Seuraa 
Viestejä45973

Taas vaihteeksi ihmeellisiä direktiivejä EU:sta:

Uusi koe-eläinlaki sallii löytöeläinten käytön koe-eläiminä, ja Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY pelkää karanneiden lemmikkieläinten päätyvän koe-eläimiksi.
Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY:n puheenjohtaja Hannele Luukkainen pelkää lakimuutoksen olevan paluu menneille vuosikymmenille, jolloin varastettuja eläimiä myytiin laboratorioihin.

– Aikanaan saatiin sellainen lakimuutos, että Suomessa ei ole voinut käyttää irrallaan tavattuja koiria ja kissoja eläinkokeissa. Eläimet pitää olla kasvatettu koe-eläinkäyttöä varten, eikä niitä ei voi ostaa laboratorion ovelta. Uuden lain myötä laboratorioihin voi päätyä eläimiä keneltä tahansa kasvattajalta, trokarilta, jopa kadulta, sanoo Luukkainen.
http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtm ... e-elaimina

Järkyttävää , Maa- ja metsätalousministeriö rauhoittelee, ettei siitä olisi kyse:

Lakimuutosta maa- ja metsätalousministeriössä valmistellut eläinlääkintöylitarkastaja Tiina Pullola pitää pelkoa aiheettomana.Jos villikissalta löytyy siru, ei kissaa voi lain uudistuksen jälkeenkään käyttää koe-eläimenä ilman omistajan lupaa.

Eläinlääkintöylitarkastaja Tiina Pullola sanoo, että löytökoiran kohdalla syy tehdä eläinkokeita voi olla esimerkiksi geenikartoitus.

– Nyt jo ihmisten lemmikkikoirilta kerätään luvan kanssa verinäytteitä tieteellistä tutkimusta varten, kun selvitetään esimerkiksi perinnöllisiä sairauksia. Laboratoriokoirilta ei saada sitä tietoa mitä kotikoirilta saadaan.
Kissanomistajat voivat siis huokaista helpotuksesta, mutta koiranomistajat eivät voi olla tulevaisuudessa varmoja siitä, että heidän karannutta koiraansa ei käytetä eläinkokeissa?

EU:n koe-eläindirektiivien mukaan uudistettu koe-eläinlaki on eduskunnan käsittelyssä, ja sen on tarkoitus tulla voimaan pian, mahdollisesti vielä tämän kevään aikana.Onkohan tätä lakiehdotusta vastaan olemassa nettiadressia, uskon että HESY on aiheesta huolissaan.

Kommentit (4)

Sama uutinen HS:n sivuilla:

Helsingin eläinsuojeluyhdistys Hesy on järkyttynyt maa- ja metsätalousvaliokunnan mietinnöstä.

"Isossa-Britanniassa lakiin tehtiin erottelu, jonka mukaan selvästi lemmikkinä pidettyjen irtoeläinten käyttö koe-eläiminä on kielletty, mutta villiintyneiden kotieläinlajeihin kuuluvien eläinten käyttö on sallittu esimerkiksi tartuntatauteja tutkittaessa. Suomessa jaottelua ei ole tehty", Hesyn puheenjohtaja Hannele Luukkainen sanoo tiedotteessa.
http://www.hs.fi/kotimaa/Eduskunta+sall ... HS_Nelonen

Minkä tähden Suomessa tuota asiaa ei ole otettu huomioon laissa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337

Suomessa eläimet harvoin villiintyy. Eihän täällä elä villinä, kuin jänis ja hirvi. Muut kuolee ensimmäisiin pakkasiin.

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432

Tuota lakia vastaan on kansalaisaloite kyllä.

Mutta siis hyvä laki minusta on tulossa, enemmän eläinten hyvinvoinnista välittävä ja eläimiä kunnioittava kuin tämä nykyinen laki.

Hämmentää.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat