Seuraa 
Viestejä45973

Olin viimeyönä mökillä kello yhden aikoihin lähössä valokuvaamaan.
Nappasin läppärin, jalustan, kameran, piuhat ja taskulampun mukaan ja käppäilin pilkkopimeässä rantakalliolle johon pystytin vermeet. Hetken kun olin nappaillut kuvia ja säätänyt asetuksia kuulin kuinka joku lähenee lentäen.

Ääni oli aivan täysin tasainen ilman viuhuna. Mikä se ikinä sitten olikaan lähestyi ja lähestyi kunnes ohitti minut arviolta noin 2 metrin päästä yläpuolelta. Ääni kuului jo suht kaukaa, se ei ollut mikään nopea suhahdus. Tuosta voikin siis jo päätellä että ääni oli oikeasti kova, arviolta vähintään joutsenen kokoinen lintu. Tosin en ihmettelisi vaikka se olisi ollut auton kokoinen sillä ääni kävi yllättävän kovana juuri kun se oli kohdalla.

Ääni läheni metsän puolelta ja katosi järven puolelle. Missään vaiheessa ei kuulunut mitään muuta kuin tasaista ilman viuhunaa enkä nähnyt mitään vaikka koitin äänen suuntaan suht tehokkaalla lampulla sohia.
Tämä tapahtui toukokuussa Päijänteen rannalla hieman klo yhden jälkeen yöllä.

Linnuista mitään tietämättömänä kysynkin että mikäs hitto tuo oikein voi olla?

Kommentit (3)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
syytinki
Seuraa 
Viestejä10195

Veikkaan joutsenia tai hanhia.

On joskus meinannut hulahtaa housut kostean ruskeiksi, kun joutsen parvi on pimeällä humahtanut yli ihan pään yläpuolelta. Lähellä on lutakko, jossa tuppaavat huilimaan, mennen tullen.

Syystä tai toisesta eivät muuten ääntele. Liekö pimeällä suunnistus niin tarkkaa puuhaa, etteivät välitä juoruilla tai sitten eivät halua ilmoitella paistin hakijoille tulostaan.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat