Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Onko turvallista kalastaa ilmajohtojen läheisyydessä? Jos esim. heittää vahingossa vaapun linjoille, niin voiko siinä käydä hassusti?

Kommentit (7)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä30866
Liittynyt16.3.2005
Ternek
Onko turvallista kalastaa ilmajohtojen läheisyydessä? Jos esim. heittää vahingossa vaapun linjoille, niin voiko siinä käydä hassusti?Turvallisuusasoissa pitää aina sanoa viralliseksi neuvoksi, että vaarallista on, unohda koko juttu, mutta perstuntumalta en usko sen olevan sitä oikeasti, jos välissä on hyvä matka muovisiimaa. En tiedä onko hiilikuituvahvisteista siimaa, mutta jos on, niin se johtaa sähköä ja sen kanssa on syytä pysyä erossa sähköjohdoista. Mutta jos huitaisee hiilikuituvavalla 20 kV:n avojohtoon, voi kaloille olla tarjolla mediumkypsää kalastajaa. Mutta miksi pitää kalastaa juuri sähkölinjan alla? Sähkölaitoskaan tuskin pitää linjoilla roikkuvista uistimista ja siimanpätkistä.

iMuke
Seuraa 
Viestejä1351
Liittynyt13.3.2008

Hiilikuituvavan kanssa pysyisin kaukana ilmajohdoista. Enkä muutenkaan viitsisi heitellä johtojen lähellä, kyllä se harmittaa kun lippa tai lusikka jää killumaan sinne langalle.

Jos siinä johdossa on jännitettä enemmän kuin puhelinjohdossa niin ei kannata huitoa hiilikuituvavan kanssa liki..
jos siinä on vanha puhelinjohto viritettynä joen yli, niin suurin harmi on kiinni tarttuvat uistimet.

Heksu
Seuraa 
Viestejä5463
Liittynyt16.3.2005

Youtubessa oli jossain vaiheessa hieno video, jossa joku ajoi ilmeisesti hiilikuituisen liidokin liian lähelle voimalinjaa. Liidokki katosi savuna ilmaan komean pamauksen säestyksellä. Videossa oli hauskana mausteena yleisön spontaani naurunremakka (vahingonilo on kuin onkin paras ilo).

Yritin etsiä, mutten äkkiseltään löytänyt.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat