Seuraa 
Viestejä7

Moro,

Tuossa mietin, että mistä mahtaa johtua niskakipu flunssan aikana? Rään perusteella oli virusperäinen sairaus, joka oli myös kahdella kollegallani samoin oirein, eli niska todella jäykkänä. Vaikeutti muun muassa autolla ajoa, kun ei pää taittunut kunnolla. Kesti noin kolme päivää. Tietenkin sattuman "riski" on tässäkin olemassa (veto tms saanut niskat jumiin, ja oireilu sattuu alkamaan samana päivänä kuin flunssa), mutta lihassärky on yksi flunssan oireista, eli ei takerruta nyt siihen.

Onko se jokin puolustusmekanismi ihmisellä, jonka flunssa laukaisee vai hyötyykö taudin aiheuttaja kyseisestä käytöksestä jotenkin? Aivastelun esimerkiksi ymmärtää helposti, kun keho yrittää siinä puhdistautua ja samalla bakteerit pääsevät hyvin leviämään, mutta tällaista molempia hyödyttävää selitystä en tälle keksi.

Kiitos etukäteen, jos joku jaksaa vaivautua vastaamaan!

"Kaikki taikauskoiset käsitykset ovat oikoteitä. -- Ne ovat idioottimaisia, mutta yksinkertaisia - ja jokainen ihminen pitää parempana sitä, minkä hän ymmärtää, kuin sitä, mikä hämmentää ja ärsyttää häntä." - H. L. Mencken

Kommentit (2)

Reifengas
Seuraa 
Viestejä4489

Takerrun kumminkin siihen lihassärkyyn.

Raskaan pään kannattelevia niskalihaksia rasitetaan aina. Lentsun takia ne kipeytyvät, ihan samalla tavalla kuin kaikki muutkin lihakset, joita rasitetaan.

Lentsuviruksille on eduksi, kun vanhaa ja sairasta (lihaskivun takia liikuntakyvytöntä) tullaan hoitamaan. Vanhus pärskii hoitajiinsa taudinaiheuttajia.

Toisaalta on lentsuvirukselle myös eduksi, jos potilas (nuori ja viriili) sittenkin pystyy liikkumaan ja pärskimään virukset mahdollisimman laajalle.

Rinnan rikkahat ajavat,
käsityksin köyhät käyvät.

Nyt täytyy kyllä sanoa, että vaikka niskajäykkyyden aiheuttajana sinänsä voi olla pelkkä flunssa (johon usein erinäisistä osin tuntemattomista syistä liittyvät erilaiset lihas- ja nivelkivut), kannattaa hieman kuumotella aivokalvontulehdusta; eli suosittelen internetpuoskarina varmuuden vuoksi päivystyksellistä lääkärissä käyntiä, mikäli luet oireiksesi niskajäykkyyden lisäksi kuumeen, päänsäryn, pahoinvoinnin, ihottuman, valonarkuuden, oksentelun, heikotuksen, kouristelun, tai yleisen tai epämääräisen huonovointisuuden. Pitkä lause. Aivokalvontulehduksessa infektion vuoksi ärtyneet, aivojen lisäksi myös selkäydintä (ml. niskan alue) peittävät aivokalvot oireilevat usein voimakkaasti erityisesti liikkeiden ja venytyksen myötä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat