Seuraa 
Viestejä1698

Keskiajalla huoltojoukkoja oli mukana sodassa lähes samanverran kuin itse taistelijoita. Sodan kuvauksissa ei kuitenkaan koskaan kommentoida mitä hävinneen huollolle tapahtuu häviön jälkeen. Saavatko he rauhassa poistua paikalta, otettiinko heidät orjiksi vai kohdellaanko kuten muitakin vihollisjoukkoja? Kun kerta perheet olivat monilla mukana, niin tarvitsiko heidän olla aina taistelun aikana varautuneena pakenemaan, jos kävisi huonosti? Osaattiinko taktikoida myös siten, että välteltiin suoraa taistelua vihollisen pääjoukon kanssa ja käytiin vain salaa tuhoamassa huolto, jolloin vihollinen olisi kuollut nälkään ilman suurempaa vaivan näköä? Vai oliko sota niin kunniallista, että käytiin vain sotilaiden välillä?

Every man is guilty of all the good he did not do. (http://www.youtube.com/watch?v=xaTKDMYOBOU)-Voltaire

Kommentit (1)

Kanga
Seuraa 
Viestejä1327

Keskiajan ja vielä uuden ajan armeijat nyt olivat jatkuvasti yhden aterian päässä nälkäkuolemasta. Armeija kaikkine seuralaisineen oli kuin heinäsirkkaparvi mikä ryösti ympäristönsä putipuhtaaksi ja oli sen jälkeen pakoitettu siirtymään toisaalle. Ruoan toimittaminen toisaalta tarvittavissa määrin taisi muuttua logistisesti mahdolliseksi vasta rautateiden myötä 1800-luvulla.

Ja miten näille armeijan huoltojoukoille sitten kävi tappion tullen? Ryöstettiin ja raiskattiin putipuhtaaksi ja annettiin hajaantua ja/tai liitettiin osaksi omia huoltomuodostelmia. Huoltojoukoissa oli harvemmin ketään lunnaiden arvoisia, joten vankeja ei pahemmin otettu.

Riso abundat in ore stultorum

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat