Seuraa 
Viestejä13176

Kaikki tietää, että melua on liikaa jo, esimerkiksi on noin miljoona suomalaista jonka kuulo on kärsinyt melusta. monella vinkuu korvat eli tinnityttää koska ovat altistuneet liian kovaan meluun.

ihan käsittämättömissä paikoissa voi olla melua, esimerkiksi keittiöt ja lääkärin odotushuone esimerkiksi. Voilla sellaista melua mitä ihmisten korvat eivät ole tarkoitettu kestämään, näin niitä vaurioita sitten syntyy.

Mitä ihmiset ovat valmiita tekemään että melu vähenee?, kaikki ei edes tiedä melun riskejä. Ihmiset esimerkiki voivat kuvitella että musiikkimelu ei ole melua ja musiikki ei ole vaaraksi korville, tämä ajatus on ihan yleinen.

Esimerkiksi yökerhossa huomaa, että ihmiset eivät juurikaan ymmärrä melun vaaroja. Saatetaan olla sellaisessa melussa joka ylittä reilusti yli 100 desibeliä ilman kuulosuojaimia. Tässä melussa alle 10 minuuttia voi aiheuttaa kuulovaurion tai heikkokuuloiselle kuuroutumisen. Myös hyvä kuuloiset voivat kuuroutua, koska melun kesto on yksilöllistä.

ihmiset onnessaan ovat tälläisissä ajanvietto paikossa. Vapaajan melusta johtuvat kuulomammat ovat lisääntyneet, kuin taas työmelu on vähentynyt ja työmelun vauriot.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (11)

Vierailija

Tarkistin, lakikirjasta sellainen asian että ravintolat ja baari, yökerhot ovat lain mukaan velvollisia tarjoamaan asiakkaille tarvittavatn kuulosuojaukset, eli myymään tulppia. Mutta aika harvassa ovat ravintolat, vapaajan viettopaikat jotka tähän kykenevät. Konsertit ja festivaalit ovat ainoita jossa yleensä myydään tulppia.

Eli tapahtumajärjestäjän järjestävä suojausta. Yleisöä altistavan melun keskimääräinen äänenpainetaso saa olla korkeintaa 100 desibeliä.

Asian valvonnassa on ehdottamasti parentamisen varaa ja usein vastuu jää ravintolanomistajalle.

Paras tapa on minusta ehkäistä ravintolamelua on äänestää jaloilla, eli ei mene sellaisiin ravintolihin jossa on liikaa melua. Myös voi suosia sellaisia paikkoja jossa arvostetaan ihmisten tärkeintä aistia.

Melu voi aiheuttaa myös stressiä, esim. jos asuu sellaisessa
paikassa, että sinne kuuluu jotain ihme kolinaa jatkuvasti,
vaikka se kolina ei olisi mitään hirveän meluisaa. Nyt sitten
lääkärit kehittämään laite, joka estää kuuloelimiä kuulemasta,
eli voisi kytkeä kuulon tarvittaessa pois päältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
Dredex
Melu voi aiheuttaa myös stressiä, esim. jos asuu sellaisessa
paikassa, että sinne kuuluu jotain ihme kolinaa jatkuvasti,
vaikka se kolina ei olisi mitään hirveän meluisaa. Nyt sitten
lääkärit kehittämään laite, joka estää kuuloelimiä kuulemasta,
eli voisi kytkeä kuulon tarvittaessa pois päältä.

Sterssiä ja sydänoireita ja aggressiivisuusta.

Yläasteella tuli joskus käytyä diskoissa :) siellä kun muutan tunnin oli niin vielä aamullakin korvissa vinkui. Eikä kukaan mitään melua valvonut. Nuorisolta vaan kuulo pois!

Onneksi ei ole melusta muuten ollut haittaa kun synnynnäisestikkin on huono kuulo.

Stinger
Seuraa 
Viestejä4720

Joissakin elokuvateattereissakin on ne kovaääniset sen verran kovalla, että häiritsee ja tuntuu pahalle se äänen voimakkuus. Ketähän varten ne senkin tason niin kovalle laittavat?

”Tietämättömyys antaa ihmiselle paljon luultavaa.”
-George Eliot

Vierailija
Neonomide
Tulpat ovat hyvät. Monissa baareissa se on ainut järkevä ratkaisu asiakkaan ja työntekijän kannalta.

paras keino on olla menemättä näihin paikkoihin jossa on liian kovamelu, esimerkiksi yökerhot.

Myös ylälättävissä paikoissa voi olla lian kovaa melua johon ei ole osannu varautua.

Olin kuuntelemassa Teräsbetonin konserttia ja paikka vilisi mukana laulajia. Sanat ovat yksinkertaisia ja niiden laulaminen ei ole vaikeaa, joten ei siinä sinänsä mitään ihmeellistä ole.
Yht´äkkiä olin skinilauman ympäröimänä ja heidän laulamisensa oli lähinnä huutamista ja he olivat sangen innokkaita mukana laulajia ja osasivat joka ikisen sanan. Huono puoli siinä oli, että korviani alkoi särkemään, heidän äänensä oli vähän liiankin kantava.

Asun talossa, jonka vieressä on rakennustyömaa. Rakennusyhtiö on keksinyt että paikalta räjäytetyt isot kivenmurikat pilkotaan sepeliksi paikan päällä, eikä suinkaan jossakin missä melu ei haittaa alueen asukkaita. Meteli alkaa kello 7 aamulla ja jatkuu pahimmillaan kymmeneen illalla. Kun lähden luennolle, valmistaudun päivään metelissä. Kun tulen kotiin ja syön ilta-ateriaani, teen sen kuunnellen ärsyttävää kolinaa, raskaiden koneiden käyntiääniä, isojen kivien pilkkomiseen käytettävän hydroaulisen kiviporan jytinää, paalutuksen epätasaista töminää ja rikkoutuvan kiven pitämää narskunaa, kitinää ja sorinaa. Kaiken lisäksi yläpuolellani asuu kusipää, joka siirtelee huonekaluja puolenyön ja kello kahden välillä aamuyöllä, tömistelee aina kävellessään kuin heikkopäinen elefantti ja imuroi aina silloin tällöin kello 5 aamulla. Heräsin torstain ja perjantain välisenä yönä neljältä yöllä siihen, että yläkerrasta kuului huutoa, todella huonon musiikin bassokuvioita ja sohvan siirtelyääniä.

Vähemmästäkin stressihormonien tasot nousevat, perkele

Meteli alkaa kello 7 aamulla ja jatkuu pahimmillaan kymmeneen illalla. Kun lähden luennolle, valmistaudun päivään metelissä. Kun tulen kotiin ja syön ilta-ateriaani, teen sen kuunnellen ärsyttävää kolinaa

Suosittelisin tulppamallisia kuulokkeita, joita creative, sony, koss ja muutamat muut merkit valmistavat. Itselläni on sonyn tulppakuulokkeet ja hyvin ne eristävät metelin ulkopuolelta, mutta kovassa metelissä musiikkia täytyy kuunnella kovaa. Sonyn kuulokkeet olivat testissä luokiteltu hifitasoisiksi, mutta eivät tietenkään äänenen laadullisesti vastaa puoliavoimia huippukuulokkeita.

Tuollaisissa tapauksissa voi onneksi valittaa isännöitsijälle
ja pahassa tapauksessa poliisille. Jos ei voisi, voisi mennä hermot.
Ensin tietysti voi laittaa kohteliaan kirjeen asiasta sille naapurille,
josko auttaisi ns. hyvällä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat