Seuraa 
Viestejä739

Jos sinulla on läppäri, missä on nettikamera, niin on täysin mahdollista murtautua siihen ja katsoa sinua sen nettikameran läpi ja kuunnella, mitä juttelet. Olen vuosia yrittänyt kertoa ihmisille asiasta, mutta kukaan ei ole halunnut kuunnella.

Myöskin gsm puhelimesta saadaan kuuntelulaite, niin, että jos siinä vaan on virta päällä, sitä voidaan kuunnella.

Aamulehti
Mies vakoili web-kameroiden kautta nuoria naisia
STT

Syyttäjä vaatii ehdollista vankeusrangaistusta kymenlaaksolaiselle miehelle, jonka epäillään levittäneen haittaohjelmia ja vakoilleen niiden kautta yli sadan ihmisen tietokoneen sisältöä ja kotielämää. Miehen epäillään muun muassa kuvanneen nuoria naisia tietokoneiden web-kameroilla näiden itse sitä tietämättä.

Miehelle luettiin tänään Kymenlaakson käräjäoikeudessa syytteet muun muassa törkeästä tietomurrosta, salakatselusta ja vaaran aiheuttamisesta tietojenkäsittelylle. Syytteen mukaan mies valmisti ainakin 20 haittaohjelmaa, joita hän levitti netissä laatimillaan huijaussivustoilla. Yhdellä huijaussivustolla hän käytti Punaisen Ristin tunnusmerkkiä.

Toiminnan epäillään kestäneen kesästä 2010 syksyyn 2011. Miehen hallusta löydettiin yli neljä miljoonaa tiedostoa. Poliisin mukaan mies laati huijaussivustonsa erityisesti nuoria naisia kiinnostaviksi.

Tutkinnassa ei selvinnyt, että mies olisi pyrkinyt hyötymään uhreistaan taloudellisesti. Syyttäjä vaatii miehen käyttämiä kahta tietokonetta ja muistitikkua valtiolle menetetyiksi.

Jutun käsittelyyn on varattu kolme päivää.

Nörtit kyllä tietää...

Kommentit (19)

Monella on vielä langaton netti päällä ja kamera suojaamattomana. Itse tajusin suojata kameran vuosia sitten ennen näitä uutisia ja minua pidettiin vainoharhaisena.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
lindsju
Jos sinulla on läppäri, missä on nettikamera, niin on täysin mahdollista murtautua siihen ja katsoa sinua sen nettikameran läpi ja kuunnella, mitä juttelet. Olen vuosia yrittänyt kertoa ihmisille asiasta, mutta kukaan ei ole halunnut kuunnella.

Sain ensimmäisen läppärini vuonna 2004. Siitä asti nettikamerani päällä on ollut tarra. Kaverit nauraa. Naurakoot.

Hämmentää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
kabus
Monella on vielä langaton netti päällä ja kamera suojaamattomana.Ja tähän täytyy tietysti facebook, youtube, g-mail ym päällä 24/7 ja salasanaksi : salasana.

Pokasaha
Seuraa 
Viestejä1473

Onhan tässä meidänkin läppärissä nettikamera, en vain ole perehtynyt miten sitä käytetään ja oliko se jo valmiiksi aktiivinen kun kaivoin koneen paketista.
On kyllä tullut mieleen, että tuon kamerankautta voisi kuvata läppärin näppäimiltä annettuja salasanoja ja käyttäjätunnuksia, tai nenän kaivelua ym. arkaluontoista.
Enpä ole ko. asian korjaamiseksi vielä tehnyt mitään, mutta taidanpa ottaa Vatkaimen konstista vaarin ja liimata siihen palan jeesusteippiä.

Miten tuo kamera suojataan?

Kansakunta joka kieltää historiansa, häviää maailmankartalta.
Pokasaha

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Laittakaa sinitarraa niin sen saa tarvittaessa siististi poiskin.

Itsellä sentään pöytäkone eikä mistään kamerasta tietoakaan. Jotkut tyypit chatissa ei meinaa uskoa että vielä löytyy ihmisiä jotka ei käytä läppäriä. On minulla toki läppärikin, mutta se on käytettynä ostettu vuoden 2002 masiina jota ei paljon viitsi enää nettiin kytkeä kun se menee välittömästi juntturaan kaikkien päivitysten vuoksi.

idiotus
Seuraa 
Viestejä1907

Jep. Lapsellisen helppo operaatio, jos on pääsy koneelle. Vaikka joku serveri, ffmpeg (muitakin mahdollisuuksia on useita) ja voilà eiku fap fap...

Ties kuinka moni fiksaaja on niitä asennellut. Meinaan se huollossa käyttäminen on itsessään jo tietoturvariski.

Niin ja pöytäkoneeseen Rousseau voi hankkia jonkun ultrahienon HD-kameran naapurin viatonta nörttipoikaa varten.

EDIT

No jopas. Pikainen kuuklaus ja näyttää siltä, että on olemassa jopa 100 % valmiiksi pureskeltuja ratkaisuja ladattavaksi.
Tsiisus.

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

In porto perse vitulus est.

Rousseau: "tämä keskustelufoorumi saattaa aiheuttaa itsetuhoisuutta, käytettävä vain hoitohenkilökunnan valvovan silmän alla ja/tai hyvin lääkittynä".

Varoitus! Saatan leikkiä välillä paholaisen asianajajaa jopa tiedostamatta sitä.

lindsju
Seuraa 
Viestejä739
väläys
Olen laittanut maalarinteippiä, mutta voiko puheen silti kuulla, jos joku murtautuisi?Voi. Pöytäkonettakin voi muistaakseni salakuunnella (pc speaker) siis se pikkiriikkinen kaiutin, joka tuottaa ne piippaukset käynnistäessä.

Kunnon virustorjunta ja palomuuri siis kaiken a ja o, tai maalaisjärki. Firmoissa joissa porukat asentelee kaikenmaailman kissa yms. näytönsäästäjiä, löytyy myös viruksia.

Tietenkin porno ja hakkerisaitit on kanssa mukavia. Ja sähköpostin liitetiedostot.

Tavallisella pölhökustaalla pitää kyllä olla joku kaupallinen softa esim. Fsecure. Itse olen senverran nörtähtänyt, että asensin tuon Comodon palomuurin, kun sitä kehuttiin.

Huolestuin tuosta Anroid puhelimesta, jotta laitoin siihen Avastin (käytin WIFIä tallinnanlaivalla)

Facebook myös seuraa, missä saiteilla käyt. Puhelimeen en viittiny asentaa, kun tuntu haluavan kaikki oikeudet puhelimeen. Aina sijaintitietoa myöten.

Laitetaan myös S-etukortti ja Visat. Tietävät, mitä ostat. Esim. montako kaljaa ostit jne. Paremmin kuin itse

tsbmw
Seuraa 
Viestejä277

Nuo näpertelijät ovat yksityisiä tai järjestäytymättömiä oman edun tavoittelijoita.

Vakava muutos netin myötä on perusoikeuksien murtaminen:
1) Perustuslain takaama kirjesalaisuus on muisto vain. Emailit tallennetaan, kenelle, mitä ja milloin.
2) Tietokoneelt lähtee kymmenen min. välein jotain dataa stat.fi jäljittämääni ilmeisesti Tilasokekuksen serveriin.
3) Ip seuranta operaattoriden toimesta, mikään ei enää ole yksityisyyden suojassa.
4) Koitappa saada tietoa Iranin, Islamin, lähi-idän vastapuolien sisäisiltä sivuilta - eipä onnistu. Jotain vastapuolista tiedotusta löytyy Kesk-Afrikan valtioiden englanninkielisiltä "propagandasivuilta". Joku rajoittaa tiedon löytämistä netistä, siis ohjaa hakukoneita!
5) Tietoa sensuroidaan. Teloitukset (joitain "oikeutettuja" lukuunottamatta), väkivaltaisuudet jne.. Youtubesta ei löydy, ei hakukoneilta jne. Kuitenkin varmasti nettiin välitetään suoraan sota- ja väkivaltavideoita siviilien toimesta joissa oletettavasti kerrotaa jotain Amnesty International, Unesco ja WHO:ta kiinnostavaa. Mistä ja miten voi todellisuuden löytää? Onko puolueetonta maaimankuvasta, uskonnosta, politiikasta ja vallankäytöstä vapaata hakukonetta?

Yksityisyyden suoja ja Vapaa tiedonvälitys ovat oikeudenmukaisuuden perusta!

...taasko noita uusia ajatuksia...

lindsju
Seuraa 
Viestejä739

Iltalehdestä lainattua:

"Asiantuntija vakoilusta verkkopalveluissa:
"Amerikkalaisilla on ylivalta"

Lauantai 8.6.2013 klo 23.30

Tietoturva-asiantuntija Petteri Järvisen mukaan eurooppalaiset yritykset ja yksityishenkilöt ovat käytännössä täysin amerikkalaisten valvottavissa.

Järvisen mukaan muutkin valtiot vakoilisivat verkkopalveluiden käyttäjiä, jos heillä olisi samanlaiset mahdollisuudet.

- Yhdysvallat on kuitenkin ainoa maa maailmassa, joka omistaa suurimpien verkkotoimijoiden palvelimet, Järvinen kommentoi.

Perjantaina paljastui, kuinka Yhdysvaltojen vakoiluvirasto NSA kerää tietoa yhdysvaltalaisten verkkopalveluiden ulkomaalaisista käyttäjistä. Vakoiluviraston seurannassa ovat muun muassa Microsoft, Google, Facebook, Yahoo, Skype ja Youtube.

Tämä tarkoittaa sitä, että Yhdysvaltojen viranomaiset voivat vakoilla esimerkiksi suomalaisten lähettämiä Facebook-viestejä.

Järvisen mukaan yksityinen henkilö tai yritys ei juurikaan pysty suojautumaan vakoilulta. Yksinkertaisimmillaan henkilö on vakoiltavissa, jos hänellä on käytössään älypuhelin.

- Nykyään kaikkien älypuhelinten käyttöjärjestelmien pilvipalvelut toimivat Yhdysvalloissa, joten nekin ovat vakoiluviraston käytettävissä. Pilvipalveluihin on yleensä myös pakko rekisteröityä, kun puhelimen ostaa.

"Eurooppa on hävinnyt"

Tietoturva-asiantuntijan mukaan tilanne on Euroopan kannalta todella huolestuttava.

- Kiinalaisilla ja venäläisillä on joitain omia hakukoneitaan ja verkkopalveluitaan, mutta Eurooppa on tämän pelin hävinnyt.

Vaikka virallinen vakoilun syy on terrorismin torjunta, Järvinen uskoo, että myös teollisuusvakoilua tapahtuu.

- EU:han on jo pitkään pelännyt, että Amerikka vakoilee eurooppalaisia yrityksiä ja sitä kautta voittaa tarjouskilpailut, Järvinen toteaa.

Vielä viime vuonna Yhdysvallat vastusti YK:n maailmanlaajuisessa telekonferenssissa internetin kansainvälistä sääntelyä.

- Totta kai he kannattavat nettivapautta, sillä se antaa amerikkalaisilla vapauden myös vakoilla suurta määrää tietoa, Järvinen naurahtaa.
JOHANNA MATTINEN"

Pitäisi olla prepaid ja vanhanaikainen puhelin ja ilman internettiä, jos haluaisi olla suraamattomissa. Tosin sms viestit varmaan tallentuvat palveluntarjoajan serverille.

Varmaan on myös jonkinlaista puheentunnistus ohjelmistoja, jossa sanat pommi, terrorist jne. tunnistetaan ja päätyy jonkinlaiseen erikoisseurantaan. Niinkuin nyt tämäkin saitti

Minulla ei kyllä ole mitään salattavaa, silti käytän facebookkiin omaa selainta, enkä kyllä sinne mitään ihmeempiä laittele...
Jotenkin vaan ottaa aivoon tämmöinen seuranta, kun haluaisi olla vapaa, siitä syystä on monet sodatkin sodittu.

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845

Jepjep. Hätää ei ole niin kauan kun systeemi on kansan valvonnassa ja toimii perinteisen länsimaisen demokratiamallin oikeusperiaatteen mukaisesti. Se kuitenkin on varma juttu, että jossain vaiheessa tähän tuntemaamme lintukotoon tulee häiriötila ja silloin hyvässä uskossa ja hyvän asian puolesta luotu kontrollijärjestelmä antaa hyvin pelottavan työkalun vallan käyttäjälle. Työkalun jollaista yksikään menneen tai nykyisen maailman diktaattori tai poliittinen salainen poliisi ole villeimmissä unelmissaankaan osannut edes kuvitella.

Kun lähestytään aikaa jolloin jokaisen kansalaisen kaikki tekemiset tallentuvat reaaliajassa tietokantoihin, voidaan luoda valvontajärjestelmä joka on aukoton. En nyt käy luettelemaan tekniikan innovaatioita ja instansseja jotka niitä hyödyntävät tai tulevat hyödyntämään, sillä se olisi liian laaja aihe käsiteltäväksi. Sen vain totean, että tekniikka mahdollistaa tulevaisuudessa pahimman ja hirveimmän kuviteltavissa olevan dystopian, koska aukoton kontrollijärjestelmä pystyy viemään kaikilta sen piirissä olevilta ihmisiltä vapaan tahdon. Lobotomia lie varsin suosittua keskiluokassa tällaisessa maailmassa

- Ubi bene, ibi patria -

lindsju
Seuraa 
Viestejä739

Vapaus on suurimmalle osalle ihmisistä illuusio. Harva on todella vapaa, ehkä jokin erakko pohjoisen metsissä. Jäniksen vuosi olisi kiva viettää

Ihminen on laumaeläin, niinkuin koira. Silloin ei voi olla vapaa. Koira on onnellinen jos sille antaa vapauden illuusion, näin on ihmisen laitakin.

Harva uskaltaa olla vapaa. Esim. Jos veneilen merellä, minulla on vesitiivis kännykkä aina täydessä latingissa. Jos tulee ongelmia soitan kaverin hinaamaan. Olen joutunut muutaman kerran käyttämään tätä. Kerran potkuri sotkeutui köysiin ja kerran kone leikkasi kiinni.

Haittapuolena on, että on aina tavoitettavissa. Tätä inhoan ja yritän päästä eroon tästä, mutta läheisilleni tästä aiheutuu tietysti huolta.

Eli vapaus tuo myöskin vaaroja. Turvallisuudella aina tiukennetaan tätä valvontahommaa ja olen huomannut, että naiset ovat turvallisuushakuisia ja miehet haluaisivat enemmän vapautta, noin yleensä ottaen.

Olin kerran intiassa ja ajelin siellä moottoripyörällä. Tämähän oli äärimmäisen vaarallista, koska siellä ei liikennesääntöjä juuri ole. Silti liikenne toimi, tämä oli vapauttava kokemus

Reifengas
Seuraa 
Viestejä4489

Isoveli saa valvoa niin paljon kuin jaksaa.

Vaikka koneillaan. Ihminen niitäkin tuotoksia katsomaan tarvitaan. Vielä.

Minun pinnani on pitempi. Pelkkää tylsyyttä löytyy.

Rinnan rikkahat ajavat,
käsityksin köyhät käyvät.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat