Seuraa 
Viestejä1521

Elämänmuotoon liittyvät ominaisuudet ja ongelmat

Ihmiset heräävät keskustelemaan kuohuttavista tapahtumista, jotka tapahtuvat sillä hetkellä. Usein tapauksiin liittyy jotain epäoikeudenmukaisuutta tai traagista, joissa joku joutuu kärsimään kohtuuttomasti.

Vaikka keskustelut kävisivät kuumanakin, niin niiden anti voi jäädä vähäiseksi ja toisaalta teemat painuvat pian unholaan.

Suuri osa näistä teemoista on sillä tavalla turhia, että ne liittyvät elämänmuotoomme. Järkevä ihminen ei sen ihmeemmin päivittele tällaisia, vaan hyväksyy asiat joko systeemiin kuuluvana ominaisuutena tai sitten tekee jotain asioille.

Mikä on oikeasti päivittelyjen tarkoitus?

Juha Myllärinen, Lappeenranta

Kommentit (2)

ID10T
Seuraa 
Viestejä10676

Itse ainakin harkitsevana ihmisenä tutkailisin ensin yleistä mielipidettä, ja sitten vasta ryntäisin barrikadeile jonkun vääryydeksi kokemani asian oikaisemisen puolesta. Sitä varten esim. täällä päivittely on omiaan. Pelkkä päivittely tuskin saa muutosta aikaan, mutta jos huomaa olevansa yksin asiansa kanssa, niin ei ehkä niin herkästi ala leikkiä Don Quijotea ja nolaa itseään kaikkien silmissä.

eskimo
Seuraa 
Viestejä1521

Nojoo.

En puhuisi vääryydestä vaan enemmän siitä, minkä tyyppiset ilmiöt liittyvät mihinkin järjestelyyn. Eli mieluummin ihan neutraalisti ja asiallisesti, mutta paneutuvasti.

Esim Talvivaara, Lokapojat jne on ilmiönä hyväksyttävä, sillä noita ei voi olla tapahtumatta samalla lailla kuin liikenneonnettomuuksia maantieympäristössä. Samaan kategoriaan kuuluvat kouluampumiset ja muut ihmisestä aiheutuvat tragediat sekä erilaiset pahoinvoinnin muodot.

Juha Myllärinen, Lappeenranta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat