Seuraa 
Viestejä45973

Kuten jokainen varmaan jossain vaiheessa elämäänsä, tuumailin tuossa yksi päivä elämän suuria ja selvittämättömiä mysteereitä.

Ensisijaiseksi pohdinnan kohteeksi nousi peruskysymys siitä, kuinka toimisin jos minut olisi geenimanipuloitu biologisesti kuolemattomaksi ja sen jälkeen lähetettäisiin aikakoneella muinaiseen Egyptiin (2500 eaa).

Skenaariossa jossa...

• taudinaiheuttajien ja immuunijärjestelmän kehityshistorialliset poikkeavuudet on mitätöity (en siis silkalla olemisellani aiheuta mitään espanjantautia tai mustaa surmaa esiantiikin asukkaiden keskuudessa)
• tietoni biologiasta, fysiikasta ja materiaalitieteistä antaisivat minulle luonnollisesti selkeän edun kilpailijoihini nähden
• sekä huomioidaan kuolemattomuuden tarjoamat mittavat aikaresurssit joiden turvin voin kärsivällisesti kasata omaisuutta ja kerätä valtaa minusta riippumattoman kulttuurievoluution kehityksen myötä

...otan luonnollisesti vaatimattomaksi tavoitteekseni pyrkiä faaraoksi faaraon paikalle, perustella suvereenin johtoasemani jumalan myöntämällä ehtymättömällä eliniälläni ja kirjoittaa koko tunnetun maailmanhistorian itseni näköiseksi.

Mutta kysymykseni kuuluvatkin seuraavalla tavalla:
1) Mihin minun kannattaisi perustaa valtani keskus, kansani pääkaupunki? Maantieteelliset tieton, ilmaston kehittymineni ja geologiset edut puolustussodankäynnissä huomioonottaen Sisilian saarelle vai nykyisen Venetsian alueelle?

Kuinka valmistaudun vääjäämättömään Mongolien sapumiseen? Rakennutanko Kiinan muurin kopion jäämereltä mustalle merelle? Oletan kuitenkin ettei antiikinaikaisin yhteiskuntarakentein ja viestintävälineiden turvin valloiteta vielä koko Euraasiaa. Vai valloitetaanko?

Pystyisinkö (eräänlaista kastijärjestelmää hyödyntämällä) jalostamaan ihmisiä eri tarkoituksiin? Sotilaat, upseerit ja maanviljelijät erikseen.

Unohtuiko jotain?

Kommentit (19)

Reiska
Seuraa 
Viestejä5992

Ihmisten jalostaminen tuollasissa hommissa on vähän tyhjän kanssa, sotilaiks kun harvoin hakeutuu ne, jotka siihen vähiten sopii ja silloinki tärkeintä on niiden koulutus. Ja tsingis Kaanin välttäminen vois onnistua jopa niin yksinkertaisella tempulla, ko murhautat sen isän neuvonantajan, joka sitten karkotti tsingisin oman kansansa parista.

Pääkaupunki olis hyvä sijaita ehkä joen varrella, ei kuitenka meren rannalla, koska silloin täytyy turvaksi olla myös suuri laivasto. Ja muistat sitte, et kun tarpeeks sähellät, niin tiedot tulevasta muuttuu epäluotettavammiks. Ja ieteelliset keksinnöt voidaan kaapata, vaik hyvin tehtynä epätodennäköstä..

Per se

Neutroni
Seuraa 
Viestejä35361
Homo Superior

Mutta kysymykseni kuuluvatkin seuraavalla tavalla:
1) Mihin minun kannattaisi perustaa valtani keskus, kansani pääkaupunki? Maantieteelliset tieton, ilmaston kehittymineni ja geologiset edut puolustussodankäynnissä huomioonottaen Sisilian saarelle vai nykyisen Venetsian alueelle?Ehkä ennemmin geologisesti rauhallisemmille alueille. Välimeren tienoilla on kaikenmoisia luonnonmullistuksia, jotka pyyhkäisevät kaupungit mataliksi kerran pari vuosituhannessa.

Kuinka valmistaudun vääjäämättömään Mongolien sapumiseen? Rakennutanko Kiinan muurin kopion jäämereltä mustalle merelle? Oletan kuitenkin ettei antiikinaikaisin yhteiskuntarakentein ja viestintävälineiden turvin valloiteta vielä koko Euraasiaa. Vai valloitetaanko?Sodat voitetaan tuottavuudella. Länsimaisena ihmisenä tiedät miten rahvaan tuottavuus moninkertaistetaan. Annetaan vähän valtaa päättää omista asioistaan ja mahdollisuus pitää itse pieni siivu oman työnsä tuotosta. Sen jälkeen luontainen kilpailuvietti orjuuttaa ihmisten suuren enemmistön paljon tehokkaammin kuin mikään pakkovalta pystyy koskaan tekemään.

Pystyisinkö (eräänlaista kastijärjestelmää hyödyntämällä) jalostamaan ihmisiä eri tarkoituksiin? Sotilaat, upseerit ja maanviljelijät erikseen.Vastaus on kyllä ja sitä "jalostusta" kutstutaan nykyajan maailmassa koulutukseksi. Aloittamalla kaikille pakollisen peruskoululaitoksen antiikin egyptin aikoihin, antamalla sysäyksen teknisen vallankumouksen käynnistävälle luonnontieteen kokeelliselle tutkimukselle ja estämällä markkinatalouden luontaisen pyrkimyksen kehittyä hallitsemattomaksi rahaeliitin riistotaloudeksi varmistaisit helposti, että mongolien ratsuväkeä vastassa on panssaridivisioonia, pommikonelaivueita, lentotukialuksia, ydinsukellusveneitä ja strategisia mannertenvälisiä ydinkärkiohjuksia Kapkaupungista Murmanskiin. Eiköhän idän barbaarit ymmärtäisi aika pian, että jos mieli tekee katsomaan miten valtion asiat kuuluu hoitaa, viedään sapelit kotiin ja tullaan turistireissulle viisumitoimiston kautta.

Unohtuiko jotain?Vain suurin ongelma. Miten estät että valta rappeuttaisi sinut samanlaiseksi ylimieliseksi tyranniksi kuin kaikki muut maailman johtajat ovat aina olleet. Ehkä rajaton elinikä auttaisi siinäkin asiassa, kun voisi suunnitella yhteiskuntaa sadan ja tuhannen vuoden aikaskaalalla eikä seuraavaan vallankumousyritykseen tai vihollisen hyökkäykseen, mikä pakottaa kuolevaiset ottamaan valta-asemastaan irti kaiken minkä voivat mahdollisimman nopeasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
JPI
Seuraa 
Viestejä29917

Jos menisit aikakoneellasi Egytptiin joskus vanhan valtakunnan alussa varustettuina todella hyvillä matematiikan, fysiikan jne, tiedoilla ja jäisit mahdollisista alun vaikeuksista henkiin, voisit esim. tuhannen vuoden kuluessa kouluttaa sellasia tiedemiehiä että heidän jalostamilla ja kartuttamilla tiedoillaan voisit perustaa supertukikohdan Marsiin. Sinneppä ei yllä hallin hammas eikä metsämiehen ansa. P.S. Ota minut mikaan, jooko?

3³+4³+5³=6³

jussipussi
Seuraa 
Viestejä62840
Homo Superior
Kuten jokainen varmaan jossain vaiheessa elämäänsä, tuumailin tuossa yksi päivä elämän suuria ja selvittämättömiä mysteereitä.
Miksi vaivautua? (kirjoittaja sylkee kattoon)

Lue Mark Twainin "Jenkki Kuningas Arthurin hovissa"

Liittyykö tämä kemiaan,fysiikkaan vai matematiikkaan.

Kannattaisi käydä eri maissa luomassa uskontoja/kultteja. Luot jalansijaa kapinalle, trollaat ympäri palloa, hajota ja hallitse. Sitten kun olet saanut saanut tarpeeksi seuraajia, kaappaat vallan ja ilmoitat suuren päivän koittaneen. Yhdistät kansat.

Tulipas taas paljon Erroria, korjatkaa forum.

Neutroni
Homo Superior

Mihin minun kannattaisi perustaa valtani keskus, kansani pääkaupunki? Maantieteelliset tieton, ilmaston kehittymineni ja geologiset edut puolustussodankäynnissä huomioonottaen Sisilian saarelle vai nykyisen Venetsian alueelle?

Ehkä ennemmin geologisesti rauhallisemmille alueille. Välimeren tienoilla on kaikenmoisia luonnonmullistuksia, jotka pyyhkäisevät kaupungit mataliksi kerran pari vuosituhannessa.

Reiska
Pääkaupunki olis hyvä sijaita ehkä joen varrella, ei kuitenka meren rannalla, koska silloin täytyy turvaksi olla myös suuri laivasto.Okei Välimeri ei tainnutkaan olla hyvä ajatus. Mites nykyisen Lontoon sijainti? Maailmanlaajuisen imperiumin hallitsemiseen tarvitaan joka tapauksessa ylivoimainen laivasto. Brittein saarilta halittiin muutenkin tähän astisista imperiumeista moderneinta (ja käsittääkseni väkiluvulla mitattuna myös suurinta), eli Thamesin suisto ei taida olla yhtään hassumpi sijainti maailmanpääkaupungiksi. Mitä olette mieltä? Tuntemamme historia kylläkin osoittaa että saarien alkuperäisasukkaita voi olla vaikea saada kuriin. Voinko pakkosiirtää mittavalla laivastollani kaikki Brittein saarten alkuasukkaat manner-Eurooppaan vai onko kansanmurha ainoa keino saarien rauhoittamiseksi?

Neutroni
Homo Superior
Kuinka valmistaudun vääjäämättömään Mongolien sapumiseen? Rakennutanko Kiinan muurin kopion jäämereltä mustalle merelle? Oletan kuitenkin ettei antiikinaikaisin yhteiskuntarakentein ja viestintävälineiden turvin valloiteta vielä koko Euraasiaa. Vai valloitetaanko?

Sodat voitetaan tuottavuudella. Länsimaisena ihmisenä tiedät miten rahvaan tuottavuus moninkertaistetaan. Annetaan vähän valtaa päättää omista asioistaan ja mahdollisuus pitää itse pieni siivu oman työnsä tuotosta. Sen jälkeen luontainen kilpailuvietti orjuuttaa ihmisten suuren enemmistön paljon tehokkaammin kuin mikään pakkovalta pystyy koskaan tekemään.

Neutroni
Homo Superior
Pystyisinkö (eräänlaista kastijärjestelmää hyödyntämällä) jalostamaan ihmisiä eri tarkoituksiin? Sotilaat, upseerit ja maanviljelijät erikseen.

Vastaus on kyllä ja sitä "jalostusta" kutstutaan nykyajan maailmassa koulutukseksi. Aloittamalla kaikille pakollisen peruskoululaitoksen antiikin egyptin aikoihin, antamalla sysäyksen teknisen vallankumouksen käynnistävälle luonnontieteen kokeelliselle tutkimukselle ja estämällä markkinatalouden luontaisen pyrkimyksen kehittyä hallitsemattomaksi rahaeliitin riistotaloudeksi varmistaisit helposti, että mongolien ratsuväkeä vastassa on panssaridivisioonia, pommikonelaivueita, lentotukialuksia, ydinsukellusveneitä ja strategisia mannertenvälisiä ydinkärkiohjuksia Kapkaupungista Murmanskiin. Eiköhän idän barbaarit ymmärtäisi aika pian, että jos mieli tekee katsomaan miten valtion asiat kuuluu hoitaa, viedään sapelit kotiin ja tullaan turistireissulle viisumitoimiston kautta.

Reiska
Ja tsingis Kaanin välttäminen vois onnistua jopa niin yksinkertaisella tempulla, ko murhautat sen isän neuvonantajan, joka sitten karkotti tsingisin oman kansansa parista.Erinomainen neuvo Reiskalta. Yhdellä salamurhalla säästyy kamalasti vaivaa 1200-luvulla kun ei tarvitse alkaa tappelemaan mongoliarmeijoita vastaan. Neutronin kanssa olen tosin hieman eri mieltä. Pitkässä juoksussa valtakuntani ensisijaiset uhkakuvat ovat sisäisiä, eivät ulkoisia. Tietojeni ja biologisen kuolemattomuuteni turvin pystyn ehkä rakentamaan edistyksellisen ja stabiilin valtakunnan jolle kuolevaisten hallitsijoiden johtamat vieraat kansat eivät mahtaisi mitään. Mutta sisällissotia, kapinoita ja salamurhayrityksiä vastaan ei voi taistella perinteisen sodankäynnin keinoin. Sivistynyt ja tieteellisen metodin menetelmät sisäistänyt kansa ei välttämättä sulatakaan enää absoluuttista monarkkia. Vakaiden yhteiskuntaolojen turvaamiseksi en voi kiihdyttää kulttuurievoluutiota liikaa. Optimitilanteessa voisin käyttää kartuttamaani pääomaa teknologian hamstraamiseen jonka valjastaisin mahdollisimman tehokkaasti sisäisten olojen vakauttamiseen ja henkilökohtaisen turvallisuuteni varmistamiseen. 4500 vuotta on pitkä aika selvitä jokaisesta salamurhayrityksestä hengissä. Moderni koululaitos antiikin aikoihin kuulostaa muutenkin epärealistiselta yhteiskuntakokeilulta. Koko kansan opettaminen lukemaan ja kirjoittamaan vaatii käsittääkseni työn tuottavuuden kasvattamista lähes teollisen vallankumouksen aikaisiin mittoihin. Mikäänhän ei periaatteessa estäisi sitä että neuvoisin alamaisiani parhaani mukaan teollisen vallankumouksen aikaistamiseksi, mutta sen mukana seuraa vääjäämättömän valitettavasti myöskin yhteiskuntareformien nopea tahti. Pitäisi tosiaan olla hallitsijana aikamoinen kultasormi ettei kyseisenä ajanajaksona provosoisi proletaareja liiaksi. Liian nopeassa teknologisessa kehitystahdissa on tietysti sekin vaara että naapurikansat omaksuvat ne samassa tahdissa.

Neutroni
Homo Superior
Unohtuiko jotain?

Vain suurin ongelma. Miten estät että valta rappeuttaisi sinut samanlaiseksi ylimieliseksi tyranniksi kuin kaikki muut maailman johtajat ovat aina olleet. Ehkä rajaton elinikä auttaisi siinäkin asiassa, kun voisi suunnitella yhteiskuntaa sadan ja tuhannen vuoden aikaskaalalla eikä seuraavaan vallankumousyritykseen tai vihollisen hyökkäykseen, mikä pakottaa kuolevaiset ottamaan valta-asemastaan irti kaiken minkä voivat mahdollisimman nopeasti.Ajattelin itsekin asian näin. Kun elinaika ei rajoitu alle sataan vuoteen niin ehkä hedonistisimmat ja epätoivoisimmat yritykset omien intohimojen toteuttamiseksi rauhoittuvat hieman. En epäile yhtään etteikö hallitseminen yhtäjaksoisesti 4500 vuotta vaatisi välillä suorastaan machiavellimaisia peliliikkeitä, mutta viimeistään koko maailman valloituksen jälkeen ja modernille aikakaudelle siirtyessämme voisin ehkäistä nimenomaan vapaan markkinatalouden (ja miksei myöskin kommunismin ja fasismin) suurimmat ylilyönnit. Yhtenäinen Tellus ei tuntisi veroparatiiseja ja poliittisen ylipäällikyyden keskittyessä viime kädessä minulle, voisin ottaa esimerkiksi aikanaan ilmastonmuutoksesta niskaotteen. Optimitilanteessa maailma ei kuitenkaan olisi mikään monokulttuuri, vaan valistuneen itsevaltiaan isällisessä otteessa hyvinvoiva monikulttuurinen imperiumi jossa ei ole sijaa kansainväliselle rikollisuudelle tai rakenteelliselle korruptiolle.

Tai sitten absoluuttinen valta vaan korruptoisi minut absoluuttisesti.

JPI
Jos menisit aikakoneellasi Egytptiin joskus vanhan valtakunnan alussa varustettuina todella hyvillä matematiikan, fysiikan jne, tiedoilla ja jäisit mahdollisista alun vaikeuksista henkiin, voisit esim. tuhannen vuoden kuluessa kouluttaa sellasia tiedemiehiä että heidän jalostamilla ja kartuttamilla tiedoillaan voisit perustaa supertukikohdan Marsiin. Sinneppä ei yllä hallin hammas eikä metsämiehen ansa. P.S. Ota minut mikaan, jooko?Mars voisi olla erinomainen lomakohde mutta maapallon hallitsemiseksi se on ehkä turhan kaukainen tukikohta. Egyptiin pääset toki kanssani. Kaksi päätä suoriutuu historian haasteista varmasti yhtä päätä paremmin. Kunhan vaan lupaat olla koko ajan kiltisti ja pelkästään neuvonantajani etkä sitten yritä mitään salamurhia tai ala perustamaan omia valtakuntia eikä mitään muutakaan vastaavaa lekkerinpeliä saa harrastaa.

installer
Kuuluisiko kuolemattomuuden pakettiisi immuniteetti väkivaltaista kuolemaa vastaan esim. salamurhien muodossa?Ei kuulu. Tarkoitin biologisella kuolemattomuudella nimenomaan sitä etten vanhenisi ikääntymisen myötä. Lisään kuitenkin jälkikäteen "pakettiini" immuniteetin taudinaiheuttajia vastaan sekä tehostuneen kehon uusiutumiskyvyn, jolloin esimerkiksi katkenneen raajan tai puhjenneen silmän tilalle kasvaisi riittävän ajan kuluessa uusi. Tiedän mitä mietit, salamurhien vältteleminen tuhansien vuosien ajan on ehkä skenaarioni merkittävin haaste.

Pinky&Brain
Liittyykö tämä kemiaan,fysiikkaan vai matematiikkaan.

Kannattaisi käydä eri maissa luomassa uskontoja/kultteja. Luot jalansijaa kapinalle, trollaat ympäri palloa, hajota ja hallitse. Sitten kun olet saanut saanut tarpeeksi seuraajia, kaappaat vallan ja ilmoitat suuren päivän koittaneen. Yhdistät kansat.
Ei liity millään tavalla. Lipsahti väärälle puolelle. Historia, kulttuurit ja yhteiskunta olisi ehkä lähempänä.

Hyviä ajatuksia. Ajattelin jos perustaisin eräänlaisen monoteistisen uskonnon itseni ympärille ja hallitsisin yhdeltä valtaistuimelta kuninkaana, paavina ja elävänä jumalana. Julistaisin muut uskonnot harhaopeiksi ja liittäisin naapurikansat henkilökohtaiseen teokratiaani. Yhtenäinen valtakunnanuskonto lienee tehokkain tapa vakiinnuttaa sisäiset olot. Ainoa asia mikä tässä järjestelyssä harmittaa on se että todellisen modernin ja dynaamisen yhteiskunnan luominen edellyttää asioiden kyseenalaistamista ja tieteellisen ajattelutavan ilmapiiriä mikä ei ole omiaan ottamaan jalansijaa teokraattisessa ja ahdasmielisessä ympäristössä. Totuuden kertominen kansalle valistusajan kynnyksellä aiheuttaisi todennäköisesti välittömän vallankumouksen joten olisin jumissa valheeni kanssa. Pahinta on se että tässä todellisessa elämässä ja maailmassa siedän kehnosti uskovaisia ihmisiä.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä35361
Homo Superior
Mites nykyisen Lontoon sijainti?Varmaan toimisi hyvin, samoin Euroopan länsirannikko.

Neutronin kanssa olen tosin hieman eri mieltä. Pitkässä juoksussa valtakuntani ensisijaiset uhkakuvat ovat sisäisiä, eivät ulkoisia.Niin kaikilla suurvalloilla. Ulkoiset uhatkin vaativat sen, että valtakunta rappeutuu sisäisesti. Mutta tuossa se hallitsijan kuolemattomuus on arvaamaton muuttuja, joka voisi ehkä, jos hallitsija on sopiva, tehdä valtakunnankin hyvin stabiiliksi.

Mutta sisällissotia, kapinoita ja salamurhayrityksiä vastaan ei voi taistella perinteisen sodankäynnin keinoin. Sivistynyt ja tieteellisen metodin menetelmät sisäistänyt kansa ei välttämättä sulatakaan enää absoluuttista monarkkia.Noita vastaan auttaa tylsä keskiluokkaisuus. Kun ihminen voi vaikuttaa elämäänsä ja kerätä hieman omaisuuttakin, hänellä on rettelöinnissä paljon enemmän hävittävää kuin voitettavaa. Ja kun perussosiaaliturva on kunnossa, ääriliikkeet pysyvät yhteiskuntaa uhkaamattomina pieninä häiriöinä. Ihmiset kaipaavat eniten vaikutusvaltaa lähipiiriinsä. Kunnan ja kaupungin tason päätöksentekoon voisi antaa kunnallisen demokratian, kunhan väestön koulutustaso sen sallii. Valtakunnan tason demokratialle on länsimaissa suoranainen ongelma, että niin monet keskiluokkaiset ihmiset menettävät kiinnostuksen politiikkaan ja lakkaavat äänestämästä ja osallistumasta siihen muutenkaan.

Vakaiden yhteiskuntaolojen turvaamiseksi en voi kiihdyttää kulttuurievoluutiota liikaa. Optimitilanteessa voisin käyttää kartuttamaani pääomaa teknologian hamstraamiseen jonka valjastaisin mahdollisimman tehokkaasti sisäisten olojen vakauttamiseen ja henkilökohtaisen turvallisuuteni varmistamiseen.Jos eläisit ikuisesti, ei olisikaan kiire. Ja niiden mongolienkin tuloon on muutamia tuhansia vuosia.

4500 vuotta on pitkä aika selvitä jokaisesta salamurhayrityksestä hengissä.No jaa. Jos tosiaan olisit kuolematon, niin muutaman sadan vuoden päästä ihmiset uskoisivat sinulla olevan jonkinlaisia jumalallisia voimia ja tuskin kukaan lähtisi haastamaan. Ja jos pitäisit kansalaisten olot siedettävänä, tuskin siihen olisi paljoa halukkaitakaan. Jonkinlainen omaisuuskatto (nykyrahassa useisiin miljooniin, jotta ylempi keskiluokkaisuus ja pieni rikkaus motivoisi johtajanlahjaisia vaativiin johtoasemiin) ja suuryritysten pitäminen valtion hallussa voisi olla hyvä idea, jotta ei kukaan saisi niin paljoa valtaa, että voisi siitä saada kimmokkeen alkaa tavoittelemaan diktaattorin asemaa.

Moderni koululaitos antiikin aikoihin kuulostaa muutenkin epärealistiselta yhteiskuntakokeilulta. Koko kansan opettaminen lukemaan ja kirjoittamaan vaatii käsittääkseni työn tuottavuuden kasvattamista lähes teollisen vallankumouksen aikaisiin mittoihin.En tarkoittanutkaan, että polkaiset yhtäkkiä pystyyn ala-asteet, yläasteet, lukiot, ammattikoulut, yliopistot ja niin edelleen, vaan vähittäisen etenemisen. Esimerkiksi Egyptin kulttuurissa on ollut jonkin verran resursseja haaskattavaksi esimerkiksi järjettömään monumentaaliseen rakentamiseen. Niillä olisi varmasti pystyttänyt ensin alkeellisen perus- ja ammattikoulutuksen ja sitten tekniikan ja yhteiskunnan kehittyessä askel kerrallaan lisää. Sinullahan olisi aikaa. Ei suomalaisen oppivelvollisuuden historia ole edes sataa vuotta. Toisin kuin silloisilla perustajilla, sinulla olisi tieto että rahvaan kouluttaminen on tie köyhyydestä moderniksi teollisuusvaltioksi muutamassa sadassa vuodessa.

Liian nopeassa teknologisessa kehitystahdissa on tietysti sekin vaara että naapurikansat omaksuvat ne samassa tahdissa.En usko. Jos naapurikansojen johtajat olisivat kuolevaisia, he näkisivät uuden tekniikan ja yhteiskunnan kehityksen ennen kaikkea uhkana omalle asemalleen kansalaistensa taholta ja tekisivät kaikkensa estääkseen sen. Muutaman kymmene vuoden viivästys ja ne olisivat tuominneet itsensä kehitysmaiksi siihen asti kun sinä päätät muuttaa tilanteen joko miehittämällä tai tukemalla. Aivan samoin kehitysmaiden diktaattorit tekevät nykyään tekemällä kurjuutta kansalaisilleen, vaikka näkevät hyvinkin konkreettisesti miten länsimainen valtaeliitti saa enemmän rahaa ja valtaa paljon pienemmin riskein antamalla kansalle enemmän vapautta. Kuolemattomuus olisi sinulle aivan ylivertainen etu.

Ajattelin itsekin asian näin. Kun elinaika ei rajoitu alle sataan vuoteen niin ehkä hedonistisimmat ja epätoivoisimmat yritykset omien intohimojen toteuttamiseksi rauhoittuvat hieman.Luultavasti sitä ennen pitkää kyllästyisi perustyrannimaiseen sikailuun ja haluaisi kokeilla jotain muuta, vaikka alussa valta sumentaisikin pään. Tietysti vuosituhansien hallitsemisessa voisi käydä niinkin, että siihenkin kyllästyisi. Varsinkin siinä vaiheessa, kun yhteiskunta on hyvinvoiva oikeudenmukainen teknisesti edistynyt sivistysmaa, jota ei tosiasiassa uhkaa kukaan eikä edes sisäinen hajoaminen. Jossain vaiheessa tekninen kehitys varmasti hidastuu tai suuntautuu "tylsiin" teknisiin viihdelaitteisiin ja yhteiskunnallinen kehitys supistuu niinikään pikkujuttujen viilaamiseksi, luultavasti paikallisella tasolla. Sitä voisi hyvinkin tulla mieleen, että perustanpa eduskunnan ja vetäydyn paratiisisaarelle veistämään hiekka-apinoita. Ja sitten kun kuolevaiset pääsisivät valtaan, 200 vuotta ja hieno valtakunta olisi hajonnut.

Mr. Smith
Seuraa 
Viestejä1316

Jahas, geenimanipuloitu ihminen, joka lähetetään 2500 vuoden taakse?
Miksei 2500 vuotta tulevaisuuteen sitten?
Ja mitä tämä, tai nämä, koska jos yksi, miksei sitten miljardia geenimanipuloitua.
Ja mitä se manipuloiminen on?
Pitkää ikääkö?
Vai ylivertaista älyä?
Jos älystä on kyse, kaikkihan menee paremmin, vai meneekö?
Vai onko niin, että aihe on sikäli älytön, että Faarao ei ole kuolematon eikä se muuta mitään maailmanhistoriassa?

Barbaari
Seuraa 
Viestejä13621

Mongooleista ei ole uhkaa jos nykyajan tietotaidot saadaan 2500 vuoden päähän. Tuliaseet, sarjatulimekaniikka ja höyrymoottorit yms kehittyvät siihenmalliin että mongolit ei saa kovinkaan paljoa vahinkoa aikaiseksi sellaista teknologiaa vastaan.

Jos mongoolejen taktiikkaa tutkii niin niillä oli se että valloitettujen maiden miehistä saattoi tulla osa omaa armeijaa ja saada ryöstelystä omia osinkoja. Sitten vielä se että nämä kuulemma kehitti tekniikan jossa hevosen selässä ratsastaessa pystyi ampumaan.

Teoriassa pystyisi kehittämään biologisia ja kemiallisia massatuhoaseitakin ja kaikkia mahdollista mitä sotahistoriatietämys vain antaa.

visti
Seuraa 
Viestejä6331

Ja katso, he kantoivat kuolemattoman faaraon eteen
kaikki Niilin herkut
nuoria neitsyitä he hänelle toivat
mutta kaikkea tuota hän oli kylliksi saanut
yhtä häneltä puuttui: kuolemisen lahja
lepyttääkseen jumalia hän kivenkova
jumalankieltäjä
rakennutti kivisen pyramidin
öisin hän uneksi ikuisesta unesta
päällä paaden toisen alla maaten
pölyksi muuttuen
pölyksi tuulen viedä, sateen kastella.

Erittäin hyviä pointteja erityisesti Neutronilta. Kehittynyt ja hyvinvoiva yhteiskunta lienee todellakin paras puolustuskeino niin sisäisiä kuin ulkoisiakin uhkia vastaan. Merkittävin ongelmatiikka johon näiden neuvojen perusteella törmäisin, olisi todennäköisesti oma ymmärtämättömyyteni tekniikan hienouksista. Ihan näin ulkomuistista en nimittäin osaisi välittää kiväärin tai polttomoottorin piirustuksia asiasta ensi kertaa kuulevalle. Muinaisegyptien opintojen lisäksi pitäisi varmaan lukaista läpi mekaniikan ja kemian alkeet ennen lähtöä.

"Järjettömästä monumentaalisesta rakentamisesta" tuli mieleen että minulla tulisi olemaan todennäköisesti valtavasti sekä aikaa että resursseja suunnitella ihmiskunnan historian hirveimpiä rakennusprojekteja. Valtani symboliksi vähintään yksi ehkä olisikin paikallaan, mutta en koe tarvitsevani (vailla mitään käytännön tarkoitusta olevia) geometrisesti symmetrisiä hautakammioita tai taivaaseen johtavia rappusia. En tunne riippuvien puutarhojen käytännön tarkoitusta, mutta jos ei muuta niin esteettistä arvoa niillä lienee ainakin ollut. Entä voisinko rakentaa (roomalaisten tekniikkaa käyttäen) lähes luotisuoran kuninkaantien Atlantin rannikolta Euraasian halki Tyynelle valtamerelle? Tuleeko mieleen mitään muita yleishyödyllisiä rakennusprojekteja joiden toteuttaminen vaatisi tavalliselle kuolevaiselle liian pitkäjänteisiä suunnitelmia, mutta joista koituisi hyötyä hallitsijalle suodun arvovallan lisäksi myös ihan käytännön kannalta?

Aiemmin kävi myös mielessä että ihmisrotujen jalostus eri tarkoituksiin (esimerkiksi sotilaiksi, upseereiksi ja maanviljelijöiksi) voisi olla kuolemattomalle hallitsijalle sopiva iltapuhde viiden tuhannen vuoden hallintokauteen vedoten. Tähän asti esilletuotujen näkemysten perusteella sen käytännön hyödyt ovat kuitenkin kyseenalaiset ja olen muutenkin hieman epävarma olisiko se edes käytännössä mahdollista tuntemamme biologian puitteissa.

eteenpäin
Seuraa 
Viestejä1591
Homo Superior
Ihan näin ulkomuistista en nimittäin osaisi välittää kiväärin tai polttomoottorin piirustuksia asiasta ensi kertaa kuulevalle.
Joissakin asioissa voisit hyödyntää niitä ajan keksintöjä, joiden mahdollisuuksia ei näin jälkiviisaasti katsottuna tajuttu aikoinaan. Voisit esimerkiksi rekrytoida Heron Aleksandrialaisen oppilaineen ja kollegoineen ensimmäisellä vuosisadalla kehittämään höyrykoneita. Haasteena olisi lähinnä muuttaa sen aikaista suhtautumista teknologiaan: tieteen saavutusten ja keksintöjen hyödyntäminen esimerkiksi maataloudessa nähtiin tiedettä halventavana ja joka tapauksessa orjat tekivät kaikki hommat, vaikka työkaluna olikin surkeat puulapiot ja kuparikirveet. Yksi projektisi voisikin olla Platonin Akatemian ja Aristoteleen Lyceumin kaltaisten viisauden kotien muuttaminen "antiikin piilaaksoiksi" ja "innovaatiokeskuksiksi", minkä ansiosta teollinen vallankumous saattaisi tapahtua itsestään semmoiset 1500 vuotta aikaisemmin.

Jaa niin, tulipa mieleen että kai sulla on muinaiskreikan ja klassisen latinan taidot jotenkin kunnossa? Kuolemattomana on tietty aikaa opetelle kieliä sitä mukaa kun ne kehittyy, mutta sillä hetkellä kun materialisoidut jonnekin päin muinaista maailmaa, niin olisi hyvä olla jotain pohjaa.

apoc
Seuraa 
Viestejä187

Ennen aikamatkaa ottaisin selvää miten ruutia voi noissa oloissa valmistaa. Tämän sovellukset pitävät viholliset loitolla paremmin kuin muurit.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Ruuti

"On todennäköistä, että ruuti on keksitty karjanhoidon yhteydessä: vielä uuden ajan alkupuolen Suomessa ruudin keskeinen aineosa, salpietari, saatiin tuotettua keittämällä eläinten ja ihmisten virtsaa kokoon"

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat