Seuraa 
Viestejä13176

Jos laitan tämän rellun moottorin 1.2 litrasen ja 58 hv tehosen. 4 metriseen lasikuituveneeseen.

Miten lähtee?

Kommentit (16)

Tämäkin vielä.... no, onnea sekä yritykselle että sille, että saat hyviä neuvoja.

Sisä- vai ulkolaitaviritykseksi?

No, joka tapauksessa lähtee kuin hauki rannasta, joita tietenkin ihan turha sieltä päin enää kalastamaan kokeen joko onnistuessa tai sitten ei.

Muista lakisääteinen liivitys ja naapurien varoittaminen. Veneen tasapainottamisen unohtaminen voi myös kostautua kastuneina rensseleinä (kokemusta on, kerron toiste). Ja mitä teetkin, älä tee sitä yksin!

49

P.S. ja ei sitten öljyvuotoja veteen! (EDIT) voihan sitä konetta tietysti siis ihan painolastina tai ankkurinakin käyttää

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
mika 69
Seuraa 
Viestejä136

Soutuveneen perää joutuu luultavasti muokkaamaan, ehkä helpointa olisi tehdä vaikka alumiinista/rosterista plaanilevyt. Muutoin vene ei lähde plaanaamaan, vaan perä vaan painuu syvemmälle veteen, ja rellut moottorin tehot menisi hukkaan.

Ajattelitko akselivetoista, vaiko perävetolaitetta? Toki edellisen vastauksen videon kaltainen vetotapa olisi kaikkein helpoin toteuttaa, mutta kyseisestä konstruktiosta taitaa puuttua pakki.
Kevyessä soutuveneessä tosin peräytysvaihde ei ole lainkaan välttämätön.

Uskoisin, että noilla tehoilla noin pienessä ja kevyessä veneessä 40 solmua olisi ihan realistinen tavoite. Omassa veneessä on 200hp ja viimekesän huiput oli 43 solmua, mutta painoakin on tonni+matkustajat.

Onnea projektille, tulen mielenkiinnolla seuraamaan työn edistymistä.

Vanha jäärä
Seuraa 
Viestejä1578
tiäremiäs
Jos laitan tämän rellun moottorin 1.2 litrasen ja 58 hv tehosen. 4 metriseen lasikuituveneeseen.

Miten lähtee?


Kyllä lähtee, varsinkin jos laittaa vesisuihkuvetolaitteen. Tosin hommassa ei taloudellisessa mielessä ole mitään järkeä, sillä noihin hintoihin saa varsinkin käytettynä isojakin perämoottoreita.

Mutta harrastuksethan aina maksavat.

Vanha jäärä

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845

Wanhaan aikaan tehtiin kensu, asetettiin auton moottori keulaan, katettiin keula ja pistettiin tuulilasi.

Helppoa ja halpaa. Ei toki kovin merikelpoinen ja ajo-ominausuuksia kuvaa sana "pikaliippari". Kensun tekemisessä ei tarvitse edes höyryttää laitalautoja ja kolme leveää lautaa riittää, isompaan 4. Kaariakaan ei tarvitse pohjan poikittaislaudoitukseen, kun tukee kölipuulla ja moottoripukeilla tuuman tai tuuman ja vartin laudasta tehdyn pohjan. Itse pistin joskus tuommoiseen paksusta vesivanerista pohjan, ettei tarvitse paisuttaa kesällä vaan pääsee suoraan kulkuun.

Olen nähnyt noita tehdyn ihan raakalaudastakin, mutta aika hirveä on semmoinen.

Vaatii hiukan pitemmän vannasputken kuin uppoumarunkoinen. Muinoin noihin viriteltiin myös potkuritunneleita jolloin lyhyt vannasputki onnistui myös ja kulkusyväys putosi n. kymmeneen senttiin. En oikein usko noihin tunneleihin, sillä tasapohjaisessa tulee jo muutenkin ilmavaivaa propulsiolle aallokossa.

- Ubi bene, ibi patria -

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14900

Laita siihen naru, niin varmaan se hyvin riittää soutuveneen ankkuriksi.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

taucalm
Seuraa 
Viestejä7174

veneilyssä kannattaa suosia ennemmin diiseliä. turhan painava ja vikaherkkäkin tuo rellun kone, sähkö-osat siitä pettää ensimmäisenä ranskalainen vekotin, kun on. ankkuriksi varmaan ihan hyvä, mutta soutuveneeseen riittää pienempikin.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

syytinki
Seuraa 
Viestejä10255
tiäremiäs
Vanha isukki kertoi että ei kannata ja ehdotti että kannattaa ostaa 2.5 hv perämoottori.

Sitä paitsi eikö 20 hv:stä ylöspäin pidä rekistöridä johonkin.

2.5 hv perämoottorista tuli mieleen, että jos ostan halvan moottorisahan niin saako siitä värkätttyä perämoottoria?


Saahan sitä perämoottorin vaikka vanhasta dildosta, jos taidot riittää.

o_turunen tuossa ehdotteli yksinkertaisempaa ratkaisua eli rellun muuttamista veneeksi.

Vielä yksinkertaisempaa on asentaa veneeseen siipirattaat vanhasta akselista. Sitten vain ajaa rellun päälle. Pyörät vain pyörittämään siipirattaita.

On ohjaamo valmiina, stereot, pakki, useampi vaihde eteenpäin, jne.

Ratkaisu toimii, mutta edellyttää rellun olevan vielä jonkinlaisessa hapessa. Ketjun aihe panee epäilemään, että ei löydy enää kuin toimiva moottori.

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845
tiäremiäs
Vanha isukki kertoi että ei kannata ja ehdotti että kannattaa ostaa 2.5 hv perämoottori.

Sitä paitsi eikö 20 hv:stä ylöspäin pidä rekistöridä johonkin.

2.5 hv perämoottorista tuli mieleen, että jos ostan halvan moottorisahan niin saako siitä värkätttyä perämoottoria?
40 hp sisämoottoreissa oli rekisteriraja silloin kun viimeksi olen paatin rekisteröinyt. Mulla on muuten yhä lääninhallituksen rekisterikirjalla paatti joten siitä on jokunen vuosi. Ei oo tullu toimeks muuttaa sitä nykysysteemiin kirjoille.

Järkevintähän on pikku perämoottori hommata soutupaattiin ja ehkäpä vielä kiintotankilla. Riippuu prutkun koko miten paljon sitä joutuu kantamaan lihasvoimin. Jos ei tarvii roudata kantamalla, en alle 2-kymppistä laittais mihinkään. Jos pitää ottaa kone pois joka kerta, joku 5 hp ja jos sitä pitää roudata pitkin mettiä, niin joku ihan snadi kiintotankkinen jota tankataan litran muovipullosta. 5-heppasella saa hyvän mallisen tasaperäisen liikahtamaan aika kivasti tai savolaisella sietää kovaakin keliä, mutta 2,5 hp.lla mennään reipasta kävelyvauhtia ja kovassa vastaisessa mennään takaperin.

Se etumoottorinen kensu kaihertaa omaa luovuutta. Poltin talon vanhan liipparin ja täällä siitä raportoinkin joskus taannoin. Edellisvuonna? Oli sen verran lahovikaa, että katsoin sen olevan henkellekäyvä vehes. Pitäs katsoa sopivat puut metästä ja sahata uudet syrjälaudat jos muistaisi joskus. Sirkkelin pöydälle sopii vähän yli 7 metrin tukki, eli aika passeli juttu. Ehkäpä elonpäiviä piisaa projektin läpivientiin, kuka tietää. Tervalla vetelis yltä ja päältä keväisin. Olis surutoinen peli. Paitti myrskyssä.

- Ubi bene, ibi patria -

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat