Seuraa 
Viestejä45973

Vuosien saatossa olen usein koittanut etsiä vastausta tähän, mutta mistään ei tunnu löytyvän järkevää tietoa, varsinkaan tutkittua. Eli: Kannattaako kuumeessa käyttää kuumetta alentavia lääkkeitä? Puhun nyt perusflunssasta ja "peruslääkkeistä", eli ibuprofeeni ja parasetamol.

Ennen aina sanottiin, että korkea lämpö on elimistön tapa tappaa taudinaiheuttajia ja siksi en itsekään koskaan käyttänyt buranaa. Toisaalta myös sanotaan, että kuume on vain seurausta elimistön puolustautumissysteemien toiminnasta, eikä sillä ole sinänsä merkitystä. Eli kannattaisi laskea koska se parantaa oloa ja mielialaa. Mikä tässä nyt on totuus?! Lääkäreiltäkin olen silloin tällöin kysellyt, mutta vastaukset ovat ympäripyöreitä. Onko kaiken takana lääkeyhtiöiden pohjaton pahuus?

Kommentit (4)

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265

Kukaan ei kai tiedä. Ehkä se vain on mielipidekysymys. Eli totuus riippuu siitä keneltä kysyy.

Suosittelen varmuuden vuoksi kuitenkin antaa sen kuumeen olla jos se on kohtuullinen, mutta jos menee 40 asteen kieppeille ja yli niin on syytä pistää jarrua touhulle koska voi olla jopa vaarallista. Pienempikin kuume voi jo kyllä aiheuttaa sietämättömän tuskaisen olon, jolloin on myös perusteltua laskea kuumetta lääkkeellä.

くそっ!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Itselläni kesti joskus kuukauden flunssa, mutta lakkasi nopeasti, kun söin valkosipulia. Vähän aika sitten oli taas flunssa, mikä kesti vaivaiset 4 päivää, kun pidin samalla valkosipuli ''kuuria'' Toki täytyy myös muistaa levätä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat