Seuraa 
Viestejä18743

Pitäisi falsifioida hypoteesi.

Otetaan 7 kpl umpinaisia lyijylieriöitä kooltaan vaikka 5cm korkeita ja 5cm halkaisijaltaan. Asetellaan ne symmetrisesti niin, että 6 kpl muodostaa kehän ja yksi keskellä.

Ajatus on muodostaa keskenään synkronoidut pyörimisliiketilat niin, että kaikki lieriöt saatetaan täsmälleen 6000 kierrosta/min -pyörimään pystyakselinsa ympäri. Tämän voisi tehdä tahdistetuin akselein moottorilla. Kun kierrosluku on saavutettu, annettaisiin lieriöiden pyöriä. Tietysti tulisi huolehtia, että pyörimiskitka on kaikilla sama, pitäisi testata stroboskoopilla, että pyöriminen pysyy riittävän pitkään hyvin tarkkaan samana kaikilla lieriöillä.

Hypoteesi on se, että lähiympäristöstä omaan synkronoituun liiketilaan saatetut massakappaleet muodostavat inertiastaan nyt suhteellisesti korostuneen osuuden lähimassoista. Jos ympäröivien 6 lieriön akselit on kiinni yhteisessä asetelmassa ja keskimmäinen vapaana hyrränä, liikauttamalla kuuden asetelmaa pitäisi keskimmäiseen muodostua kiihtyvä liike samaan suuntaan. Toisin sanoen keskimmäinen hyrrä pyrkii säilyttämään liiketilansa suhteessa parhaimpaan vastaavan liiketilan massapistejoukkoon. Parhain olisikin lähellä olevat runsaat massapisteet verrattuna normaaliin sekatilanteeseen, jossa verrannolliset massapisteet ovat keskimäärin kaukana linnuradalla ja muissa galakseissa.

Herkemmin vielä efektin voisi saada esiin ottamalla keskelle huomattavasti kevyemmän pyörijän - pitäisi vain onnistua kitkan ja hitausmomentin kanssa niin, että pyöriminen voisi säilyä täsmällisesti synkronissa...

Jos jollakin sattuisi olemaan edellytykset tällaiseen koejärjestelyyn, olisin kiinnostunut tuloksista. Itselläni ei sellaisia mahdollisuuksia ole.

Hienorakennevakio vapausasteista: (1+2¹+3²+5³+1/2¹*3²/5³)⁻¹ = 137,036⁻¹

Kommentit (1)

Eusa
Seuraa 
Viestejä18743

Kas, ajatusvirheköhän tuohon tuli. Reaktio olisi ulotteisella kappaleella nimenomaan gravitaation näköinen eli keskihyrrään muodostuu kiihtyvyys ympärysasetelman vastasuuntaan. Mutta olisiko se hieman heikompi kuin pyörimättömillä lyijykappaleilla, ehkä. Pitäisikin siis vain asetelmassa olevan kuuden pyöriä synkronissa muodostaen niiden keskelle ylimääräistä 'pimeää massaa' ja kokeilla keskihyrrällä eri liiketiloja - toki tarkalleen samassa pyörimisessä oleva on mielenkiintoisin. Keskellä olevan vapaan hyrrän voisi saattaa myös kaksinkertaiseen saman kiertosuunnan kiertoliikkeeseen tai vastasuuntaisesti ja mitata astelman vakioheilautuksella tuleeko erilaisia mittaustuloksia. Myös noiden kuuden eri pyörimismäärillä olisi hyvä varioida...

Inertia-gravitaatio-mekanismi voi vaikuttaa yksinkertaiselta, mutta erilaiset integraalit paikallisesta tilanteesta yli koko kaikkeuden tietysti haastavat empiirisiin kokeisiin.

Hienorakennevakio vapausasteista: (1+2¹+3²+5³+1/2¹*3²/5³)⁻¹ = 137,036⁻¹

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat