Seuraa 
Viestejä45973

Olette jo varmaankin kuulleet, että on hyvin todennäköistä, että elämme keinotekoisessa simulaatiossa (esim. Matrix). Tähän päätelmään on päästy seuraavien sääntöjen kautta:

1) Ihmiskunnan teknologisen osaamisen kehittyessä, pystymme joskus simuloimaan menneisyyttämme niin täydellisesti, etteivät simulaatiossa/pelissä elävät simuloidut ihmishahmot tiedä olevansa vain bittejä tietokoneella.

2) Jos ja kun tuo teknologian taso on saavutettu, niin mahdollisten simuloitujen maailmojen määrä kasvaa suunnattomasti. Onnistuneen ensimmäisen simulaation hetkestä alkaen, myös siitä tulevaisuuteen.

3) Edellisten 1 ja 2 sääntöjen vallitessa, on paljon suurempi todennäköisyys, että me "tällä hetkellä" olemme juuri tuollaisessa tulevaisuuden ihmisten tekemässä menneisyyssimulaatiossa. Koska oikeaa nykyhetkeä on mahdollisesti vain yksi, kun taas simulaatioiden määrä on määrittelemättömän suuri.

Tietotekniikan kehitysvauhdin huomioonottaen, ja edistysaskeleet mm. kvanttitietokoneiden käyttöönotossa, voisi olla hyvin mahdollista, että tuollaisten simulaatiomaailmojen luomisen aikakausi koittaisi jo sadan vuoden sisällä. Korkeintaan muutamia satoja vuosia. Tältä pohjalta voimme taas johtaa päätelmät:

4) Johtuen puhtaasta tilastomatematiikasta, meidän on hyväksyttävä se, että elämme todennäköisesti simulaatiossa.

5) Jos taas emme elä simulaatiomaailmassa, ovat ihmiskunta tai sen teknologinen taso romahtaneet ennen simulaatiomaailmoiden räjähdysmäistä kasvua.

Jonkinlainen maailmanloppu, ihmiskunnan loppu tai suuri taantuminen näyttäysi siis tulevan jo muutamien satojen vuosien sisällä. Syy voi olla esim. maahan iskeytynyt asteroidi, jääkausi, maailmansota tai kehittynyt terrorismi. Teknologian kehittyessä ei vain kykymme hyvään kehity, vaan kykymme pahaan kasvaa myös. Jonain päivänä tavallinen sukankuluttaja kykenee esim. 3D-printtaamaan joukkotuhoaseita tai luomaan biologisen viruksen, joka nopeudessaan levitä ja tappaa peittoaa aikaisemmin tunnetut vitsaukset.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat