Seuraa 
Viestejä9265

Kuulin nyt tämmöstäkin että joku kurkuma olisi terveydelle hyväksi. Jonkinlaisena ihmelääkkeenäkin sitä tunnutaan pitävän. Hmm?

No, sen maksaa suojelevista vaikutuksista oli netissä jotakin niin aattelin että alan vetää kurkumaa joka päivä niin ei haittaa vaikka ryyppäisin.. no eikai. Mutta hei, tein hyvää teetä siitä. Pohjana vihreä tee, siihen teelusikallinen kurkumaa, inkivääriä, vähän jauhettua mustapippuria (auttaa ilmeisesti kurkumiinia imeytymään), hunajaa. Tuo mustapippuri antaa mukavan "tulisen" potkun tähän teehen samalla. Ihan hyvää teetä. Kyllä tätä juo.

くそっ!

Sivut

Kommentit (50)

Kurkuma kuulemma tappaa syöpäsoluja, ja sitä käytetään aika yleisesti Aasian maissa. Sitä on paljon muun muassa Curry mausteessa. Se nopeuttaa myös aineenvaihduntaa.

En ole koskaan kuullut, että se sopisi teehen, voisi kokeilla ;D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kurkuma ainakin tepsii nivelreumaan. Ei ole ihan yhtä tehokas kuin "oikeat" reumalääkkeet, mutta pysyy tuo jotenkuten kurissa 2x2g kurkumakapselin päiväannoksella.

Inkiväärin ja mustapippurin pitäisi parantaa tehoa, mutta inkivääriä tulee syötyä niin vähän/harvoin, etten pysty sanomaan mitään, mustapippurin jeesistä taas en osaa sanoa kun sitä tulee syötyä joka päivä kohtuu määrä.

Googlaamalla "kurkumiini terveysvaikutukset" saa alustavan kuvan kurkumiinin (kurkuman tehokkaimmin vaikuttava komponentti) hyödyistä. Esimerkiksi eturauhassyöpiä on USA:ssa 20-kertainen määrä Intiaan verrattuna, jossa käytetään paljon kurkumaa.

Googlaamalla englanniksi esim. "curcumin diabetes" (kurkumiini ja sairauden nimi), saadaan tietoa myös lääketieteellisestä tutkimuksesta, jossa on tutkittu kurkumiinin vaikutusta tämän sairauden yhteydessä.Paitsi diabetes, melkein mikä tahansa sairaus kelpaa.

Kurkumiini vaikuttaa usein tehokkaimmin perinteisten hoitojen rinnalla. Niinpä juuri äskettäin julkaistiin tutkimus, jossa todettiin, että kurkumiini tehosti tuntuvasti keuhkokuumeen normaalia antibioottihoitoa.

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265

Sitten suuri kysymys, johon kukaan ei osaa vastata. Miksi joku kurkuma, tai muu luonnosta löytyvä aines, parantaa? Mikä pointti siinä voi olla? Siis, miksi?

くそっ!

Miksi ei parantaisi? Erilaisilla kemiallisilla yhdisteillä on erilaisia vaikutuksia biokemiallisiin organismeihin. Kasveilla on tapana tuottaa sekundaarimetaboliitteina erilaisia molekyylejä, joista myös suuri osa apteekin lääkkeistä on suoraan tai välillisesti kehitetty. Nämä molekyylit sitoutuvat ihmisen elimistössä solujen pinnoilla oleviin reseptoreihin tai vaikuttavat suoraan solun sisäisiin signaalipolkuihin. Toki yhdisteillä voi olla myös runsas joukko muita epäspesifisempiä vaikutuksia.

Kasvit eivät sisällä pelkästään "parantavia" molekyylejä, vaan kyllä sieltä luonnosta löytyy myös hirvittävä määrä mitä kauhistuttavimpia myrkkyjä. Se, että ihminen osaa seuloa hyödyllisiä molekyylejä luonnon antimista johtuu ylivertaisesta älykkyydestämme.

Ennen kuin kurkumiinia lähtee käyttämään pääasiallisena ravintonaan kannattaa lukea aiheeseen liittyvää tutkimusta. Kaikki ei suinkaan viittaa siihen, että kurkumiinin vaikutukset olisivat pelkästään positiivisia. Kun elimistössä vaikutetaan johonkin, niin usein riskinä on sotkea järjestelmän homeostaattista toimintaa. Myös kurkumiinilla on epäilty olevan joissain olosuhteissa karsinogeenisia ominaisuuksia.

Ronron
Sitten suuri kysymys, johon kukaan ei osaa vastata. Miksi joku kurkuma, tai muu luonnosta löytyvä aines, parantaa? Mikä pointti siinä voi olla? Siis, miksi?

Miksi ei? Punariisissä ja osterivinokas-ruokasienessä on esimerkiksi lovastatiinia, joka alentaa kolesterolia ja suojaa verisuonitaudeilta.

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265

Kun äkkiseltään voisi ajatella että sellainen parantava vaikutus olisi joko ihmisen biologian evoluution aiheuttamaa tai sitten nautittavan kasvin biologian evoluution aiheuttamaa sopeutumista. Eli kasvi haluaisi tulla syödyksi esim lisääntymissyistä jolloin sen on hyvä mukautua olemaan eduksi syöjälleen, tai sitten syöjän on hyvä mukautua biologialtaan hyötymään syömästään kasvista esim jos se on hyvin merkittävä osa sen ravintoa alueella jossa se elää. Tai jotain tuollaista. En vain pysty ymmärtämään näin maallikkona minkä takia joku random kasvi tai elukka tai muu ihme eliö tai mönjä olisi vain sattumalta terveyttä edistävää jollekin nauttijalleen. Ei se tunnu järkeenkäyvältä!

Joku kurkuma, onko sitä syöty aikojen saatossa niin helvetin paljon että siihen on kehittynyt ihmiselimistöllä systeemit hyödyntämään sen ominaisuuksia?

くそっ!

Ihmisen elimistössä on valtava määrä potentiaalisia kemiallisia vaikutuskohteita. Maapallolla on valtava määrä kasveja, jotka tuottavat valtavan määrän erilaisia sekundaarimetaboliitteja. On pitkälti sattumaa, että tietyt yhdisteet vaikuttavat ihmiskehoon positiivisella tavalla sopivasti annosteltuna. Kasvin tuottaman molekyylin pitää olla vain sopivan mallinen, jotta se sopii ihmisen reseptoreihin. Toki ihmiselimistö on pitkän evoluution tuloksena kehittynyt käsittelemään myös valtavaa määrää kemiallisia yhdisteitä, jonka tuloksena elimistö on täynnä transporttereita, metaboloivia entsyymejä ja erilaisia mekanismeja kasvien sisältämien yhdisteiden neutraloimiseksi.

Voidaan syntetisoida mikä tahansa uusi pienmolekyyli, ja melko suurella todennäköisyydellä sillä on vaikutusta johonkin elimistön toimintoon. Eri asia onko se myrkyllinen vai hyödyllinen, tai ovatko hyödyt haittoja suuremmat. Maapallon mittakaavassa on pitkälti kyse sattumasta.

Onhan riistaeläimenkin lihaskudos täynnä ihmiselle hyödyllisiä ravintoaineita, mutta ei eläin silti toivo tulevansa syödyksi.

Esimerkiksi sytostaattista paklitakselia syntyy lännenmarjakuusen kuorikerrokseen siinä elävien symbioottisten sienten toimesta. Kumpikaan näistä eliöistä tuskin hyötyy mitenkään siitä, että ihminen hamuaa sen kuoriosia lääkkeiden raaka-aineeksi. Sen sijaan nämä endofyyttiset bakteerit saattavat hyötyä siitä, että muut sienet eivät pysty kasvamaan kunnolla paklitakselilla kyllästetyssä puussa. Itse paklitakseli on ihmisellekin myrkky, mutta oikein käytettynä se on myös varsin tehokas syöpälääke.

Pokasaha
Seuraa 
Viestejä1473

Onhan tuota kurkumaa meilläkin maustehyllyssä, minkälaisina annoksina tuota voi ottaa, onko olemassa jokin suositus määrän suhteen?

Kansakunta joka kieltää historiansa, häviää maailmankartalta.
Pokasaha

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
Pokasaha
Onhan tuota kurkumaa meilläkin maustehyllyssä, minkälaisina annoksina tuota voi ottaa, onko olemassa jokin suositus määrän suhteen?Ei tietoa minulla, mutta kuulemma mustapippuri tehostaa kurkumiinin imeytymistä jopa 1000 kertaisesti. Kandee varmaan pitää se mielessä kun päiväannoksia laskee.

くそっ!

jussipussi
Seuraa 
Viestejä61806
Ronron
Kuulin nyt tämmöstäkin että joku kurkuma olisi terveydelle hyväksi. Jonkinlaisena ihmelääkkeenäkin sitä tunnutaan pitävän. Hmm?


Tuosta kahlaamaan kooste läpi.

Targets of curcumin

Abstract
Curcumin (diferuloylmethane), an orange-yellow component of turmeric or curry powder, is a polyphenol natural product isolated from the rhizome of the plant Curcuma longa. For centuries, curcumin has been used in some medicinal preparation or used as a food-coloring agent. In recent years, extensive in vitro and in vivo studies suggested curcumin has anticancer, antiviral, antiarthritic, anti-amyloid, antioxidant, and anti-inflammatory properties. The underlying mechanisms of these effects are diverse and appear to involve the regulation of various molecular targets, including transcription factors (such as nuclear factor-κB), growth factors (such as vascular endothelial cell growth factor), inflammatory cytokines (such as tumor necrosis factor, interleukin 1 and interleukin 6), protein kinases (such as mammalian target of rapamycin, mitogen-activated protein kinases, and Akt) and other enzymes (such as cyclooxygenase 2 and 5 lipoxygenase). Thus, due to its efficacy and regulation of multiple targets, as well as its safety for human use, curcumin has received considerable interest as a potential therapeutic agent for the prevention and/or treatment of various malignant diseases, arthritis, allergies, Alzheimer’s disease, and other inflammatory illnesses. This review summarizes various in vitro and in vivo pharmacological aspects of curcumin as well as the underlying action mechanisms. The recently identified molecular targets and signaling pathways modulated by curcumin are also discussed here.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3025067/

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265

Olen nyt juonut tätä minun kurkumaspesialteetä lähes päivittäin. Siitä alkaa jännästi pitämään enemmän ja enemmän. Aloin myös lisätä siihen vähän chiliä mustapippurin tueksi. Tää polte mielestäni kuuluu tähän elämykseen, se lisää vaikutelmaa terveellisestä "tehoteestä". Illuusiotahan se vain on mutta lumevaikutus on tieteellisesti todistettu monesti jopa varsin merkittäväksi seikaksi. Sehän on vain hyvä asia siis. Voinkin jo paljon paremmin! Ok oikeasti johtuu varmaan siitä etten dokannut viikonloppuna niin paljoa kuin yleensä.

くそっ!

Jos mausteisesta teestä tykkäät, niin heitäpä sekaan vielä vähän cayennepippuria ja sitruunaa boostaamaan vihreän teen terveysvaikutuksia.

Ja jos vielä ihmetyttää, miten ruoalla voi olla niin suuri vaikutus terveyteen, niin kuuntelepa vaikka muutama pätkä Paula Heinosen valistusta aiheesta: http://www.terveydentukipilarit.fi/radi ... mediasali/
Ihan sama minkä pätkän valitset, aika pian pitäisi päästä kärryille. Vanhemmissa pätkissä tyhmänä kyselijänä on Juha Vuorinen, mikä omasta mielestäni toi ohjelmalle mukavasti viihdearvoa tiukan faktan lisäksi.

Varoitan vaan, että saattaapi mennä pian muutkin ruokailutottumukset uusiksi, jos noita enemmänkin kuuntelee ja alkaa sisäistää aihetta.

Vierailija

Olen viettänyt vuosia Paula Heinosen lasten kanssa, eivätkä he olleet mitenkään erityisen terveitä lapsia.

..Tarkennetaan. He olivat kalpeita, heiveröisiä ja sairaita, vaikka synttereillä vedettiinkin jugurttirusinoita. ..Tosin kyllä tykkään jugurttirusinoista, mutta sitä en anna anteeksi että meinas viedä multa maitotuotteet kokonaan.

ROS
Seuraa 
Viestejä101
kjph
Jos mausteisesta teestä tykkäät, niin heitäpä sekaan vielä vähän cayennepippuria ja sitruunaa boostaamaan vihreän teen terveysvaikutuksia.

Ja jos vielä ihmetyttää, miten ruoalla voi olla niin suuri vaikutus terveyteen, niin kuuntelepa vaikka muutama pätkä Paula Heinosen valistusta aiheesta: http://www.terveydentukipilarit.fi/radi ... mediasali/
Ihan sama minkä pätkän valitset, aika pian pitäisi päästä kärryille. Vanhemmissa pätkissä tyhmänä kyselijänä on Juha Vuorinen, mikä omasta mielestäni toi ohjelmalle mukavasti viihdearvoa tiukan faktan lisäksi.

Varoitan vaan, että saattaapi mennä pian muutkin ruokailutottumukset uusiksi, jos noita enemmänkin kuuntelee ja alkaa sisäistää aihetta.
Ei se nyt niin tiukkaa faktaa ole. Silloin tällöin kun olen sattunut kuulemaan, niin enimmäkseen kyse on hifistelystä. Mutta ei siinä toisaalta ole mitään pahaa. Ihmisille tulee jo pelkästään siitä hyvä mieli ja terve olo kun tuntee voivansa vaikuttaa omaan terveyteen esimerkiksi ravintolisien avulla. Kurkumaan en ota tällä kertaa kantaa.

Kulaushaikara
Seuraa 
Viestejä1023
jees
Olen viettänyt vuosia Paula Heinosen lasten kanssa, eivätkä he olleet mitenkään erityisen terveitä lapsia.

..Tarkennetaan. He olivat kalpeita, heiveröisiä ja sairaita, vaikka synttereillä vedettiinkin jugurttirusinoita. ..Tosin kyllä tykkään jugurttirusinoista, mutta sitä en anna anteeksi että meinas viedä multa maitotuotteet kokonaan.
Ja oliko tämä sitä aikaa, kun Heinonen oli itse ravitsemusasiantuntija vai sitä sitä ennen? Muistaakseni Heinonen on kertonut kiinnostuneensa ravintoasioista oman terveytensä takia -ehkä perheenkin?

"Vuonna 1997 perustin koulutus- ja konsultointiyritys Pro Health Oy:n. Siitä lähtien vuotta olen kouluttanut ja luennoinut kymmenille tuhansille ihmisille työhyvinvoinnista, ravitsemuksesta ja erilaisista terveysongelmista ympäri Suomea niin yrityksissä kuin yleisötilaisuuksissakin." http://www.prohealth.fi/index.php?id=2

Vierailija
Kulaushaikara
Ja oliko tämä sitä aikaa, kun Heinonen oli itse ravitsemusasiantuntija vai sitä sitä ennen? Muistaakseni Heinonen on kertonut kiinnostuneensa ravintoasioista oman terveytensä takia -ehkä perheenkin?Pari vuotta ennen tota firmaa. Muistan vielä kuinka äippä sai haukut kun Paulan muksut sairastelivat. Eipä meillä muilla ollut niitä ongelmia. Sitten tartutti ortoreksiansa MS-tautiin sairastuneeseen äitiini, joka hetken flippailtuaan vaihtoi ruokavalion takaisin epäterveelliseen, osittain siitä syystä että kaikki normaalipainoiset perheenjäsenet alkoivat kuihtua.

Varmasti on neuvot parantunut aikojen saatossa, sitä en kiellä. Kuitenkaan harva järkevältä kuullostava imperatiivi on sitä.

Tossa vielä sen toisen muksun firma.
http://www.terveydentukipilarit.fi/verkkokauppa/

Vierailija

Muistan vielä niitä jotain Paulan argumentteja joita ruokapöydässä jälleen nousseen skandaalin seurauksena pienenä besserwisserinä yritin kumota.

Yksi oli hampaat, jotka eivät ole lihansyöjän hampaat. Naiivina kakarana kerroin (minulla oli rutkasti kirjoja. ..kirjastossa.) että eivät olekaan, vaan sekasyöjän hampaat. Kasvissyöjän hampaat ovat erilaiset kuin lihansyöjän, mutta sekasyöjän hampaat poikkeavat molemmista. Silloin ei ollut Googlea. Muuten olisin sanonut: Kato vittu Googlesta.

taucalm
Seuraa 
Viestejä7174

ehkäisee mm. syöpää ja runsaan kurkuman käytön vuoksi Intiassa esiintyy muuta maailmaa vähemmän syöpää.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat