Seuraa 
Viestejä477

Kummaa ettei viranomaiset puutu siihen, kun yritykset käyvät kartellikeskustelua julkisten uutisvälineiden välityksellä. Selkeitä yrityssalaisuuksia vuodetaan "haastatteluissa" ja kilpailijat sitten vastaavat, että joo näin mekin ollaan vähän mietitty.

Bensan hinta: joku aina varoittaa, että ensi viikolla nousee hinnat. Ja niin hinnat sitten nousevatkin omilla asemilla ja kilpailijoidenkin asemilla.

Viimeisin esimerkki on kännykkäoperaattoreiden käymä keskustelu uusista, operaattoreiden kannalta paremmista, hinnoittelumalleista dataliittymiin. Uudessa mallissa olisi tarkoitus päästä eroon rajoittamattomista dataliikenneyhteyksistä ja mennä rajoitettuihin liikennemääriin. Kun raja tulee täyteen, saat lisättyä tiedonsiirtomäärää maksamalla lisää operaattorille. Kyseessä mitä ilmeisin liikesalaisuuteen kuuluva asia, jota ei pitäsi missään nimessä missään olosuhteissa vuotaa julkisuuteen etukäteen. Pari linkkiä, josta pääsette osalliseksi tähän kartellikeskusteluun:

http://www.itviikko.fi/uutiset/2013/03/ ... 20134438/7
http://www.itviikko.fi/uutiset/2013/04/ ... 20134845/7

Kommentit (3)

Remonttimies
Seuraa 
Viestejä477

Öljykartelliepäilyjä:
http://www.iltasanomat.fi/autot/art-1288565749545.html

Suomen viranomaiset ei asioita tutki, tämä on ns. maantapaa. Tapa on ollut vuosikaudet ja vuosikymmenet, todellista totta tässä maassa. Kukaan ei näe mitään erikoista siinä, että yrityssalaisuuksia "vuodetaan" ennakkoon nettiin, jopa Ylen uutisiin ja kas kummaa, kaikilla nousee bensan hinta maanantaina klo 0400.

EUlla kuitenkin vähän enemmän kunnianhimoa. Ihmettelen miksi Suomi roikkuu noissa antikorruptiovertailuissa kärkisjoilla - taitaa olla raha vaihtanut omistajaa "antikorruptoijille".

Remonttimies
Seuraa 
Viestejä477

YLeltä esim tällainen, MUTTA ei tämä koske Suomea, miten voisikaan. Tuossa uutisessa hintaa yritetään pedata pitkälle tulevaisuuteen ja temppu oli mitä ilmeisen onnistunut.

http://yle.fi/uutiset/st1_bensan_hinta_ ... on/5090642

St1: Bensan hinta nousee yli 1,60 euron
Epävarmuudet öljymarkkinoilla vaikuttavat siihen, että bensan litrahinta nousee ensi viikolla yli 1,60 euron. Näin arvioi St1-huoltoasemaketjun hallituksen puheenjohtaja Mika Anttonen YLE:n A-plus-ohjelmassa.

Mika Anttosen mukaan öljyn hinta heijastuu kuluttajille pienellä viiveellä. Bensan hinta on noussut koko ajan maltillisesti tällä viikolla. Tällä kehityksellä se menee yli 1,60 euron ensi viikon alussa, Anttonen arvioi.

- Tähän vaikuttaa myös kilpailutilanne: usein hinnoittelijat pelkäävät, että asiakkaat kaikkoavat ja he antavat omasta katteestaan erotuksen ennemmin kuin menevät kipurajalle, Anttonen sanoo A-plussan haastattelussa.

Anttosen mukaan hinta pysyy yli 1,60 kesään saakka.

Öljymarkkinoiden epävarmuudet saattavat myös aikaistaa Euroopan keskuspankin ohjauskoron nostoa, arvioi tutkimusjohtaja Paavo Suni Elinkeinoelämän Tutkimuslaitoksesta. Inflaatio on jo nyt yli EKP:n tavoitteen, Suni huomauttaa. Sunin mukaan korkoja nostetaan todennäköisesti jo kesällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Remonttimies
Seuraa 
Viestejä477

EIkä oikeastaan mikään sektori Suomessa ole jättänyt keskusteluja käymättä julkisuudessa. Lainamarginaalit, vakuutusten hinnat, you name it. Tässä vielä ote Nordean visioista marginaalinsa suhteen. Tämäkin asia mitä tärkein liikesalaisuus jota ei julkisuudessa heitellä.

http://www.kauppalehti.fi/omaraha/norde ... 1301351759

Monet ihmiset pitävät (100 %?) tätä vain hyvänä palveluna, kun firmat näin jalosti kertovat, että tällä viikolla kannatta ostaa tankki täyteen ja ostaa uusi asunto. Hyvää hyvyyttäänhän he tuota tekevät.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat