Seuraa 
Viestejä45973

Kutsutaanko Fobba kertomaan, että oliko se väitetty vihapuheeni laillista vai laitonta vihapuhetta vai pelkästään julkisen tilaston käsittelyä jota poliisinkin mielestä tulee harrastaa!?

. Aiheesta on vaikea saada aikaan asiallista ja kiihkotonta keskustelua, joka olisi kuitenkin ehdottoman tärkeää esimerkiksi maahanmuuttajiin kohdistuvan laillisen ja laittoman vihapuheen kitkemiseksi."

Näin avasi keskustelun virtuaalisen lähipoliisin Marko Forss Facebookissa. Muutamassa minuutissa päivitykseen tuli kymmeniä vastauksia siitä, mitä on ja ei ole vihapuhe, ulkomaalaiset ja heidän rikoksensa.
Tabut johtavat Forssin mukaan vihapuheeseen:

- Jos tilasto on julkinen, sitä voidaan käsitellä ja se voidaan selittää auki. Harmaan massan pitäisi puhua. Siellä on se totuus, Forss aloittaa.

- Nyt on vain vihapuhetta ja niitä, jotka vastustavat sitä.
Nyt poliisilla on yksitoista sivua muistiinpanoja siitä, mitä hommalaisten mielestä on vihapuhe.- On olemassa laillista ja laitonta vihapuhetta, Forss huomauttaa.

"Laillisella vihapuheella" hän tarkoittaa sananvapauden piirissä olevaa inhimillistä oikeutta ilmaista epäluulonsa kansanryhmiä kohtaan. Laittomaksi puhe menee, kun ryhdytään kiihottamaan.
- Minun mielestäni yksi ratkaisu vihapuheeseen on avoin data. Jos tilasto on julkinen sitä voidaan käsitellä ja se voidaan selittää auki. Jos ongelmasta ei puhuta, totuus etsitään itse. Tämä on yksi syistä, miksi vihapuhetta - laitonta ja laillista - kumpuaa, Forssa sanoo Uudelle Suomelle.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/116705- ... kauksista-”tasta-pitaa-puhua”

Kommentit (1)

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845

Kannattaa kuulua yhteisöön jota/jonka jäseniä ei vihapuhutella. Ainakaan ilman TOR-verkon suojaa ja silloinkin kylmä rinki persieessä

Suosittelen lämpimästi.

Tosin silloin omat pistävät betonimonoihin jos TJT.n lailla käyttäytyy julkisesti.

- Ubi bene, ibi patria -

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat