystävän/tutun toimesta. Järkevä ja määrätietoinen käyttäytyminen yllättää ja pelittää lähes aina, tilanteessa kuin tilanteessa, hyvät naiset. Passiivisen uhrin rooli ja häpeä tunnetusti seuraa elämässä yllättävän pitkälle. Uhrit, jotka ovat aktiivisesti haranneet vastaan, toipuvat yleensä henkisesti nopeammin.

Muistan lukeneeni valittujen palojen niksikirjasta että kotiavaimilla silmään tökkääminen on tehokas puolustautumistapa uhkaavassa tilanteessa ja jos tuntee jonkun seuraavan pimeällä kujalla kannattaa potkaista paikallisen liikkeen ikkunaa jos sellainen sattuu olemaan lähettyvillä, varashälyttimet kutsuvat poliisin paikalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Neonomide
Tosielämässä treenattu mies pistää normaalin naisen aika helposti pakettiin, toinen nyt vain yksinkertaisesti ei ole tottunut kipuun ja toinen on oletusarvoisesti selvästi vahvempi.

Siis, öh...tuota, naiset eivät ole tottuneet kipuun? Siitä on taidettu tehdä jopa tutkimuksia, ja on todettu että naisten kipukynnys on korkeampi kuin miesten keskimäärin (tosin mikään ei valehtele niin paljon kuin tilastot ja tuollaiset tutkimukset). Sitäpaitsi kuka tahansa nainen jolla on kovat kuukautiskivut joka helvetin kuukausi kestää varmasti enemmän kipua kuin joku salilla bodannut idoottilihaskimppu.

Mitä tulee puolustautumiseen niin itse vetäisin polven munille, sormilla silmiin ja sen jälkeen juoksisin karkuun niin kovaa kuin pystyn. Paras puolustus on yleensäkin juosta - kovaa.

Eiköhän niin kamppailulajeja harrastava nainen kuin pienikokoinen mieskin pysty satunnaisen konnan päihittämään, ellei häntä sitten lyödä takaapäin kerralla puolustuskyvyttömäksi. Tietysti taitojen tulee olla hyvin hallussa, jos vastustaja on fyysisesti vahvempi. Muuan isokokoinen sarjaraiskaaja yritti takaapäin käydä kiinni hentoon tyttöön... joka harrasti potkunyrkkeilyä. Tyttö ravistautui irti ja suuntasi konnan rintaan sellaisen potkun, että tämä jäi hetkeksi haukkomaan henkeään.

Taistelulajit on usein hiottu sellaisiksi, ettei koolla, massalla tai voimalla periaatteessa ole juuri väliä, mutta veikkaisin silti, että 50-kiloisella naisella (tai miehellä), ellei satu olemaan tavallista taitavampi, on vaikeuksia kaataa satakiloinen vastustaja, olipa taistelutaitoja tai ei.

Desi on oikeassa. Ajatelkaa millaiset kivut ja tuskat nainen kestää synnyttäessään lasta. Ja kuinka monta tuntia synnytys saattaa kestää, monta tuntia.

Nechimide
Seuraa 
Viestejä14249
Desi
Siis, öh...tuota, naiset eivät ole tottuneet kipuun?

Enemmistö? Tuskin. Nyt nimittäin puhutaan fyysisen iskun aiheuttaman kivun lamauttavasta vaikutuksesta.

Desi
Siitä on taidettu tehdä jopa tutkimuksia, ja on todettu että naisten kipukynnys on korkeampi kuin miesten keskimäärin (tosin mikään ei valehtele niin paljon kuin tilastot ja tuollaiset tutkimukset).

Kyllä, itsekin uskon näin. Kyse on tosin enimmäkseen kroonisesta/pitkäaikaisesta kivusta, ei välttämättä turpiinsaannista?

Edelleen, katso alkuperäinen kysymys. Bodarimies on aivan älyttömän vahva otus verrattuna pieneen, heiveröiseen naiseen. Kun tähän lisää kokemuksen puute fyysisestä kovasta kontaktista, en löisi naisen puolesta vetoa reilussa yhteenotossa. Äkillinen kipu lamaannuttaa, jos siihen ei ole tottunut tai varautunut. Harva etenkään vanhempi nainen on kamalasti harrastanut jotain thaiboxingia tai Andúrilin viittaamaa potkunyrkkeilyä. Sellaisesta olisi oikeasti hyötyä. Kontaktiin tottumaton ei ymmärrä iskun vastaanottamisesta oikein mitään. Seurauksena on kipua isolla Koolla.

Lisäksi on otettava huomioon naisille tyypillisempi tapa pelätä vahingoittamasta toista. Se johtaa omien voimien aliarviointiin ja hätiköintiin. Fyysiseen kontaktiin tottunut nainen on aivan eri asia. Munillepotkimisreaktio on oma juttunsa, mutta senkin voi munata lukemattomilla eri tavoilla. Miehillä on sitäpaitsi evoluution kehittämä vastaus, muniensuojaamisreaktio. Pattitilanteessa tulee siis olla nopea, määrätietoinen ja armoton. Kulkusille tähdättävän potkunkin tulisi mennä kohteesta reilusti läpi. Se on yleinen kontaktisparraamisen perussääntö.

Ayla
Desi on oikeassa. Ajatelkaa millaiset kivut ja tuskat nainen kestää synnyttäessään lasta. Ja kuinka monta tuntia synnytys saattaa kestää, monta tuntia.

Voimme ottaa vapaasparria suojat päällä, niin katsotaan kummalle tulee ensin tippa linssiin. Sitten voin kokeilla jotain synnytystä vastaavaa kivun tuottamista (ei hirveästi houkuttele). Toivottavasti pointtini selvisi?

Varttitunnin verran huusin kuin päästä leikattava, kerran ensiapuun tuotaessa. Märkileestä valutettiin "manuaalisesti" 2,5 desiä märkää. Enpä voisi ennustaa kestäväni moista meininkiä 12 tuntia.

Kyllähän se niin kuulemma on että voima ei ole mitään ilman kontrollia, aivan ääripäistä kyse siis. Rohkenen kuitenkin väittää että sellainen 'hybridi' on tässä tapauksessa voitokkain, siis 50% taistelulajeja/kontaktilajeja ja 50% bodausta. Tulipahan vain mieleen.

Edit. Siispä tässä vedän johtopäätöksen että siinä "heiveröinen nainen vs. iso bodari" taistossa voittajana voisi olla se jolla on enemmän kokemusta, hyvin samantasoisia siis.

Tuosta yllätysmomentista ja valmiuksista, vaikkakaan se ei välttämättä liity nyt naisen ja miehen väliseen yhteenottoon:

Muutama vuosi sitten minun, silloin 48-vuotiaan ja n. 80-kiloisen, ikäänsä nähden normaalikuntoisen mutta vähän viskissä kotiin kävelevän miehen kimppuun kävi nurkan takaa kolme itseäni isompaa kaveria täysin yllättäen. Olin maassa nurin ennen kuin tajusinkaan, mutta 80-luvulla harrastamastani aikidosta oli apua, eli osasin kaatua. Maastokenkää oli tulossa naamaan, väistin ja tartuin koivesta kiinni ja punnersin itseni sen varassa pystyyn, sitten tuli heilahduslyönti jonka torjuin vaistomaisesti ja iskin niin kovaa kuin vain jaksoin kaveria kyynärpäällä solisluuhun, joka sekä luun että sen haltijan äänestä päätellen meni poikki. Tätä liikettä ei ollut tullut koskaan salilla harjoiteltua. Kaksi muuta hämmästyivät käännettä, jolloin käännyin heitä kohti ja kysyin "Okei, seuraava?". Pötkivät pois.

Raahauduin kotiin, peilistä katsoivat veriset kasvot ja kivut tulivat yön ja aamun myötä. Kyynärpääni oli sinisenmusta pari viikkoa, arka puolisen vuotta ja trauma sellainen, että kuukausia myöhemminkin tuli tippa silmään kun asiasta kerroin tutuille. Kyseistä kulmaa lähestyn vieläkin varoen - tosin suurin vaara lienee jäinen katu, jolla olen selvinkin päin tehnyt ukemia tänäkin talvena jo pari kertaa.

Toki tein asiasta ilmoituksen, solisluun katkeaminen olisi voinut aiheuttaa mm. valtimoverenvuodon ja minulle vastuun itsepuolustukseni seurauksista. Tekijää ei koskaan löytynyt.

Tällä ajan takaa sitä, että pienikin treenaus jää alitajuntaan, ja että uhriksi ei ehkä kannata aina antautua. Ei ainakaan maahan potkittavaksi vaan heti ylös.

Salilla ja mielikuvaharjoituksilla voi luoda toimintamalleja, jotka eivät pohjaudu pelkoon. Kriisitilanteessa mielikuvituksella ja valmiilla, opituilla malleilla on merkitystä. Hyökkääjällä on omat mentaaliset mallinsa, joita uhrin toteuttama malli voi sotkea ratkaisevalla tavalla.

49

80 kg huonoa kuntoa vastaan yli 300 kg humalaista uhoa.

Neonomide

Äkillinen kipu lamaannuttaa, jos siihen ei ole tottunut tai varautunut. Harva etenkään vanhempi nainen on kamalasti harrastanut jotain thaiboxingia tai Andúrilin viittaamaa potkunyrkkeilyä. Sellaisesta olisi oikeasti hyötyä. Kontaktiin tottumaton ei ymmärrä iskun vastaanottamisesta oikein mitään. Seurauksena on kipua isolla Koolla.

Nimenomaan tuossa näen itse kamppailulajien hyödyn. Kun tietää miltä tuntuu saada kunnon isku tai tärähtää maahan kaadon seurauksena, on helpompi toimiakin kun ei tarvitse käyttää montaa sekuntia sen miettimiseen mitä kävi. Useimmiten tappeluissa kai voittaa se jolla on nopeammat refleksit ja juuri refleksejä hiotaan kamppailulajeissa. Suurimman hyödyn itse naisena olen löytänyt juuri siitä että harrastus auttoi tajuamaan että ei sitä ihan niin vaan pärjätäkään potkuilla munille jos joku kimppuun hyökkää, se on tuonut reaalisen kuvan siitä mitä se olisi.

Käytännössä homma siis menee niin että kamppailulajeja harrastanut nainen voittaa mikäli ehtii toimia nopeasti ja ensin. Siinä vaiheessa kun on vähintään 20 kg isompi köriläs päällä alkaa vaihtoehdot olla vähissä, etenkin siksi että voidaan laskea sekunneissa kun on voimat painittu pois tehtäessä harkitsemattomia ja turhia liikkeitä.

Vierailija

Raiskausuhkatilanteissa käsittääkseni yksi konsti naisella voisi olla näytellä kehitysvammaista,vie raiskaushalut monelta pervolta.

Neonomide
Äkillinen kipu lamaannuttaa, jos siihen ei ole tottunut tai varautunut. Harva etenkään vanhempi nainen on kamalasti harrastanut jotain thaiboxingia tai Andúrilin viittaamaa potkunyrkkeilyä. Sellaisesta olisi oikeasti hyötyä. Kontaktiin tottumaton ei ymmärrä iskun vastaanottamisesta oikein mitään. Seurauksena on kipua isolla Koolla.

Oma vaikutuksensa lienee myös naisten yleisesti hennommalla ruumiinrakenteella; samankokoisenakin mies on yleensä ainakin 10-15 kg painavampi ja muutenkin paljon tukevammin tehty kuin nainen. Isku, joka kellistää naisen, ei välttämättä vaikuta samoin mieheen. Ja miehethän ovat tavallisesti lapsesta saakka harrastaneet paljon fyysisempiä asioita kuin naiset. Eli tottumuksella on toki vaikutusta.

Mutta kuten todettu, taistelulajit eivät välttämättä vaadi voimaa. Niin eurooppalaiset kuin itämaisetkin lajit myötäilevät ja käyttävät hyväksi vastustajan liikevoimaa eivätkä junnaa väkisin vastaan, jolloin kevyempi osapuoli jäisi armotta jalkoihin. Tai sitten vastaisku tulee ajoittaa vastustajan heikkoon hetkeen (horjutus kesken askeleen tms.). Ison miehen kaataminen tietysti on oma temppunsa, mutta jos tekniikka on kohdallaan, pitäisi homman sujua.

Nechimide
Seuraa 
Viestejä14249
Andúril
Oma vaikutuksensa lienee myös naisten yleisesti hennommalla ruumiinrakenteella; samankokoisenakin mies on yleensä ainakin 10-15 kg painavampi ja muutenkin paljon tukevammin tehty kuin nainen. Isku, joka kellistää naisen, ei välttämättä vaikuta samoin mieheen. Ja miehethän ovat tavallisesti lapsesta saakka harrastaneet paljon fyysisempiä asioita kuin naiset. Eli tottumuksella on toki vaikutusta.

Juurikin näin. Tyttöjen odotetaan olevan myös tyttöjä, mikä osaltaan vaikeuttaa fyysiseen kontaktiin ja voimankäyttöön tottumista. Oman sukupuolen sosiaalinen paine yleensäkin vaikeuttaa toisen sukupuolen keholliseen ilmaisuun mukautumista. Etenkin yksin on vaarallista poiketa massasta.

Peruskoulujen liikuntatuntien tuntikehyksillä ja sukupuolierottelullakin on varmasti vaikutusta asiaan. Tyttöjen ei odoteta harrastuksissa tekvän vaikkapa etunojapunnerruksia miesten tyylillä, vaikka väitän että jokainen tyttö kyllä pystyy niihin. Tyttöjä "kannustava" valmentaja voidaan nähdä seksistisenä natsina, joka ei ota "sukupuolieroa" huomioon. Olisi kuitenkin otettava huomioon, että miehiseen kulttuuriin vertautumaan pyrkivä typykkä otetaan myös vakavammin poikien ja nuorten miesten keskuudessa. Sukupuolten väliset tasoerot ovatkin käytännössä yllättävn pieniä. Olen itse hävinnyt monta matsia ikäisilleni naisille, jopa painiessa.

Andúril
Mutta kuten todettu, taistelulajit eivät välttämättä vaadi voimaa. Ison miehen kaataminen tietysti on oma temppunsa, mutta jos tekniikka on kohdallaan, pitäisi homman sujua.

Mitä enemmän lajeja näen, sitä vähemmän uskon heikomman mahdollisuuksiin pelkän kamppailulajitaustan perusteella. Lajin käytännöillä ja nimenomaan treenityylillä (kontaktilla) on minusta olennainen merkitys, etenkin naisten suhteen. Naisnyrkkeilijälle en menisi aukomaan pattitilanteessa. Mikä tekniikka toimii treeneissä kuin häkä(vaikkapa rannelukko), muuttuu äkkitilanteessa monesti täysin hyödyttömäksi. Toisaalta yksinkertainen Desin viittaama vatsaan potkaisu voi toimia todella hyvin. Yksinkertainen yksinkertaisesti toimii.

installer
Raiskausuhkatilanteissa käsittääkseni yksi konsti naisella voisi olla näytellä kehitysvammaista,vie raiskaushalut monelta pervolta.

Mummojakin raiskataan, joten mene tiedä. Raiskaus on toisaalta maskuliinista vallankäyttöä, mies laukeaa raiskaustilanteessa verrattain harvoin.

Ostakaa jokaiselle ase. Olkaa amerikkalainen yhteiskunta. Eipä tarttisi kenenkään bodata, kunhan muistaa olla panoksia.
Kättä pidempi keksittiin jo keskiajalla, käyttäkää sitä.
http://www.teraasekeskus.com/main.asp?lan=fin
Noin kolmellasadalla saa pistoolin tahi haulikon, joitakin pistooleja saa kahdellakin. Panokset plus 30 euroa, niin ei ainakaan lopu kesken.

Toki myös pippuri/kaasu sumuttimet ovat tarjolla.

---Jalkajouset eivät ole leluja, noudata samoja turvallisuusohjeita kuin tuliaseissa. Käytä aina suojalaseja. Myymme näitä tuotteita vain täysi-ikäisille. Jalkajousien/puukkojen ostaminen ei vaadi lupaa.---

Ja puukot maksavatkin -+ kolmekymppiä.

Ja älkää hermostuko kaikista, jotka kirjoittavat, että joku kansakunta/sukupuoli/ihonväri on huonompi kuin toinen pelkästään tämän takia ILMAN kattavaa tieteellistä faktaa. Liittyy enemmänkin kertojan harjoittamaan psykologiaan aka trollaukseen.

Neonomide
Etenkin yksin on vaarallista poiketa massasta.

Eikö juuri yksin/pienellä omalla porukalla ole juuri otollista poiketa massasta?

Neonomide

Peruskoulujen liikuntatuntien tuntikehyksillä ja sukupuolierottelullakin on varmasti vaikutusta asiaan. Tyttöjen ei odoteta harrastuksissa tekvän vaikkapa etunojapunnerruksia miesten tyylillä, vaikka väitän että jokainen tyttö kyllä pystyy niihin. Tyttöjä "kannustava" valmentaja voidaan nähdä seksistisenä natsina, joka ei ota "sukupuolieroa" huomioon. Olisi kuitenkin otettava huomioon, että miehiseen kulttuuriin vertautumaan pyrkivä typykkä otetaan myös vakavammin poikien ja nuorten miesten keskuudessa. Sukupuolten väliset tasoerot ovatkin käytännössä yllättävn pieniä. Olen itse hävinnyt monta matsia ikäisilleni naisille, jopa painiessa.

Painia khrhrkekekeke. Pitäisi tyttöjen tehdä samat asiat kuin poikienkin. Varsinkin, kun pojilla ja tytöillä on eri aikaan liikuntaa, ei tulisi huuteluakaan.

Neonomide

Raiskaus on toisaalta maskuliinista vallankäyttöä, mies laukeaa raiskaustilanteessa verrattain harvoin.

http://city.fi/lehti/article.php?seskey ... rea=ilmiot

Otos :: "" Tutkimuksia naisraiskaajista alkoi ilmestyä 1990-luvulla.

Tutkijat havaitsivat, että kyllä miehenkin voi raiskata, ja heitä myös raiskataan. Yhdysvaltojen oikeusministeriö teetti vuonna 2000 kansallisen väkivaltatutkimuksen. Vaikka tutkimuksen otsikossa puhutaan vain naisista uhreina, tutkijat Patricia Jaden ja Nancy Thoennes selvittivät saman tien myös miehiin kohdistuvaa väkivaltaa. Osoittautui, että USA:ssa raiskataan vuosittain 300 000 naista ja 90 000 miestä. Raiskatuista yli 20 prosenttia on siis miehiä. Tutkimuksessa raiskaus tarkoitti pakottamista emätinyhdyntään, suuseksiin tai anaaliyhdyntään. Mukana ovat myös homoseksuaaliset raiskaukset.

Suomessa Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen mukaan vähintään 5 000 miestä kohtasi vuonna 2003 perheväkivaltaa, josta noin kaksi kolmasosaa on parisuhdeväkivaltaa. Kuinka suuri osa parisuhdeväkivallasta on raiskauksia, on epäselvää, mutta lienee todennäköistä, että naisen raiskaamaksi joutuu ainakin muutama sata suomalaismiestä vuosittain.

Miten tuomita naisraiskaaja?

On vain ajan kysymys, milloin Suomen tuomioistuimet joutuvat ottamaan kantaa naisraiskaajiin. Maamme rikoslaista puuttuu naisen tekemä raiskaus. Lain mukaan raiskaaminen tarkoittaa sukuelimen tunkemista väkisin johonkin kehon onteloon. Koska naiselta puuttuu elin, jonka voisi tunkea sisään, hän ei Suomen lain mukaan voi olla raiskaaja.

Naisen voi tällä hetkellä tuomita ainoastaan seksuaaliseen toimintaan pakottamisesta.
"" ::

Naisten miehiä paremmasta kivunsiedosta olen monet kerrat naispuolisten tuttavieni kanssa. Ehkä, tai jopa todennäköisesti, naiset kestävät synnytyskiputyyppistä kipua paremmin kuin miehet. Mutta miehet taas kestävät iskuja ja kolhuja, etenkin raajoihin kohdistuvia huomattavasti paremmin kuin naiset. Miesten töissä ja harrastuksissa kädet ja jalat (usein myös pää) ovat aina kovilla, joten olemme pienestä asti oppineet sietämään tämän tyyppistä kipua. Keskiverto nainen taas näyttää havaintojeni mukaan lamaantuvan pienestäkin käsiin, päähän tai muualle kehon kohdistuvasta iskusta ja ruhjeesta. Luultavasti kamppailulajia harrastava nainen sietää iskuja paremmin kuin niitä harrastamattomat siskonsa.

Kamppailulajien harrastajat tietävät oikeat iskutekniikat ja kohteet ja pystyvät yllättämään isonkin vastustajan. Näin ollen uskon, että hyvin harjoitellut pienikokoinen nainen voi kaataa isonkin bodarin ... jos yllätys onnistuu.

Naisen itsepuolustusohjeissa kehotetaan usein potkaisemaan miestä munille. Se ei ole kuitenkaan niin helppoa kuin kuvittelisi. Joku mainiksikin "muniensuojelurefleksin". Pallit ovat pojille ja miehille todella arka paikka. Niinpä jokainen mies on oppinut refleksinomaisesti suojelemaan kalleuksiaan jo pienestä pitäen. Tuoreena nuorikkona vaimostani oli hauskaa testata tätä refleksiä yllättävillä leikkimielisillä iskuilla munilleni kun lueskelin vaikkapa selälläni sohvalla kirjaa tai lehteä (tarkoitus ei ollut saattaa iskuja perille). No se into hiipui, kun pari kertaa kävi niin, että suojaksi vauhdilla vetäisemäni polvi kolhi hänet pahoille mustelmille.

Potku munille pitäisi tulla niin, että mies ei näe sen tuloa. Parasta olisi mennä mieheen kiinni, ja survaista polvi maskista munille. Mutta jos se ei kerrasta onnistu, on mieskin kiinni naisessa ja toiseen potkuyritykseen ei jää aikaa.

vapaa foorumi
Ostakaa jokaiselle ase.

...Toki myös pippuri/kaasu sumuttimet ovat tarjolla...


Aseenkantolupa ei oikeuta kanniskelemaan asetta niissä tilanteissa, joissa päällekarkaustilanteita esiintyy. Portieeri saattaisi opastaa ulko-ovelle, kun pyytäisi Jatimaticista narikkalappua Toisaalta ottaisin mielummin reilusti turpaani, mielummin kuin kantaisin loppuikäni taakkaa jonkun tappamisesta, eikä siellä vankilassakaan ole kuulema kovin kivaa.

Esplanadin puistossa varsijousen kanssa hortoillessakaan ei poliisille välttämättä kelpaisi selitykseksi, että jänismettällä tässä vaan ollaan...

Sumutteet ovat oikein käytettyinä tehokkaita, aika "vänkä" kokemus saada kaasut naamalle, vaikka harjoitustilanteessa osasikin vaikutusta odottaa.

Ulkotiloissa kunnon tuulessa voi tosin käydä niin, että osa sihautuksesta voikin osua lopulta omaan naamaan, että harkintaa ja harjoitusta senkin käyttö vaatii.

Tuttavapiirissäni on joitain itämaisia taistelulajeja pitkään harrastaneita ja he ovat hyvinkin leppoisia kavereita, eivätkä mitenkään väkivaltaan taipuvaisia(ei minulla tosin muitakaan rähinöintiin taipuvaisia ystäviä ole).

Johtuuko tämä siitä, että he ovat harjoittelun myötä tulleet rauhanomaisemmiksi, vaiko siitä, että he ovat alunperinkin olleet rauhanomaisia ja siksi ovat soveltuvia em. lajien pitkäaikaiseen harjoittanmiseen, vaiko molempia?

Joskus siinä ennen toista Puunilaissotaa kaupattiin postimyynnillä Power Karate-oppipikirjaa, joka suurinpiirtein lupasi tehdä lukijasta ninjan viikossa ja lupasi että sen avulla pystyy päihittämään ties kuinka monta vastustajaa kerralla Toivottavasti mokoman myynti on jo kielletty

Espi000
vapaa foorumi
Ostakaa jokaiselle ase.

...Toki myös pippuri/kaasu sumuttimet ovat tarjolla...
Sumutteet ovat oikein käytettyinä tehokkaita, aika "vänkä" kokemus saada kaasut naamalle, vaikka harjoitustilanteessa osasikin vaikutusta odottaa.

Ulkotiloissa kunnon tuulessa voi tosin käydä niin, että osa sihautuksesta voikin osua lopulta omaan naamaan, että harkintaa ja harjoitusta senkin käyttö vaatii.


Harmi vain, että poliisin käyttämiä sähköaseita ei suomessa myydä siviiliväestölle. Siihenpä ei vaikuta tuuli ja toimii hyvin kädenkantaman ulkopuolelta.

Minä harrastin kolmea eri itsepuolustuslajia yhteensä kolmisen vuotta. Taitoni ehtivät kehittyivät pisteeseen, jossa minulla olisi toki selkeä etulyöntiasema saman kokoiseen ja painoiseen vastustajaan nähden. Jos taasen vastustaja olisi ~20kg minua painavampi, voisi eron kompensoiminen itsepuolustustaidoilla tehdä tiukkaa. Paljon riippuu toki myös siitä, onko tila ahdas vai voiko siinä liikkua vapaasti.

Ehkäpä itsepuolustusta saman verran harjoitelleen naisen mittelö saman kokoisen miehen kanssa voisi olla melko tasavertaista, mutta jo muutaman sentin kokoero miehen hyväksi kääntäisi vaakakuppia miehen suuntaan. Toki taitojen karttuessa tämäkin muuttuisi tasaväkisemmäksi, mutta vaikealta tuntuisi kuvitella, että 55kg nainen päihittäisi katutappelussa 90kg miehen, olettaen että herkkiä paikkoja ei käytetä hyväksi, oli nainen reenannut sitten paljon tai vielä enemmän.

Juha

Ehkäpä itsepuolustusta saman verran harjoitelleen naisen mittelö saman kokoisen miehen kanssa voisi olla melko tasavertaista, mutta jo muutaman sentin kokoero miehen hyväksi kääntäisi vaakakuppia miehen suuntaan. Toki taitojen karttuessa tämäkin muuttuisi tasaväkisemmäksi, mutta vaikealta tuntuisi kuvitella, että 55kg nainen päihittäisi katutappelussa 90kg miehen, olettaen että herkkiä paikkoja ei käytetä hyväksi, oli nainen reenannut sitten paljon tai vielä enemmän.


Njaa, enemmänkin suuri koko on miehelle haitaksi, sitä kun voi käyttää hyödyksi monella tapaa.

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210

Itse en luonnollisestikaan asiasta mitään tiedä, koska ei ole ollut yhtaikaa varaa ja aikaa mennä tunneille, mutta poikaystäväni kertoo että aktiivitreenauskautenaan hänellä oli samassa krav maga -ryhmässä 50-kiloinen tyttö, joka oli harrastanut lajia kymmenen vuotta ja pani ketoon kenet tahansa alle omantasoisensa... kokoon ja painoon katsomatta.

Ynnä tuli mieleeni pieni muinainen lehtijuttu, jonka oli kai tarkoitus olla hupaisa: Japanissa ryöstäjä kävi kiinni mummon käsilaukkuun - heräsi teholta. Mummo oli entinen Japanin mestari jossain itsepuolustuslajissa, ja yhä aktiiviharrastaja yli seitsemänkymppisenä.

Isona minusta tulee semmoinen. Aikakoneella vaan 10 vuotta taaksepäin, silloin olisi ollut hyvä ikä aloittaa...

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Korjatkaa jos olen väärässä. Mutta oletan että naisen ruumis valmistautuu vastaan ottamaan kivun joka kuukausi. Ja varsinkin juuri synnytyksessä...

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat