Seuraa 
Viestejä3164

eli vitkutellessa vaikkapa tiede.fi -sivun avaamista pienennän toisinaan tuon ikkunan tylysti alapalkkiin, avaan uuden selainikkunan ja kirjoitan sen osoiteriville avattavaksi tahtomani sivun osoitteen. Näin saan ainakin joskus auki sen sivun, jonka näyttämisessä toinen ikkuna pihtaili.
Mihin kätkeytyy selitys ... tietokonemaailman maagisiin, minulta kätkettyihin salalakeihinko?

Kommentit (2)

Saman edun voi saada myös klikkaamalla linkkiä uudestaan tai päivittämällä sivun (painamalla F5-näppäintä.)

Selain pyytää sivua ladatessa ensin sivun perusrakenteen, joka sisältää tekstisisällön lisäksi tiedon kaikista haettavista kuvista ja mihin kohtaan ne tulisi lätkiä. Sen lisäksi kaupallisilla sivuilla on nykyään mainoksia, jäljitystiedostoja sun muuta kyttäämisteknologiaa.

Joka ikinen kuva ja sivuston ulkopuolelta tuleva mainos, laskuri tai jäljitystiedosto haetaan erikseen joltain palvelimelta HTTP-pyynnöllä. Yksinkertaiseltakin näyttävässä sivustossa on kymmeniä elementtejä.

Jos jokin sivuston rakenteelle olennainen elementti jää uupumaan, sivua ei voida renderöidä eli muodostaa selaimeen. Tällöin jäädään odottelemaan, josko HTTP-pyyntö menisi läpi, mikä näkyy käyttäjälle hidasteluna.

Kymmenien tuhansien latausten kuormituksessa olevat palvelimet missaavat sillon tällöin muutaman pyynnön, joten ilmiö on ihan normaali, eikä se vaadi muuta toimenpidettä kuin uudelleenlatauksen. Tällöin todennäköisesti kaikki pyynnöt saavat vastakaiun ja selain saa ladattua kaikki tarvitsemansa elementit heti.

Selaimen toimintaa voi nopeuttaa huomattavasti lataamalla mainosten esto-lisäosan, tuolta esim. firefoxiin,
https://addons.mozilla.org/fi/firefox/a ... lock-plus/
Ja Wiltteri-mainossuodatinlistan lisukkeeksi, http://wiltteri.net/
Myös turhien ohjelmien käynnistyminen koneen käynnistyessä hidastaa huomattavasti, ne voi estää ainakin win xp:ssä, käynnistä, suorita, kirjoita ikkunaan msconfig, käynnistys-välilehti, josta poistetaan rastit niiden ohjelmien kohdalta, joiden ei halua käynnistyvän kuin tarvittaessa.
Kun konetta uudelleen käynnistäessä tulee joku ikkuna, laita rasti ruutuun ja paina vasenta nappulaa.

Roskapostin torjuntaan erikoistuneeseen Spamhaus-organisaatioon kohdistuva jättimäinen palvelunestohyökkäys häiritsee ja hidastaa jo internetin toimintaa, kertovat tietoturva- asiantuntijat.

Hyökkäykset alkoivat roskapostia vastaan taistelevan Spamhausin mukaan jo viime viikolla sen jälkeen kun se sijoitti hollantilaisen Cyberbunker-palvelun mustalle listalleen.

Niistä raportoi ensimmäisenä tietoturvayhtiö CloudFlare, joka joutui niin ikään hyökkäyksen kohteeksi yritettyään puolustaa Spamhausia.

- Nämä (hyökkäykset) ovat pohjimmiltaan kuin ydinpommeja, yrityksen johtaja Matthew Prince kertoo New York Timesille.

Internetpalveluja tarjoavan Akamai Technologies -yrityksen yrityksen pääsuunnittelijan mukaan palvelunestohyökkäys on kasvanut ennennäkemättömiin mittasuhteisiin.

- Tämä on suurin julkisesti tunnustettu palvelunestohyökkäys internetin historiassa, Patrick Gilmore kuvailee New York Timesille.

Viestintäviraston tietoturvayksikön Cert-fi tiedotti tiistaina, että palvelunestohyökkäyksessä hyödynnetään myös suomalaisia suojaamattomia nimipalvelimia.
http://www.iltalehti.fi/digi/2013032716839219_du.shtml

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat