Seuraa 
Viestejä1521

Niin, että mitä ne ovat? Siis asenteet? Miten kuvailisit?

Jos esimerkiksi suhtaudun elämään ja ratkaisuihin pessimistisesti, niin tuo asenne olisi aika kokonaisvaltainen suhtautumistapa sillä tavoin, että näkisin negatiivisuuden mahdollisuuden korostuvan lähes kaikessa.

Asennetta voisi sanoa kokemis- ja vastoonotto-tavan yleistyksenä. Sen sijaan, että olisimme pessimistejä talouden suhteen, saattaa pessmismi koskea myös (uusia) ihmissuhteita etc. Kyseessä olisi odotettu kokemuksellisen puolen yhteys tiettyihin asioihin, joka perustuu enemmän tai vähemmän aidosti koettuun tietoon.

Asenne on nähtävästi yksikertaisesti ajatellen luokittelua, johon liittyy tietty väri. Järkevää ja erityisen tehokasta, mutta mikä on tämän hinta? Hinta maksetaan tietysti kun luokittelu menee pieleen tai jos tarvitaan luokittelua enemmän tilannekohtaista perehtymistä.

Näkisin, että ihminen haluaa toimia intuitiivisesti luokkatasolla niin, että tilanteita voi helposti kategorisoida sillä tavoin, että reagointi ja ajattelu on mahdollisimman yksinkertaista ja energiaa säästävää. Kaikki nimittelyt ovat esim tätä. Kanssa-ihminen liitetään tiettyyn luokkaan, jonka olioita on kätsy operoida samalla kaavalla.

Juha Myllärinen, Lappeenranta

Kommentit (1)

deepndark
Seuraa 
Viestejä2652

Itse usein joudun asennoitumaan jotta elämässä tulisi kaikki mahdollisimman sujuvasti hoidettua. Asennemuutos ei ole aina helppo juttu suorittaa. Ja vaikka kuinka asennoidut ja olet lujatahtoinen niin voi mennä silti pieleen. Yritä siinä sitten asennoitua kun päässä on äänet jotka yrittää parhaansa jotta kärsisit.

Halki, poikki, pinoon - pois mielestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat