Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

"A Huge Discovery About Prime Numbers—and What It Means for the Future of Math"

http://www.slate.com/articles/health_an ... ingle.html

Alkuluvut ovat aina kiehtoneet ihmismieltä. Mitä te ajattelette tästä, ym. viitteestä poimittuna:

Yitang Zhang just proved is that there are infinitely many pairs of primes that differ by at most 70,000,000.Onko siis löytynyt uusi luonnonvakio, arvo < 70,000,000 ? Oletan, että nyt käynnistyy kova jahti tuon arvon pudottamiseksi.

Kommentit (3)

pöhl
Seuraa 
Viestejä928
Liittynyt19.3.2005

On aika luonnollista, että alkulukuparien lukumäärään tutkimisessa voidaan ensiksi tutkia heikompaa muotoa. Hieno tulos! Ei tuossa mistään uudesta luonnovakiosta ole kyse.

JPI
Seuraa 
Viestejä26684
Liittynyt5.12.2012

En nyt varmasti muista, mutta eikös niitä primejä joiden erotus on mikä tahansa parillinen luku ole ainakin helvetin monta mahdollisesti iäretön miärä.
Luin kyllä linkin artikkelin...melkein kokonaan

3³+4³+5³=6³

Eusa
Seuraa 
Viestejä15746
Liittynyt16.2.2011

Kokonaislukujärjestelmä muodostaa jaollisuusfraktaalin. Kun tutkitaan mistä tahansa luvusta alkaen, saadaan samat jaollisuusjonot aivan Erastotheneen seulan hengessä.

Merkitään n+k, n+2k, n+3k,... Joka kolmas jonon luku on kolmella jaollinen, joka toinen luku parillinen, joka kuudes luku sekä. 2:lla että 3:lla jaollinen jne. Jonossa esiintyy peräkkäisiä lukuja, jotka ovat vain itsellään ja k:lla jaollisia. Voimme muodostaa fraktaalirakenteen rakennealkioita: n+mk, n+mk+k tai esim. n+mk, n+mk+6k, n+mk+12k, n+mk+18k. Löydämme rakennealkioita, jossa luvut ovat jaollisia vain itsellään ja k:lla. Toki lähtöluvun n jaollisuudet tuovat tiettyjä rajoitteita k:lle ja m:lle, mutta eivät hävitä fraktaalisuutta mihinkään.

Fraktaalin perusajatus on lyhyen informaation lauseella varioida rakennealkioita ja niiden yhdistelmiä loputtomiin. Mitä pidemmälle rakentelu menee, muodostuu fraktaaliin rakennealkioiden yhdistelmäalkioita ja niiden variaatioita.

Mitä lukuteorian konjektuurien todistamiseen tulee, huomionarvoista fraktaalissa on, ettei mitään rakennealkiota ole äärellinen määrä, vaan ne toistuvat loputtomiin. Tästä saamme pitävän todistuksen sille, että alkulukupareja on loputon määrä samoin kuin esim 6n-erotuksin alkulukunelikkoja.

Tällä fraktaalitekniikalla sain lopulta Goldbachin konjektuurin todistukseni pysymään positiivisissa alkuluvuissa eli tulokseksi tuli 2n = p_a + p_b, eikä vain 2n = p_b - p_a.

Hienorakennevakio suoraan vapausasteista: (1+2¹+3²+5³+1/2¹*3²/5³)⁻¹ = 137,036⁻¹

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat