Seuraa 
Viestejä527

Väitettä ei tulla taatusti hyväksymään sillä hyvin moni vasemmistolaisesti ajatteleva väittää varmasti - ja oikeutetusti - rakastavansa lapsia ja perhettä. Tästä ei kuitenkaan ole kyse yksittäisten vasemmistoa äänestäneiden keskuudessa. He tuskin oleellisesti eroavat muista kansalaisista. Kyse on vasemmiston ideologisen ajattelun määritelleistä ihmisistä (vasemmistointellektuellit) kautta vuosikymmenten. Sillä jos mikä asia on pysynyt muuttumattomana niin nimenomaan suhtautuminen lapsiin ja perheinsituutioon jakaa voimakkaimmin ns. porvarillisen ja vasemmistolaisen aatteen.

Porvarillisesti ajattelevat ihmiset pitävät perhettä itsenstäänselvänä instituutiona ja lapsia suorastaan kaiken keskipisteenä. Sen sijaan vasemmistolainen älymystö on kautta aikojen nähnyt lapset eräänlaisena köyhyyden synonyyminä, taakkana ja perheen etupäässä porvarillisena hapatuksena. Tilalle on tarjottu milloin ruotsalaista milloin ddr-läistä systeemiä jossa "valtio hoitoaa lapset" jotta vanhemmat pääsevät "tuottavaan työhön". Kyseessä on eräänlainen sisäsyntyinen numeroillaleikkiminen vähän niin kuin maahanmuutossa. Kuvitellaan että maahanmuuttajat tulevat vain tänne ja tekevät työnsä ja siinä kaikki. Harvat älypäistä haluavat miettiä että maahanmuuttajat tuovat mukanaan myös oman kulttuurinsa, tavat ja ajatusmaailmansa - ja muuttavat näin ýhteiskunnan. Lasten "tuottamisen" ulkoistaminen maahanmuuttajille on samanlaista numeroilla leikkimistä, vieläpä vakavimmasta päästä.

Vasemmistolaisten ja muiden "edistyksellisten" inho tai ainakin vähättely perhettä ja lapsia kohtaan on länsimaisen kulttuurin eräs kohtalonkysymyksiä. Vaivihkaa tämä ajattelumalli on levinnyt laajalle. Kaikkein heikoimmassa asemassa oleville tarjotaan tätä "valtio kyllä hoitaa teidän lapsenne jos omat fiilikset eivät siihen riitä"-ajattelumallia. Seuraukset on nähtävillä. Kaikista siitä valtavasta taloudellisesta kehityksestä huolimatta näyttää pahasti siltä, että noin 20-25% suomalaisista perheistä voi huonosti vaikka traditionaalisella hyvinvointimittarilla tuon osuuden pitäisi olla lähellä 0%:a. Monissa kasvukeskuksissa huostaanotettujen lasten määrä on kasvussa, sen sijaan sijaishoitajista on valtava pula. Harva haluaa edes laittaa itseään likoon, pelko joutumisesta pahaan välikäteen kalvaa mielessä. Suomessa kuten muuallakin länsimaissa yleistyy konflikti jossa ne joilla olisi hyvät edellytykset hankki perhe ja lapsia eivät tee sitä kun taas ne joilla on huonoimmat edellytykset perustavat perheitä ja saavat yhä lapsia.

Perheinstituutiota halutaan mädännyttää myös muutenkin. Vasemmisto ja älymystö tuo kilvan uusia perhemalleja kuten tämän hupaisen sateenkaarivariaation. Kyse on kuitenkin marginaali-ilmiöstä mutta ideologisesti tälläinen "ytimen nävertäminen" sopii älymystölle oikein hyvin. Nyrkkisääntönä voidaan pitää että mitä vasemmistolaisempi, mitä enemmän älymystöön kuuluva , mitä koulutetumpi, mitä enemmän feministisen jargonin sisäistänyt ihminen on, sitä enemmän hän perustelee omaa lapsi- ja perhevastenmielisyyttään ties millä verukkeella kuten ilmastonmuutoksella, väestöpommilla, ekologisilla ongelmilla tai maahanmuutolla. Älymystöön kuuluvan pitäisi lukeneena tietää oikeastaan muita paremmin miten onttoja nuo selitykset ovat. Yksilöllistä elämänmallia hehkuttamalla on näet luotu tilanne jossa pienet lapsettomat kotitaloudet itseasiassa kuluttavat maailman uusiutumattomia resursseja enemmän kuin tiiviissä perhekeskeisissä talouksissa elävät. Mitä pienemmät kotitaloudet sitä suurempi sähkön ja muun energian kulutus per capita.

Vasemmiston henkinen laiskuus näkyy tässä julmassa narsistisessa maailmankuvassa jossa se kaikesta sosiaalisesta retoriikastaan huolimatta vähät välittää muista. Mietitäänpä vaikka keskustelua jossa joskus sivutaan tulevien polvien edessä olevia vakavia haasteita. Yleensä asian nostavat todennäköisemmin esille porvarit kuin vasemmistolaiset. Vasemmistolaiselle kaikki kaikessa on taistelu työn ja pääoman välillä. Siinä keskustelussa sellaiset asiat kuin kulttuuriset hyveet, perhe, lapset eivät yleensä paljoa paina. Heille esim. kotiäiti on joku aivan sietämätön takapajuinen ja taantumuksellinen hellan ja nyrkin välissä oleva surkimus joka on "vapautettava" eli raahattava vaikka lastentarhaan - hoitamaan muita lapsia. Huoltosuhteen heikkeneminen on kuitenkin asia joka iskee vielä erittäin vakavasti vielä nyt vasemmisto äänestäneitä. Se tietää rajuja veron korotuksia sekä julkisen sektorin ikäviä leikkauksia. Näkymät eivät ole kauniita.

Jos ja kun länsimainen kulttuuri lopullisesti luhistuu niin siinä prosessissa näyttelee vasemmistolaisen älymystön lapsi- ja perhevihamielisyys merkittävää osaa. Tämä sokeus demografisen muutoksen erittäin vakavilta seurauksilta ei vielä tänäänkään saa vasemmistoälymystössä erityistä vastakaikua, pikemminkin päinvastoin. Jo tuollaisen asian mainitseminen johtaa yleensä primitiivireaktioon ja sättimiseen. Ilmaan silkoilevat heti salaliittoteoriat naisten uusorjuuttamisesta sekä rasismista (maahanmuutto) unohtamatta tietenkään sinkkuprisessojen ja prinssien iänikuista väestöpommimantraa.

"En ymmärrä tätä herkkänahkaisuutta kaasun käytöstä...Kannatan jyrkästi myrkkykaasujen käyttöä sivistymättömiä heimoja vastaan....voidaan käyttää myös kaasuja jotka ovat epämiellyttäviä ja levittävät kauhua.."

- Winston Churchill (1919)

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat