Seuraa 
Viestejä1887

Niin, mulle jäi tuossa ylimääräseksi ruohonleikkurin moottori, ihan toimiva.
148cc ja 3.5hv, eli tehoja olisi juurisopivasti johonkin mopoon tai kolmipyöräiseen trikeen yms laitteeseen.

Onko kukaan nähnyt, että r-leikkurin koneesta olisi joku kulkupeli tehty.

itseä kiinnostaisi tehdä semmonen kolmipyöräinen trike.

Suomen uusriistokapitalismin pääjehu on Sauli Niinistö. -Pirta-

Kommentit (15)

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337

Minun lapsuusaikana mikroauto oli yleinen kotona askarreltu vehje. Niitä oli monessa pihassa. Moottorisahan moottorilla taisivat enimmäkseen kulkea.

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vaaka-aksekisesta niitä on rakennelleet niin että joko ilman vaihteita tai jopa perämoottorin tapaan työntäviä joissa lähdöt suditaan vipuamalla sitä maahan. Rungoksi käy laudat lappeelleen niin on jousituskin. Jenkkilässä myyvät yleismallisia variaattoreita.

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845

B&S pystyakselinen ei pelaa ilman ruohonleikkurin terää koska se on osa laskettua vauhtipyörämassaa. Pitää hommata alumiinisen magneetto-vauhtipyörä-tuulettimen tilalle vastaava valurautaversio ellei halua voimanoton puolelle laittaa lisämassaa. Noita valurautavauhtipyöriä saa korkanneista jyrsimistä esim.

Eipä kovin montaa järkevää käyttöä ole pikkuiselle pysty-Briksille, mutta joskus olen hahmotellut adapteria perämoottorin rikiin. Olisi askeetikolle tunnelmallinen retropeli. Toinen melko yleinen sovellus on jääteiden jäädyttämiseen käytetyn kairapumpun voimanlähde. Ongelmana on huono käynnistyvyys kylmänä. Ilman primeria & eetteriä ei toivoakaan.

- Ubi bene, ibi patria -

Olen tehnyt mopon ja triken pystyakselisesta Bull&Shitton moottorista. Trikessä oli vain kevyt kiilahihnapyörä terän tilalla. Polkupyörässä taasen pieni renkaan tapainen terän tilalla, joka painui takapyörän kylkeä vasten. Hyvin toimivat ilman terän massaa. Ainut ongelma oli käynnistäessä ilman terän tuomaa vauhtipyörämassaa. Ja joskus myös sammuttaessa. Tuli joskus takapotkuja, joka taasen aiheutti narun katkeamisen. Tämäkin ratkesi pujottamalla järeähköä jousta sopiva pätkä naruun vetokahvan ja narun sisäänmenoreijän väliin.

Denzil Dexter
Käyvät melko vakiokierroksilla nuo Briggs&Strattonit, mutta jos tasainen kyyti kelpaa, niin mikä ettei.

Kyllähän ne saa käymään millä kierroksilla haluaa. 5300 minuuttikierrosta ottivat nuo molemmat minun viritelmäni kaasu pohjassa pikku muokkauksien jälkeen. Ja ihan sai vauhtia säädellä kaasukahvasta aivan kuten esim. mopossa.

Pacanus Rusticanus
B&S pystyakselinen ei pelaa ilman ruohonleikkurin terää koska se on osa laskettua vauhtipyörämassaa. Ongelmana on huono käynnistyvyys kylmänä. Ilman primeria & eetteriä ei toivoakaan.Kunnossa oleva kone käynnistyy aivan hyvin pakkasella. Tuota trikeäkin ajettiin paljon talvella 10 - 15 asteen pakkasilla, eikä siinä mitään kikkoja tarvittu. Eka käynnistys vaati jokusen vedon enemmän kuin kesällä, mutta ei mitään starttisumuja kyllä ikinä tarvittu.

mika 69
Seuraa 
Viestejä136

Tein lapsena siinä ala/ yläasteen kynnyksellä triken puutarhajyrsimestä, terien tilalle pappatunturin renkaat, soliferin runko naitettiin keulille tankkeineen ja penkkeineen. Taisi se 15-20Km/h kulkea. Kylähullun leimanhan siitä sai jo keskenkasvuisena

Mahtaisikohan tuon ruohonleikkurin koneen saada toimimaan vaakamallisena kaasaria kääntämällä? Tai aivan varmasti saa jonkin aikaa, mutta voitelua pitäisi vähän fundeerata, että mihin asentoon koneen laittaa, huohotukset yms.

JuurikinNiin
Seuraa 
Viestejä1887

Saa portaattomat vaihteetkin.

Ostaa mopon takavanteen, semmosen tossumopon, kaksi semmosta olis takana ja polkupyörän keulasta pitkä...

Sitten laittaa kampiakselin päähän jonkun 30cm metallipyörän, joka toimii vauhtipyörästäkin.
Samalla teräspyörä ohjaa mopon renkaan kautta tehon tiehen. Siirtämälklä moottorin kiinnikkeitä pituussuunnassa saisi pidempää pykälää

Toinen on sit joku volvon perä akseli pystyssä.
auton renkaat vaan vähän raskasta pyörittää.

Saisikohan rälläkästä kulmavaihteen?

Suomen uusriistokapitalismin pääjehu on Sauli Niinistö. -Pirta-

Oikeastaan henkilöautoista saa rakennettua piha-auton ottamalla korin pois ja korvaten putkilla. Tehoa ja vaihteita voi rajoittaa niin ettei nassikat hurjastele. Joissain autoissa kuten 100 A datsun oli moottori kelkassa johon olisi voinut rakentaa rungon johon myös takapyörien ripustuksen olisi voinut siirtää. Myös keskimoottorisen rakentaminen noin on helpohkoa. Etuna on että ohjauslaitteet saa niin säädettäviksi että eri mittaiset voi ajaa ja turvakaaret muutenkin kevenevään ajokkiin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat