Seuraa 
Viestejä45973

Ketjussa Halvat hinnat vievät nyt Elisaa YT-ralliin

Vastaaja_s24fi
kapi_noi
Minkähän ihmeen takia muuten suuri enemmistö suostuu tähän kyykytykseen? Vastaajalla on pointti hallussaan. Nykyinen suuntaus harvojen (huom! Todellakin vain niiden harvojen) osakesijoituksien tuottojen turvaamiseen lisää about 70% kansakunnan käristelyä... tuo 70% on käsittääkseni vain varovainen arvio. Miksi "fiksu" Homo Sapiens on näin tyhmä?Suuren luokan politiikkaa, jossa me olemme vain muurahaisia:

Neuvostoliiton luhistumisen jälkeen ei kapitalismille ollut realistista vaihtoehtoa, jota pitäisi pelätä. Tiet aukesi

Osingoista eivät niiden saajat maksa kunnille veroa ollenkaan. Valtionverostakin osingonsaajat on lähestulkoon kokonaan vapautettu ja verotussäännökset ovat niin väljät, ettei ole mikään konsti kiertää verot kokonaan suuristakin osinkotuloista.
Osingoista ei makseta myöskään eläkevakuutusmaksuja ei sosiaaliturva- eikä työttömyysvakuutusmaksuja. Myöskään sairausvakuutusmaksuja ei peritä. Valtavia summia osinkotuloja saavat rikkaat ja hyvätuloiset ovat yhteiskunnan vapaamatkustajia sanan täydessä merkityksessä.

Osingot ovat työntekijöiden – yritysten henkilöstön – työn tulosta. Ne ovat osa yritysten tuottamaa voittoa, joka jaetaan omistajille. Noin toinen puoli voitoista sijoitetaan yritysten itsensä toimesta lähinnä kansainvälisille osakemarkkinoille ja yritysostoihin ulkomailta. Nykyään ei harrasteta uusinvestointeja juuri nimeksikään – varsinkaan ei kotimaahan.
Osinkotulojen viime vuosina tapahtuneen räjähdysmäisen kasvun perimmäinen syy on harjoitettu uusliberalistinen talouspolitiikka, jonka oleellinen osa ovat olleet tulopoliittiset ratkaisut ja niihin liittyneet matalat palkkojen korotukset. Nämä tekijät ovat ruokkineen tehokkaasti tulonjaon muuttamista rikkaitten omaisuustuloja saavien hyväksi ja työntekijöiden tappioksi.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (6)

Lenin on mielestäni ihan ok!
Ei ole mitään pahaa ihailla noinkin ansioitunutta merkkihenkilöä.

Lenin postailee tänne tämän päivän pahkasiasta eli Tiedonantajasta kopioituja juttuja.

Tiedonantaja ja Työkansan sanomat ovat varsin huumoripitoisia lehtiä ja erinomaista vessa lukemista. Sinänsä sääli on, että kommunismi näivettyy suomessa ja pahoin pelkään ettei tätäkään hupia ole enää olemassa tulevaisuudessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Gideon
Lenin on mielestäni ihan ok!
Ei ole mitään pahaa ihailla noinkin ansioitunutta merkkihenkilöä.

"Kaikki, mikä proletariaatissa on todella suurta ja sankarillista - peloton äly, rautainen, taipumaton, itsepintainen, kaikkivoittava tahto, pyhä viha orjuutta ja sortoa kohtaan, vuoria siirtävä vallankumouksellinen innostus, rajaton usko joukkojen luoviin voimiin, suunnaton organisatorinen nerous - kaikki tämä toteutui suurenmoisesti Leninissä, jonka nimestä on tullut uuden maailman symboli lännestä itään ja etelästä pohjoiseen." (NKP:n lausunto Leninistä)

Niin. Onhan se mukava saarnata uusliberalismista kun loppujenlopuksi se verotus ajaa ihmiset pois. Ei tarvitse paljoa pohtia, jos kotimaahan sijoittaessa riski tehdä persnettoa mistä tahansa investoinnista on luokkaa 90% ja jos onnistuu, ei siltikään tienaa paljon mitään.

Mutta mennään vaan yhdestä ojasta toiseen. Sama kait tuo on olla puolueen orjana ja maksaa kaikki rahansa valtiolle veroina, kuin olla porvarin orjana ja kärsiä matalasta palkasta. Edun saaja vain vaihtuu.

Siinä olen samaa mieltä että osinko"huijarit" rikastuavt kohtuuttomasti samalla kun muu kansa on köyhää. Lisäksi ottaa pattiin suunnattomasti että pomot potkivat porukkaa pihalle jotta osakekurssit saadaan nousuun -> pomoille ja sijoittajille - eli rikkaille - lisää rahnaa.

Toisaalta jos yrityksiä aletaan kuristamaan niin kyllä ne täältä pois lähtee ja porukka on edelleen työtöntä.

Yritysten "ylijäämä"voitto pitäisi jakaa työntekijöille -> kannustaisi kaikkia työntekijöitä ja tasaisemmat tulot.

Yrityspamppujen "bonukset" voisi tulla suoraan yrityksen nettovoiton määrästä rahana, ei osinkoina -> ei osakekikkailua.

Mutta tuota Lenin-propagandaa ei kukaan täällä syö.

Miksikähän tämäkin aihe ei kuulu aihepiiriin Vapaa sana? Se tämä entinen Rovaniemen mies saa julkaista aiheitaan peräti historianjapolitiikan aihepiiirisä, sen sijaan muioden oihan poliittisiakin aiheuita siirretään
Vapaaseen sanaan, josta ne eivät näy kärjen luettelossa. Onko oikeistokansan luultavasti jo valitsema uusi moderaattori saapunut työhönsä palstalle?

Se tämä Rovaniemen entinen mies tarkoittaa sosialismillaan kansallissosialismia.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat