Seuraa 
Viestejä212
Liittynyt29.6.2009

Kun edessä on kaksi tietä, asfaltoitu ja soratie, jotka kuljettavat samaan kohteeseen ja meneillään on sadekausi niin vain juppi osaa valita aina asfalttitien, jätkä valitsee usemmiten soratien.

Kommentit (5)

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337
Liittynyt29.3.2005

Jupit on kuolleet sukupuuttoon aikaa sitten. Viimeinen pesivä juppipari havaittiin siinä 90 -luvun alkupuolella. Tämä johtuu juppien elintilan dramaattisesta pienenemisestä ja juppiurosten soidinmenoissa oleellisen NMT-laitteen katoamisesta. Nämä kaksi lajia elivät tiiviissä symbioosissa.

Jupin selkeimpiä tuntomerkkejä olivat kirkasvärinen ulkoasu ja juppien viehtymys kiiltäviin esineisiin. Juppien katoaminen havaittiin liian myöhään, että suojelutoimilla olisi ehtinyt olla vaikutusta. Tutkijat ovat kuitenkin varovaisen toiveikkaita, esittäessään ajatuksen, että alkuperäisiä Juppimus urbanis yksilöitä voitaisiin saada aikaan risteyttämällä juppien sukulaislajeja keskenään. Mikäli tämä onnistuu, voidaan juppeja kasvattaa ensin vankeudessa ja myöhemmin laskea vapaaksi vartioidulle suojelualueelle.

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337
Liittynyt29.3.2005

Siinä on joku bongari saanut hienon kuvan pesivästä juppipariskunnasta. On tärkeää rauhoittaa pesivien juppien ympäristö. Juppien lisääntymiskyky on sangen heikko ja pesintä epäonnistuu helposti.

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat