Seuraa 
Viestejä9265

Kuulin että mustelmasta voi lähteä "trombi", eli jonkinlainen verihyytymä liikkeelle ja päätyä esim aivoihin, sydämeen, keuhkoihin jne. Eli mustelmaan voi kuolla.

Kuulostaa ihan pöökeltä. Onko tuo muka totta?

くそっ!

Kommentit (10)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vaikka mustelma-alueella useimmiten on rikkoutuneita hiussuonia, joista veri on soluvälitilaan vuotanut, ei merkittävien hyytymien pääsy takaisin verisuoniin käytännössä ole mahdollista paineolosuhteiden ja kudoksessa muodostuneiden hyytymien yleisesti verisuonia suuremman koon vuoksi. Tilanteissa, joissa esim. vamman vuoksi suuri suoni (valtimo tai laskimo) vuotaa kudokseen, voi verihyytymiä mahdollisesti päätyä laskimo- tai valtimokiertoon, mutta tällöin mustelma on ehkä väärä termi kuvaamaan tilannetta (hematooma). Yleensä suurten vammojen yhteydessä verenkiertoon päätyy rasvakudosta.

Ns. itsestään syntynyt mustelma (ei vammaa) on lievän huolestumisen ja kuumoittelun aihe ja erinäisiin mustelmia synnyttäviin sairaustiloihin voi liittyä myös trombimuodostusta. Tällöin trombi ei kuitenkaan ole peräisin mustelmasta, vaan molemmilla on yhteinen aiheuttaja.

Barbaari
Tarinoita ainakin liikkuu ihmisistä jotka ovat istuneet samassa asennossa kauan, on syntynyt hyytymää joka on aiheuttanut kuoleman.

Laskimoiden verenkierto on hyvin pitkälti riippuvaista niitä ympäröivien lihasten supistelusta. Ajallisesti pitkäkestoinen lihastyön puuttuminen heikentää veren virtausta siinä määrin, että se voi alkaa hyytyä suoniin ja muodostaa tukoksia, jotka itsessään ja erityisesti liikkeelle lähtiessään voivat aiheuttaa mm. kuolemisen.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä61836
Korpi

Laskimoiden verenkierto on hyvin pitkälti riippuvaista niitä ympäröivien lihasten supistelusta. Ajallisesti pitkäkestoinen lihastyön puuttuminen heikentää veren virtausta siinä määrin, että se voi alkaa hyytyä suoniin ja muodostaa tukoksia, jotka itsessään ja erityisesti liikkeelle lähtiessään voivat aiheuttaa mm. kuolemisen.Miten Korpi luokittelee tämän "veriklöntin" kuppauksesssa?
Kohta 6:30 eteenpäin.
Anthony Bourdain - No Reservations 2012 Suomi Finland Part 1

http://www.youtube.com/watch?v=tSyaObnTofM

DedMoroz
Seuraa 
Viestejä19204

JP. Mä voi täältä takavasurista huudella... ihan normaalisti hyytynyttä verta. Kuppauksessa ei käytetä antikoagulantteja

I usually give people more chances than they deserve but once I'm done, I'm done.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä61836
DedMoroz
JP. Mä voi täältä takavasurista huudella... ihan normaalisti hyytynyttä verta. Kuppauksessa ei käytetä antikoagulanttejaKysytään talavasemmalta, onko tuollainen määrä hyytynyttä normaalia? "Toisella potilaalla" näytti olevan juoksevampaa veri..

Se on hyytynyttä verta; elimistön ulkopuolelle päästyään terve veri juoksee, kunnes hyytyy muutamassa minuutissa. Verihyytelöä on helppo tehdä. Tuo kupparihan sanoi jokseenkin niin, että tuota ilmeisesti sitten pahaa verta voi prosessissa vuotaa puolikin litraa, joten kaipa tuo on ihan normaali määrä. Sinänsähän verihyytymän koolla ei liene rajaa, joskin jonkin rajan jälkeen se hajonnee makroskooppisesti osiin mm. esim. painovoiman vuoksi syntyvien voimien ylittäessä koossapitävät voimat ja lopulta kuivuu koppuraksi.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä61836
Korpi
Se on hyytynyttä verta; elimistön ulkopuolelle päästyään terve veri juoksee, kunnes hyytyy muutamassa minuutissa. Verihyytelöä on helppo tehdä. Tuo kupparihan sanoi jokseenkin niin, että tuota ilmeisesti sitten pahaa verta voi prosessissa vuotaa puolikin litraa, joten kaipa tuo on ihan normaali määrä. Sinänsähän verihyytymän koolla ei liene rajaa, joskin jonkin rajan jälkeen se hajonnee makroskooppisesti osiin mm. esim. painovoiman vuoksi syntyvien voimien ylittäessä koossapitävät voimat ja lopulta kuivuu koppuraksi.Eli tämä määrä oli jo kehon sisällä hyytynyttä "pahaa verta"? Jos niin onko ko määrä normaalia?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat