Seuraa 
Viestejä805

Kiinnostaisi millainen tilanne on nyt eritoten eteläpohjanmaalla tulvien suhteen ja missä päin voisi vaikka ajella "turistina ihaileen" täältä keskisuomesta päin?

Tilanne taitaa paikoin olla liki katastrofaalinen kun joudutaan laskemaan tulvavesiä suojapengereiden ulkopuolellekin? Kuvia?

Don't give up!

Kommentit (7)

iisakka
Seuraa 
Viestejä848

Ai, täällähän olikin jo tämmöinen tulvaketju. Laitoin juuri ketjuun "Talven 2012 -2013 säät":

iisakka
Tulvatilannetta voi seurata täältä:

http://www.ymparisto.fi/default.asp?con ... 780&lan=fi

Keltaisia nuolia on jo paljon näkyvissä, ja sehän on jo iso tulva:

"Varoitus korkeasta vedenpinnasta / suuresta virtaamasta / tulvasta, toistuvuusaika 10 - 50 vuotta, joka aiheuttaa paikoin ongelmia. Luokka 2."
Silminnäkijätietoja en itse nyt pysty antamaan...

Valio
Seuraa 
Viestejä1691

Ei siellä mitään tulvia voi olla! IL on ennustanut, että kevät-tulvat vähenee.

Ilmastonmuutos voi tuoda muutoksia niin tulvariskiin kuin tulvien esiintymiseen. Etelä-Suomessa kevättulvien on ennustettu vähenevän noin 50 %. Kevättulvien riskiä pienentää vähenevä lumimäärä. Samalla talvitulvat voivat yleistyä. Talvitulvien riski kasvaa myös Keski-Suomessa. Pohjois-Suomessa lumen sulaminen aiheuttaa jatkossakin suurimman tulvauhkan. Lähitulevaisuudessa kevättulvat voivat vielä hieman kasvaa Pohjois-Suomessa johtuen lisääntyneestä sadannasta, mutta pitemmällä aikavälillä tulvat pienenevät 10-20 %. Muutokset tulvien ajoittumisessa vaikuttavat esimerkiksi vesivoimatuotantoon ja vesistöjen säännöstelykäytöntöihin. Talvivalunnan kasvu ja kevättulvien väheneminen voi pienentää ohijuoksutustarvetta, mikä voisi lisätä tuotetun energian määrää. [1] [3] [4]Kevättulvista talvitulviin

Tulvat aiheutuvat lumen sulamisen lisäksi myös rankkasateista, joita voi tulevaisuudessa esiintyä useammin ilmastonmuutoksen lisätessä sään ääri-ilmiöiden esiintymistä. [3] Vuoteen 2100 mennessä kerran 100 vuodessa tapahtuvan tulvan riski kasvanee Etelä- ja Keski-Suomessa 15 %. Kerran 20 vuodessa tapahtuvan tulvan riski noussee 10 %. Pitkällä aikavälillä lumensulamisen aiheuttamien tulvien osuus laskee ja sadannan aiheuttamien tulvien määrä kasvaa. Lisäksi merenpinnan nousulle herkillä alueilla tulvariski voi kasvaa. Etenkin Perämeren rannikoilla maan kohoaminen kompensoi merenpinnannousua. [1] Lisäksi Suomessa suo- ja järvialueet tasaavat virtaamahuippuja, jolloin tulvatuhojen riski pienenee.[3]
http://ilmasto-opas.fi/fi/ilmastonmuuto ... maara.html

Kyllä se on niin, että mitä hyvänsä tuo ilmastoteologianlaitoksemme ennustaa, niin varautukaa päinvastaiseen. Millähän tuon Taalaksen putiikin saisi korvausvastuuseen?

On paljon parempi tietää kaikesta jotakin, kuin jostakin kaikki. Pascal

Ja muutoin olen sitä mieltä, että Petteri Taalas pitää erottaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Yli 30 vuoteen ei ole joki tulvinut vanhempien talon pihalle, mutta lokakuussa talo piti muovittaa ja ympäröidä hiekkasäkeillä. Nyt vesi on jääpadon vuoksi taas noussut melkein talolle asti.

Reifengas
Seuraa 
Viestejä4468

Muuttuvassa ilmastossa valtio ja vakuutusyhtiöt tekevät oikeat ratkaisut. Ja ovat jo tehneetkin.

Raha ratkaisee. Tulvavahinkoja ei korvata.

Tulvaherkillä alueilla asumista ei pidäkään tukea muiden kustannuksella. Muuttakaa. Suomenmaassa on yhä lääniä.

Rinnan rikkahat ajavat,
käsityksin köyhät käyvät.

Reifengas
Seuraa 
Viestejä4468

Kun tuossa 70 vuotta sitten Viipurin lääni muuttui asuinkelvottomaksi, niin sieltä muutettiin pois. Ei se niin vaikeaa ole.

Rinnan rikkahat ajavat,
käsityksin köyhät käyvät.

Kanga
Seuraa 
Viestejä1327

Kuinka pitkälle jokien jäät oikein pääsevät jäittenlähdössä? Melkoinen osahan tietenkin pirstoutuu koskissa ja törmäyksissä, pehmenee huilatessaan tai ajautuu rannoille sulamaan, mutta jos ajatellaan tuollaista tavallisen keskimittaista Pohjalaista jokea, niin onko mahdollista, että yläjuoksulta, joen latvoilta lähtenyt jääteli pääsee aina merelle saakka? Edes tuollaiset 50 kilometrin matkaa?

Riso abundat in ore stultorum

Jukair
Seuraa 
Viestejä429

Tämänvuoden tilanteen tekee poikkeukselliseksi se, että pakkaset jatkuivat pitkään, jäät vahvoivat sen vuoksi huhtikuulle asti. Sen jälkeen nopea kevään eteneminen vesisateineen aiheutti sen, että vesi nousi nopeasti eikä jäät käytännössä ehtineet haurastumaan eikä sulamaan yhtään vaan lähtivät/lähtevät liikkeelle lujina jolloin jääpatoja muodostuu herkästi.

Kuvista voidaan todeta jäiden olleen monessa paikkaa todella paksuja.

Ilmasto muuttuu, niin minäkin...

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat