Seuraa 
Viestejä45973

Haluaisin viljellä bakteereja kotona jotta voisin katsoa niitä mikroskoopilla.

Muutama asia mietityttää:
Mistä ympäristössä löytää erillaisia bakteereja?
Mistä saa ravintogeelin missä bakteerit kasvavat ja voiko tällaisen valmistaa kotona keittiössä?
Missä lämpötiloissa bakteerit kasvavat parhaiten?
Löytyykö netistä hyvää sivua missä aihetta käsitellään?

Kiitos /Jani

Kommentit (2)

DedMoroz
Seuraa 
Viestejä19204

Anaerobisia voi kasvatella melkein yhtä helposti kuin aerobejakin bakteereita. Kun vaan omistaa riittävän ison tiiviin lasipurkin ja tuikkukynttilän em. lisäksi. Malja vaan sinne purkkiin ja palava kynttilä perään. Kansi kiinni ja kun kynttilä sammuu, niin se kippo on riittävän hapettomassa tilassa. Ja sitten koko komeus lämpökaappiin.

Mistä ympäristössä löytää erillaisia bakteereja? Joka puolelta - vessanpytty on aika kova sana, samoin viemäri ja lattiakaivo. Iho, sylki, tiskirätti jne. Jos et muuta keksi, niin räkäse mehupulloon, lisää vähän vettä ja ripaus sokeria. Anna muhia muutama päivä, niin alkaa pohjalle kertymään ties mitä. Sinuna pitäytyisin tässä keräilyosastolla. Tosin saanti olisi luokkaa sekakasvu jotain, mutta tyyppaamiset ja värjäämiset vaatii jo sen verran enempi tietoa ja kokemusta ja kemikaaleja, että ei ihan taida kotikokilta onnistua. Mutta voisit ihmetellä, mitä se sitten lienee. Jos sun aparaatin tarkkuus vaan riittää. Bakteerit on aika pieniä.

Mistä saa ravintogeelin missä bakteerit kasvavat ja voiko tällaisen valmistaa kotona keittiössä? Kuten edellä mainittu, niin pikkasen on hankala, ja koska veri ja steriili työ ja lämpökaappi. Ja lisäksi ne pitäisi hävittääkin, eli nitistää bakteerit ennen poisheittoa. Autoklaavi olis kiva siihen, uunikin vissiin kävis, mutta joutuu noita lämpötiloja enempi säätään, ja pikkasen inhottavaa jonkun peräbakteerin jälkeen työntää makaroonilootaa uuniin.

Missä lämpötiloissa bakteerit kasvavat parhaiten? Ruumiinlämmössä useat. Tarkkoja ovat kovin jotkut ihan muutamien asteiden sisään, kun taas toiset ei o niin justiinsa tarkkoja, eli riippuu bakusta.

En kyllä tiiä onko mitään riemua oikeasti alkaa rakenteleen ja viritteleen kasvatusalustoja vaan sen takia, että voi toljottaa jotain, mistä ei tiiä mitä toljottaa. Mutta jos se riittää, että on jotain toljotettavaa, niin joka puolella on bakteereita, kun vaan alkaa pohtimaan. Onnea löytöretkeilyyn!

Tässä yksi vanha ketju aiheeseen liittyen
geenit-ja-biotekniikka-f10/bakteerit-t31314.html

I usually give people more chances than they deserve but once I'm done, I'm done.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat