Seuraa 
Viestejä672

Minkähänlaisia onnistuneita ja epäonnistuneita kieltoja historiasta löytyy? Lähinnä siis siltä kannalta, että onko kielto toteutunut, ts. onko kielletty asia hävinnyt vai jatkunut entisellään tai siirtynyt vain "nurkan taakse".

Esimerkiksi alkoholin ja huumausaineiden kieltoa voinee pitää hyvänä esimerkkinä kiellosta, jolla ei tunnu olevan haluttua vaikutusta. Kieltolaki ei toiminut ja vaikka tälläkin hetkellä alkoholi on alaikäisiltä kiellettyä, niin humalainen teini-ikäinen ei ole harvinaisuus. Kuitenkin arabimaissa alkoholien täyskielto taitaa toimia aika hyvin. Sen sijaan väkivalta ja erilainen oman käden oikeus on Suomessa melko vähäistä. Varmasti merkittävältä osin sen kieltäminen on muokannut kulttuuriakin siihen suuntaan, että väkivaltaa ei yleisesti hyväksytä.

Omien kokemuksieni mukaan nopeusrajoituksia ei liiemmin noudateta, mutta liikennevaloja taas huomattavasti enemmän. Ehkä nopeusrajoituksetkin toimivat siten, että ajetaan aina esim. 10-15 % ylinopeutta.

Kommentit (1)

On lakeja, joita rikkoessaan ei välttämättä edes ajattele tekevänsä mitään yhteiskunnan silmissä väärää. Otetaan vaikka musiikin, elokuvien ja erilaisten ohjelmien lataaminen netistä. Arkipäivää hyvin monelle.

Kouluissa, varsinkin yläkoulussa on kieltoja, jotka ei vaan toimi. Aika moni on tunneilla pipo päässä ja kuuntelee musiikkia. Ja esimerkiksi kaikkihan oppitunneilla jotain napostelee, mä ainakin jauhoin karkkia ja purkkaa salaa ja hymyilin opettajalle kiltisti. Kokeesta sain muistaakseni seiskan, mutta todistukseen tuli kymppi

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat