Seuraa 
Viestejä45973

Halosen palkka nousee 24000 euroa

Kuva:IS/Pentti Nissinen Presidentti Tarja Halosen palkkio nousee lähes 25 prosenttia, kertoi Nelosen uutiset eilen. Nelosen mukaan valtioneuvosto päättää tänään korottaa presidentin verottoman palkkion 126 000 euroon vuodessa. Tähän asti palkkio on ollut 102 000 euroa vuodessa.

Valtioneuvosto aikoo korottaa myös presidentin vuosittaiset edustusmäärärahat 160 000:sta 171 000 euroon.

Samaan aikaan, kun valtioneuvosto aikoo nostaa 25 prosentilla presidentin palkkiota, Halonen ilmaisi eilisessä virkaanastujaispuheessaan huolensa kasvavista tuloeroista.

- Tuloerot ovat alkaneet kasvaa ja Suomeen on syntynyt uusköyhyyttä. Kokopäivätyön palkka ei riitä aina perheen elättämiseen. Naisen euro on edelleen vain 80 senttiä, Halonen sanoi.

Uudenvuodenpuheessaan Halonen puolestaan totesi:

- Maamme lisääntynyt hyvinvointi ei ole jakautunut tasaisesti. On syntynyt uudenlaista köyhyyttä ja syrjäytymistä.... Meidän tulee huolehtia entistä paremmin yhteiskunnallisesta oikeudenmukaisuudesta.

Kun presidentti Martti Ahtisaari vuonna 1994 sai 9000 markan (n. 1500 euroa) kuukausittaisen palkkionkorotuksen, hän luovutti korotuksen vaalilupauksensa mukaisesti työttömille.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

Kyllähän tuo korotus kelpaisi itsellekin.

Tosin, eihän tuo ero nyt niin järkyttävä ole loppujen lopuksi...
Eihän siinä ole meikäläisen verot miinustettuun, ylitöillä, ttumaisten pomojen piiskaamana, perheen yhteisen ajan kustannuksella, hiki päässä töitä painettuun liksaan kun reilut 90000e verotonta eroa.

Voiko nyt vielä puhua tuloeroista..

Ja jotain turhaa sillä rahalla tulisi kuitenkin hankittua..pitäkööt Tarja roponsa.

Putinin palkka on muuten paljon pienempi kuin Tarja Halosen, mutta Venäjän tuloeroista puhutaan silti kovaäänisemmin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Joker
Putinin palkka on muuten paljon pienempi kuin Tarja Halosen, mutta Venäjän tuloeroista puhutaan silti kovaäänisemmin.http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtm ... /08/937414

Presidentinvaalien rahoitus tahdotaan perata

2005. Kuva: Lehtikuva

Valtaosa suomalaisista ei tyydy vain eduskuntavaalien rahoituksen julkistamiseen, rahoituskuviot pitäisi Helsingin uutisten teettämän kyselyn mukaan saada selville myös presidentinvaalien osalta.

Suomalaisten reipas 74 prosentin enemmistö haluaa presidenttiehdokkaiden vaalirahoituksen julkistamista samalla tavalla kuin nyt on päätetty julkistaa kansanedustajien vaalirahoitus.

Vain joka seitsemäs kansalainen (15 prosenttia vastaajista) ei katso tarpeelliseksi presidenttiehdokkaiden rahoituksen julkistamista. Joka kymmenes ei ole määritellyt kantaansa asiaan. Tiedot selviävät Taloustutkimuksen tekemästä kyselystä, johon osallistui noin 750 henkilöä.
Oikeisto nahkeampaa julkistamisen suhteen

Vaikka presidentillä ei ole suoranaista päätösvaltaa suomalaisiin yritysrahavirtoihin, varsinkaan paljon puhuttuun kaavoitukseen, tahtovat kansalaiset silti julkistaa myös presidenttiehdokkaiden vaalirahoituksen. Taustalla saattaa piillä ajatus siitä, että presidentinvaalien rahoitus on osa puoluerahoitusta ja sitä kautta kytköksissä rahoittajien etuihin.

Puolueiden välillä ei ole suuria eroja suhtautumisessa presidentinvaalien rahoituksen julkistamiseen. Oikeistossa, erityisesti kokoomuksessa, ei kuitenkaan olla yhtä innostuneita kuin vasemmalla ja vihreissä julkistamaan presidenttiehdokkaiden rahoittajia.

(MTV3) "

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat