Seuraa 
Viestejä739

Aattelin että peruistais Ateist Against Alcoholism ryhmän eli jenkkiläisittäin AAA heh. Ajatuksena on että peruistuis vertaistukeen.

Kokkoontuminen esim. kerran viikossa

Tilat: Ehkä vapaa-ajattelijoiden liiton kautta yms.

Säännöt: Aaattelin, että itse keksittäisiin nämä

Siinä vois olla aluksi alustus, joka kiertäis vuoroissa esim. 10 min

Sitten jaetut puheenvuorot 1,5h jaettuna osallistujien määrällä

Tasavertaisuus

Toverillisuus

Anonyymius

Sivut

Kommentit (32)

lindsju
Aattelin että peruistais Ateist Against Alcoholism ryhmän eli jenkkiläisittäin AAA heh. Ajatuksena on että peruistuis vertaistukeen.

Kokkoontuminen esim. kerran viikossa

Tilat: Ehkä vapaa-ajattelijoiden liiton kautta yms.

Säännöt: Aaattelin, että itse keksittäisiin nämä

Siinä vois olla aluksi alustus, joka kiertäis vuoroissa esim. 10 min

Sitten jaetut puheenvuorot 1,5h jaettuna osallistujien määrällä

Tasavertaisuus

Toverillisuus

Anonyymius
Mukana olen. Jalo tavoite ja lähes ilmainen toteuttaa. Vaatii vain joukon joka varmasti löytyy netin avulla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meikäläisen kotiseura on Anonymous Atheistic Substance Impotents (AASI), siis nimettömät uskomattomat päihdekyvyttömät. Jäseniä on yksi henkilö, jäsenyys perustuu vapaaehtoisuuteen ja todennetaan joka aamu vilkaisemalla vessan peiliin...

Kokeiltuani aikoinani AA:ta itseään tajusin äkkiä, ettei tuollainen vertaistukeen perustuva touhu ole tervepäisten hommaa, vaan silkkaa läheisriippuvuutta ja lahkolaisuutta sääntöineen periaatteineen kaikkineen. Jos joku ihminen saa pysyvästi korkin kiinni, vilpittömät onnitteluni siitä, saman tein minäkin – mutta ei tuo silti tee hänestä automaattisesti minun kaveriani. Kyllä ihmisessä pitää olla muitakin ulottuvuuksia kuin se tosiseikka, että hän ei satu juomaan viinaa. Pelkkää juomattomuuttaan perkaava ihminen keskittyy nimittäin siihen, mitä hän ei enää elämässään tee, eli katsoo taaksepäin. Tuo on alkuun terapeuttista ja tein sitä itsekin (ekat puoli vuotta jopa A-klinikan hoitsun kanssa), kunnes aloin elää elämääni, joka tapahtuu nyt ja suuntautuu eteenpäin. Vuosia, jopa vuosikymmeniä jatkuva "olen alkoholisti" -mantraaminen palavereissa olisi aika surullinen visio. Ei edistä omaehtoista kriittistä ajattelua.

--n

Reisimasa
Seuraa 
Viestejä406
lindsju
Aattelin vetää kynnyksen korkeelle, eli jos tulee paikalle ei saa olla vaikutuksen alaisenaJust kun rupesin miettimään, että kännissä tää vois olla hauska. Mun mielestä sellainen kännipätemis-kerho voisi olla ihan pirun hauska, sopivassa humalassa pädettäisiin ja väiteltäisiin milloin mistäkin asiasta. "Erätauolla" lähigrillistä makkaraperunat ja takaisin homman pariin. Anteeksi offtopicihtava viestini.

My feeling always is, if I thought of it, somebody else has thought of it

bergepanther
Seuraa 
Viestejä4839
Reisimasa
lindsju
Aattelin vetää kynnyksen korkeelle, eli jos tulee paikalle ei saa olla vaikutuksen alaisenaJust kun rupesin miettimään, että kännissä tää vois olla hauska. Mun mielestä sellainen kännipätemis-kerho voisi olla ihan pirun hauska, sopivassa humalassa pädettäisiin ja väiteltäisiin milloin mistäkin asiasta. "Erätauolla" lähigrillistä makkaraperunat ja takaisin homman pariin. Anteeksi offtopicihtava viestini.Eikös tää palsta (vähän niinkuin muutkin palstat) ole juuri tämmöinen, toki virtuaalitämmöinen tosin

Reisimasa
Seuraa 
Viestejä406
bergepanther
Reisimasa
lindsju
Aattelin vetää kynnyksen korkeelle, eli jos tulee paikalle ei saa olla vaikutuksen alaisenaJust kun rupesin miettimään, että kännissä tää vois olla hauska. Mun mielestä sellainen kännipätemis-kerho voisi olla ihan pirun hauska, sopivassa humalassa pädettäisiin ja väiteltäisiin milloin mistäkin asiasta. "Erätauolla" lähigrillistä makkaraperunat ja takaisin homman pariin. Anteeksi offtopicihtava viestini.Eikös tää palsta (vähän niinkuin muutkin palstat) ole juuri tämmöinen, toki virtuaalitämmöinen tosinNo tavallaan, mutta olisihan se eri asia ihan livenä mongertaa kuukäynnin mahdottomuudesta ja huntukielloista, kun näpytellä näppistä kotosalla. Mutta onko nää foorumilaisten miitit millaisia?

My feeling always is, if I thought of it, somebody else has thought of it

lindsju
Seuraa 
Viestejä739

Lainaus
"Uusi alkoholismilääke mahdollistaa juomisen
Turkulaisen Biotien kehittämä uusi alkoholiriippuvuuden hoitoon tarkoitettu lääke on tulossa markkinoille jo ennen kesää. Päihdelääketieteen asiantuntijoiden mukaan kyseessä on täysin uuteen ajatusmalliin perustuva lääke alkoholismin hoidossa.

Alkoholiriippuvainen voi olla kuka tahansa. Kuva: Juha-Pekka Inkinen / Yle
Mistä on kyse?
Biotien kehittämän alkoholilääkkeen kauppanimi on Selincro. Sen tuo markkinoille tanskalainen lääkejätti Lundbeck, joka osti lääkkeeen lisenssioikeudet
Lundbeck arvioi, että Selincron myynti voisi yltää jopa 350 miljoonaan euroon vuodessa. Biotien osuus rojalteista olisi kymmeniä miljoonia vuosittain
Alkoholiriippuvuus on sairaus, jonka keskeinen oire on jatkuva alkoholin himo
Selincro on ensimmäinen uusi alkoholiriippuvuuteen tarkoitettu lääke yli 15 vuoteen

Euroopassa on noin 30 miljoonaa alkoholiriippuvaista ihmistä eli alkoholistia. Suurin osa heistä on tuiki tavallisia työssäkäyviä ja perheellisiä ihmisiä, joilla on autot ja asunnot. Viinan piru vain on saanut otteen. Alle kymmenen prosenttia heistä on saanut koskaan minkäänlaista hoitoa sairauteensa.

Turkulainen Biotie lähti kehittämään alkoholiriippuvaisille tarkoitettua lääkettä yli kymmenen vuotta sitten. Tällä hetkellä lääke on valmis, ja se on Euroopan komissiossa odottamassa myyntilupaa. Biotien toimitusjohtaja Timo Veromaa sanoo, että uusi lääke on tarkoitettu nimenomaan niille alkoholisteille, jotka eivät halua täysraittiutta.

- Useimmille potilaille täysraittius on epärealistinen ajatus, koska he eivät joko halua tai pysty lopettamaan juomista kokonaan. Tämän uuden lääkkeen avulla he pystyvät kuitenkin vähentämään juomistaan, ja uskomme, että yhä useampi alkoholiriippuvainen tulisi myös hoidon piiriin, sanoo Timo Veromaa.
Alkoholin käytön pitäisi vähentyä

Päihdelääketieteen asiantuntijat eivät tyrmää ajatusta, että täysraittiuden sijaan alkoholiriippuvainen voisikin opetella uuden tavan juoda. A-klinikkasäätiön johtavan ylilääkärin Pekka Heinälän mukaan uuden lääkkeen yhteyteen kuuluu aina myös jonkinlainen terapia, jolla varmistetaan, että lääke tepsii.

Muutoksenhan pitäisi olla se, että alkoholin käyttö vähenee.

- Pekka Heinälä

- Tämä terapia on ehkä enemmänkin sellaista itseopiskelua ja havainnointia, että potilas tarkkailee omaa juomistaan ja minkälaisia muutoksia siinä lääkkeen avulla tapahtuu. Muutoksenhan pitäisi olla se, että alkoholin käyttö vähenee, Pekka Heinälä sanoo.
Uusi lääke hillitsee juomisen himoa

Perinteiset alkoholiriippuvuuden hoitoon tarkoitetut lääkkeet kuten Antabus ovat estäneet alkoholin käytön kokonaan. Biotien kehittämän lääkkeen vaikuttava-aine on nalmefeeni. Lääkkeen ei ole tarkoitus estää juomista kokonaan vaan ainoastaan hillitä juomisen himoa.

Lääke otetaan vain tarvittaessa eli silloin, kun potilas päättää juoda alkoholia tai on menossa esimerkiksi tapahtumaan, jossa juomisriski on suuri. Lääkkeen pitäisi vaikuttaa siihen, että potilas juo vähemmän kuin joisi ilman lääkettä.

Biotien kehittämä nalmefeenilääke tulee kilpailemaan markkinoilla lähinnä Naltreksonin kanssa. Helsingin yliopiston päihdelääketieteen professorin Hannu Alhon mukaan Biotien lääkkeellä on Naltreksoniin verrattuna ainakin yksi etu.

- Nalmefeenin vaikutusaika on puolet pidempi kuin Naltreksonin, sanoo Hannu Alho.

Alhon mukaan Biotien lääkkeen ei pidä kuitenkaan odottaa tuovan mitään ihmeparantumista alkoholismista.

- Tässä ei saa nyt ryhtyä odottamaan mitään ihmelääkettä, jolla hoidetaan koko homma ettei tule pettymyksiä. Potilaan oma motivaatio on kuitenkin ratkaiseva, sanoo Hannu Alho.
Mitä enemmän juo, sitä paremmin lääke tehoaa

Päihdelääketieteen professori Hannu Alho kertoo, että toistaiseksi ei ole olemassa mitään kliinistä tutkimusta, joka kertoisi minkälaiset ihmiset olisivat parhaita potilaita nalmefeeni-lääkkeen käyttäjiksi.

Alho arvelee kuitenkin, että hyvin motivoituneet ja vielä hyvässä kunnossa olevat potilaat hyötyisivät lääkkeestä eniten. Yhden havainnon pelkkien tutkimusraporttien pohjalta Alho on kuitenkin tehnyt.

Mitä enemmän on juonut, sitä paremmin lääke tehoaa.

- Hannu Alho"

Siinä on super userille toivoa Tähän lääkkeen yhteyteen kuuluu terapia, epäilen, että jo pelkkä terapia auttaa...

pinklin1
Seuraa 
Viestejä3346

Riippuvaiset valehtelevat itselleen, että he voivat jatkaa juomista ja samalla raitistua. Nekin valehtelevat, jotka kauppaavat keksintöjään siitä miten alkoholisti voi vähentää alkoholin kulutustaan, eikä tarvitse lopettaa juomista kokonaan.

Ei muuta kuin perinteinen AA:n itsehoitoryhmä pystyyn ja sitten merkkaamaan jokainen voiton päivä, jonka on selvinnyt ilman viinaa. Muussa tapauksessa viinankulutus vain lisääntyy ja siitä seuraa ennenaikainen kuolema.

lindsju
Seuraa 
Viestejä739

Lähinnä itse toivoin/toivon tieteellistä keskustelua ko. aiheesta. siis tieteellistä analyyttistä ja rehellistä keskustelua.

Tuohan on jo todettu asia, että aa, ei toimi nykypäivänä enää. Oli alunperinkin lähinnä toivottomien deekujen hommaa.

USA sakin, joka on äärikristillinen ja hullu maa, eivät enää määrää aa kerhoon rattijuopumuksen takia.

Maailma muuttuu...

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat