Seuraa 
Viestejä13176

Kävin viime kesänä katsomassa näitä linnoituksia, oli muutamassa konekivääri paikoillaan sitä sai vääntää ja täyhystää tykin tähtäimestä.

Onko näitä linnotteita koskaa Korjattu ja entisöity. Minulla oli sellainen käsitys että parhaiten säilyneet linnoittee eli bunkkerit oli lukittu munalukolla, että turisti ei pääse tuhoamaa.

Kallion sisääkin oli bunkkereita rakennettu ja niissä oli ammuntaaukot sun muut naamioitu, kun ei näkynyt tielle.

Miksei suomessa osata hyödyntää tälläisiä matkailukohteita. moni ei ede tiedä Salpalinjasta. Ei turisti tule katsomaan neuvostoliiton aikaisia elementtitaloja johonkin Hervantaan tai vantaalle.

Salpalinja taisi olla puolustuvoimien hallussa johonkin 2003 vuoteen asti.

Kommentit (16)

salai
Seuraa 
Viestejä8238

Joensuun asuntomessujen yhteydessä 1995 käytiin sikäläisessä bunkkerimuseossa, mikä näyttäisi yhä olevan toiminnassa.

Salpaperinne - Joensuu ja Joensuun bunkkerimuseo - joensuu.fi.

"JOENSUUN BUNKKERIMUSEO avoinna 2.7.–25.8.2013 ti–su 11–17. Muina aikoina tilauksesta."

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

RaahenTiikeri
Seuraa 
Viestejä973

minä olen monesti pysähdellyt parkkipaikalle tuossa hieman lappeenrannasta kouvolan suuntaan ajaessa oikein opastetulle Salpalinja levikkeelle.Enpäs nyt tarkkaan muista missä kohtaa se on vaikka olen kymmeniä kertoja siitä ajellut.No,taitaa se olla sisämaahan päin lappeesta kuitenkin.
Ei sielä mitään tykkejä eikä konekiväärejä ole.Mutta nätisti säilyneitä juoksuhautoja ja bunkkereita kuitenkin.Linjasta kertovia opastauluja.
Kai toi ois paremminkin hyödynnettävissä turistikohteena kuin se nyt on.
Muistaakseni tuota linjaa pidettiin jossain vaiheessa historiaansa pohjoismaitten suurimpana yhtenäisesänä teräsbetonirakennuksena?
Enää ko-linja ei taida olla yhtenäinen?
Imatrallakin olen aikoinaan asunut enkä muista itse törmänneeni siellä ainakaan linjan maanpäällisiin osiin tai yleisölle esillä oleviin osiin.Vai onko se jo kaupunkina liian lähellä rajaa?Linjahan rakennettiin "lopulliseksi turvaksi"

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kanga
Seuraa 
Viestejä1327

Miehikkälässähän on ihan museo Salpa-linjasta, ja siellä on bunkkereita, jossa on vielä varustus paikallaan. Olipa siellä yksi 'Sotka' asemissa vihollisen höökisuuntaa merkkaamassa, kun sielläpäin viimeksi kävin.

Riso abundat in ore stultorum

EV+
Seuraa 
Viestejä770

Vaellettiin vuonna 1996 Nurmes-Lieksa-reittiä ja siellä oli juoksuhautaa, pesäkkeitä, hylsyjä pesäkkeiden pohjilla. Taisi siis olla Salpalinjaa? Ei taisteluja siellä mutta kohdistusammuntoja varmaan vedetty.

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
RaahenTiikeri

Imatrallakin olen aikoinaan asunut enkä muista itse törmänneeni siellä ainakaan linjan maanpäällisiin osiin tai yleisölle esillä oleviin osiin.Vai onko se jo kaupunkina liian lähellä rajaa?Linjahan rakennettiin "lopulliseksi turvaksi"Salpalinja menee ainakin Lappeenrannan läntisten osien läpi. Yliopiston suunnalla, Sammonlahden/Skinnarilan alueella on ihan näkyvissä mm. panssariestekiviä, että siinä ennen yliopistoa on sellainenkin kukkula kuin Punkkerimäki. Arvaapa miksi.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Kanga
Seuraa 
Viestejä1327

Pahuksen pitkä ja kapea kohde matkailunähtävyytenä.Suomenlahden ja Saimaan välillä linja oli yhtenäinen ja jossain määrin syvyyttäkin omaava, Saimaan alueella oli järvikannakset linnoitettu, ja siitä pohjoiseen tiensuunnat. Puiset rakenteet ovat lahonneet, juoksuhaudat sortuneet, kiviesteitä on jonkin verran purettu pelloilta, Kuusamosta pohjoiseen rakenteet joutuivat venäläisten hävittämiksi ja joitain kestolaitteita on jäänyt rakentamisen alle, mutta enimmäkseen se linja on siellä maastossa edelleen.

Tuskin siitä kovin kummoista matkailunähtävyyttä ulkomaaneläville saisi, onhan niitä vanhoja linnoitteita vähän joka puolella maailmaa, mutta pienimuotoisena kotimaisena ja erityisryhmille räätälöitynä kohteena taatusti kiinnostava. Miehikkäläkin vain on pikkuisen turhan syrjäinen kohde ja Lappeenrannan ympäristössä linja on pahiten jäänyt rakentamisen alle.

Riso abundat in ore stultorum

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
tiäremiäs

Miksei suomessa osata hyödyntää tälläisiä matkailukohteita. moni ei ede tiedä Salpalinjasta. Ei turisti tule katsomaan neuvostoliiton aikaisia elementtitaloja johonkin Hervantaan tai vantaalle.Miksei, on hankala kysymys. Ehkä kuitenkin tässä on monta syytä. Yksi on se ettei linjalla koskaan taisteltu. Jonkun historiallisesti merkitävän taistelynäyttämön jäänteet ovat aina paljon mielenkiintoisempia kuin sellaisen, joka ehkä olemassaolollaan esti taistelut. Toinen on kai se, että pitkään salpalinja oli aika arka aihe. Sen suhteen piti olla kuin kusi sukassa melkeinpä niin kauan kunnes NL romahti, että saimme ylipäänsä sen jossain muodossa pitää. MItä kenttälinnoitteisiin, kuten kallioon louhitut ja betoniset bunkkerit tulee, niin oikeastaan ne ovat edelleenkin kelvollisia puolustuslaitteita tarpeen vaatiessa minimaalisella kunnostamisella. Siksi kai PV aika pitkään pitikin koko puolustusketjua hallussaan ja niin kauan kuin näin oli, merkittäviä turismi- ja markkinointitempauksia ei kai tehty. Mikään varsinainen turistibyroo PV nyt ei liene, vaikka matkatoimistona koti- sekä ulkomaillepäin varsinkin nuorten miesten suosiossa kovasti onkin. Keskittyy kuitenkin enemmän ns. bisnesmatkailuun kuin turismiin.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
Kanga
Miehikkäläkin vain on pikkuisen turhan syrjäinen kohde ja Lappeenrannan ympäristössä linja on pahiten jäänyt rakentamisen alle.Kaakonkulma on pitkään ollut syrjäinen geopoliittisista syistä, mutta Venäjän rajan vilkastuminen on jo muuttanut ja muuttaa tilannetta jatkossa. Vaalimaalla on Schengen-alueen reunojen vilkkaimpia maarajanylityspaikkoja jo nyt ja liikennevirrat taas voimakkaassa kasvussa pienen lamanotkahduksen jälkeen. Vaalimaalle rakennetaan Suomen toinen kasino, liikekeskuksia, hotelleja, yms suunnitellaan kovasti ja moottoritien rakentaminen alkaa tuota pikaa. Sinne on syntymässä voimakkaasti kasvava kaupallinen ja liikennekeskus, pidemmällä aikavälillä kenties jopa pieni kaupunki, kuten niin usein raja-alueille tapaa syntyä. Kuvitelkaa mitä tapahtuu jos Venäjän ja EU:n/Suomen viisumivapaus toteutuu...

Toki Salpalinja on kaukana nurkkakuntais-stadilaiselle joka ei mielellään poistu selvinpäin kehäkolmosen ulkopuolelle ja jos hänen pitäisi varta vasten lähteä museokäynnille ilman yhdistämistä johonkin muuhun tapahtumaan. Mutta toisaalta silloin on mahdotonta tutustua moneen muuhunkaan maailman nähtävyyteen jos on tällaisia estoja.

Eniwei, kyllä sinne kulkuyhteydet tulevat olemaan hyvät ja ihan likeltä ohi kulkevia matkustajia, joista iso osa turisteja, niin paljon, että nähtävyydelle voi odottaa hyviä aikoja jos vain aktiivisuutta löytyy tuotteistamiseen ja markkinointiin.

Venälläisturistit muuten lienevät ihan otollinen kohderyhmä. Heitä kiinnostaa historia, varsinkin heidän omaa maataan sivuava sellainen.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

EV+
Seuraa 
Viestejä770

Omissa lenkkimaastoissani Helsingin Pirkkolassa on lähes 100 vuotta vanhoja juoksuhautoja ja pesäkkeitä. Betonista tehty, kiinalaiset teki kun venäläiset käskivät. Hyvin tehtyjä linnoitteita kun edelleen ovat pystyssä. Ymmärtääkseni 1914-1916 linnoitettiin.

Veli Hopea
Seuraa 
Viestejä1249

Mitäs jos pitkin Salpalinjaa perustettaisiin leirintäalueita ja mahdollisesti jokunen hotelli, joista käsin järjestettäisiin tutustumisretkiä linnoituksille? Lukkoja availtaisiin sen mukaan, miten turistiryhmiä päästettäisiin katsomaan paikkoja.

New ideas are always criticized - not because an idea lacks merit, but because it might turn out to be workable, which would threaten the reputations of many people whose opinions conflict with it.

ISLAM: Mitä lännen tulee tietää (http://www.youtube.com/watch?v=sbLfpqBx2TU&feature=&p=3C7052B7ADA587B6&i...) (video)

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615

Rakenteita ja museo(ita) löytyy myös Hankoniemeltä, vaikka ei olekaan kyse Salpalinjasta, markkinointi on vain ihan perseestä.

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat