Seuraa 
Viestejä45973

Itselleni biologia ei ole niin tuttu aihe, mutta minua kiinnostaisi tietää, että onko vielä tänä päivänä onnistuttu synteettisesti valmistamaan alkuaineista elävää solua tai kuinka todennäköistä on, että tähän tulevaisuudessa pystyttäisiin?

Kommentit (4)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä35126
Tritonos
Itselleni biologia ei ole niin tuttu aihe, mutta minua kiinnostaisi tietää, että onko vielä tänä päivänä onnistuttu synteettisesti valmistamaan alkuaineista elävää solua tai kuinka todennäköistä on, että tähän tulevaisuudessa pystyttäisiin?Ei ole onnistuttu eikä se ole millään tavalla ennustettavissa olevan tulevaisuuden asia. Ei siihen tunnea luonnonlakien asettamia esteitä, joten ehkä se ei ole mahdotonta, mutta ymmärryksen ja valmistustekniikoiden pitää kehittyä kymmeniä kertaluokkia nykyisestä jollekin täysin käsittämättömälle tasolle ennen kuin se tulee mahdolliseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Teratsutsuki
Seuraa 
Viestejä36

---ei ole mielekäs lääketieteellinen tavoite.
Jonkin solun rakenneosan valmistaminen synteettisesti on mahdollista ja tavoitteellista.
Kokonaisuutena näiden yhdistäminen ei liene juolahtunut edes kenkään päähän sitten 1600 luvun. Kysymyksestä tulee mieleen että solu olisi vain eri molekyylien muodostama möykky.

Joo, solussa itsessään on näitä möykkyjä toimivana kokonaisuutena biljoonia.
Molekyylejä lienee kymmeniä biljoonia.
Ensin pitäisi tehdä synteettinen arkki.

NotYet
Seuraa 
Viestejä4141

Kun etsiskelin kirjastosta kevyttä kesälukemista, tarttui käteen Venterin kirja "Life at the speed of light" tms. Mitä nyt ymmärsin, niin solu pitää olla ja siihen voidaan vaihtaa synteettinen DNA ja bingo! ,solu jatkaa uutena eliönä. Kaikkien solun toiminnoille välttämättömien geenien toimintaa ei tunneta, joten nekin on syntetisoitava mukaan uuteen DNA:han.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat