Seuraa 
Viestejä1473

Aion laittaa puutarhamökille (vajaa 30 m2) ilmalämpöpumpun, kauppia kehui Fujitsu ASYA09-12LE hyväksi valinnaksi, hinta tuliis olemaan asennettuna noin 1700 euroa.
Onko kellään palstalaisella kokemusta tuosta mallista, kannattaako ostaa, vai ottaa kaikkien ylistämä Mitsubishi, on huomattavasti kalliimpi (n. 2100euroa)?
Mökki on käytössä touko/lokakuu välisenä aikana, mahtaako laite kärsiä, jos lämpöjä ei pidä vähääkään päällä talvikuukausien aikana?
Onkoko kemuksia ja suosituksia?

Kansakunta joka kieltää historiansa, häviää maailmankartalta.
Pokasaha

Kommentit (9)

lindsju
Seuraa 
Viestejä739

Aika kalliilta kuulostaa, esim. ILMALÄMPÖPUMPPU PANASONIC CE9NKE kraudassa 1095,-

Tärkeintä tuossa on, että se talon ulkopuolelle tuleva pömpeli, on tarpeeksi korkealla ja lipan alla, muuten räystäältä tippuvat lumet tukkivat sen.

Tai sitten oma lippa ko. pömpelille. Sähkönsäästöä, et kyllä saa. En kyllä tajua, siitähän häviää mökkifiilis

Tuolta kannattaa kysellä http://www.rakentaja.fi/

sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161

juu ja tsi mies hoitaa homman kotiin alle 400 euron.

tällaisia on aika turha kysellä sillä merkkifanatikot pitävät siitä huolen. toinen on sitten nämä itsepäiset säästäjät jotka ajavat vaikka ivalosta helsinkiin hakeakseen pari euroa halvemman laitteen kunhan vain halvalla saa.

itse lähtisin tutustumaan aiheeseen lukemalla vähän tekniikan maailman yms. muiden julkaisujen vertailuja kyseisistä laitteista.

toisen polven pilkkuvirhe

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
lindsju
Seuraa 
Viestejä739

Tässähän oli juuri jonkun aikaa sitten juttua, noista ilmalämpöpumppujen markkinointimiehistä ja niiden kusetuksesta, Hirvee hinta ja asennustyöt sieltä missä aurinko ei paista. En ole merkkimiehiä. Panasonic muistaakseni jopa voitti jonkun vertailun. Jos itse en mitään tietäisi, menisin k rautaan ja ostaisin tuon ja tinkaisin viellä asennuksen kaupan päälle.

Koska k-rauta nyt vaan on iso firma, ettei ole nurin heti vuoden päästä.

Tuossa tarkoituksessa riittää, että se lämmittää ja jäähdyttää, energiatehokkuudesta viis, koska mökki on lomakäytössä.

Kyllä Mitsunkin saa huomattavasti tuota 2100 euron hintaa halvemmalla. Vähän yli tonnin hinnalla tuli kaupat ja sit 3 saturaista asennuksen hinnaksi. Mitsu on kyllä eri hiljainen ja siksi voin suositella.

SamBody
Seuraa 
Viestejä7330

Ihan vain lämmitykseen ei kyllä tuon kokoiseen möksään mitenkään kannata, sähkön "säästö" jää max muutamaan kymppiin / v jos ei ihan harakanpesästä ole kyse. Toinen asia tietysti on jos haluaa nimenomaan viilennystä niinä (hyvällä tuurilla) kesäisinä helleviikkoina...

http://www.vapaakielivalinta.fi/
Tunnustan poikkeavuuteni: perustan näkemykseni enemmän omaan ajatteluun kuin auktoriteetteihin.

subarctic
Seuraa 
Viestejä348

Meillä on juuri em pieni PANASONIC CE9NKE , ja vieläpä kaksin kappalein. Toinen on kellarissa pitämässä peruslämpöä ja kosteutta poissa, toinen keskikerroksessa uusiutuvan lämmönlähteen tukena ja varmistuksena.

Ei mitään ongelmaa ja filtteri nappaa vielä huoneilmasta mukavasti pölyä pois. Vielä yli -20 asteessa saa jonkinlaista lehmänhenkeä ainakin osaksi käyttöaikaa.

Nuo laitteet ovat vain liian tehokkaita 30 m2 mökille. Vartissa mökki olisi viilennyksellä jääkylmä ja kääntäen. Peruslämmön ylläpitoon ja kosteuden poistoon mielestäni hyvä ratkaisu.

Suomi uudelleen itsenäiseksi: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/11

Pokasaha
Seuraa 
Viestejä1473

Mökissä on pieni takkakamiina ja pari sähköpatteria, lämpöpumppu tulisi lähinnä viilennykseen ja kosteuden poistoon, toki myös lämmitykseen / peruslämmön ylläpitoon olisi tarkoitus sitä käyttää.
Sähköpatterit tahtovat kuluttaa aika tavalla virtaa ja takka joka ei tahdo riittävästi varata lämpöä on varsin mitätön, joten tuo ilmapumppu tuntuisi olevan aika kätevä ratkaisu.
Muutamalla naapurilla on jo käytössä jonkinlainen ilmalämpöpumppu, kehuvat kovasti niitä, varsinkin helteisinä kesäpäivinä ja öinä niiden tuoma viileys on saanut heidät suorastaan rakastumaan pumppuihinsa.
Onhan niitä olemassa todella halpojakin ilmapumppuja, mutta varsin moni tahtoo morkata niitä mitättömiksi ja epävarmoiksi kestoltaan. Puolueetonta testitietoa halpojen ja kalliiden välillä olisi tietysti hyvä saada, yleensä saatavilla olevat testivertailut ovat aina noiden kalliimpien mallien väliltä.

Kansakunta joka kieltää historiansa, häviää maailmankartalta.
Pokasaha

mika 69
Seuraa 
Viestejä136

Uskon että mikä tahansa laatumerkki hoitaa tuon kokoisen mökin lämmitys ja viilennys tarpeet kiitettävästi.
Itse en enää ultimatemarketin koneisiin sotkeudu ( 2 hajosi 4 vuoden sisään, nyt panasonic ), mutta kaverilla taasen pelannut hyvin 5-6 vuotta. Ja joku muukin tuttu mainitsi tyytyväisyytensä ko. puljun tuotteisiin.
Noi ultimaten koneet on aika helppo asentaa itsekin, siinä säästää monta sataa.

Sen katsoo, että on inverter malli, on/off kone ei käy asuintiloihin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat