Seuraa 
Viestejä45973

esim. toisen tähden valon energiakimput taipuvat kohti aurinkoa, kun ohittavat auringon.

Myös pallo alkaa kieriä akselinsa ympäri yläkierteellä suhteessa maan pintaan, kun hankautuu eteenpäin menevän liikkeen aikana maan pintaan.

Molemmissa tapauksissa on kyse samasta asiasta.

Fotonikin on laajeneva energiakeskittymä, josta avautuu energiaa aaltoina.

Kun toisen tähden fotoni ohittaa auringon, se hankautuu aurigosta avautuviin energia-aaltoihin, jolloin auringon puoleinen fotonin sivu käpertyy ainakin suhteellisesti tiheämpään kuin fotonin toisen puolen energia, joka jatkaa laajenemistaan nopeammin, koska ei hankaudu niin tiheisiin energia-aaltoihin kuin toisen puolen energia.

Tämän jälkeen nopeammin laajeneva fotonin toisen puolen energia laajenee kohti fotonin auringon puoleista etuosaa, jonne syntyy vähemmän tiheää tilaa, koska se puoli ei avaudu vähemmän tiheäksi yhtä nopeasti hankautumisen takia.

Ja tästä syystä fotoni alkaa pyöriä akselinsa ympäri yläkierteellä suhteessa aurinkoon ja myös taipuu kohti aurnkoa.

Eikä suinkaan sen takia, että fotoni liikkuisi suorinta reittiä kaareutuneessa avaruudessa.

Tokihan avaruus on ikäänkuin kaareutunutta myös auringon lähellä, mutta juuri päinvastoin kuin Einstein väitti.

Eli ei se itse tila laajene tai kaareudu, mutta tilassa liikkuva energia kylläkin laajenee ja avautuu energia-aaltoina, joiden tiheys pienenee sektorin laajentumisen takia neljä kertaa vähemmän tiheäksi kaksi kertaa kauempana massakesittymästä.

Savor + ????

;):)

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (31)

Kuka on kuningas?

Vaan mitä sanoo tiede.fi keskustelijat Savolaisen loogisen yksinkertaisen kauniiseen tapaan selittää valon taipuminen?

Savor

;):)

Kun heität pallon eteenpäin, se pyrkii jatkamaan liikettään eteenpäin.

Kunnes palloon osuu laajenevan maapallon maan pinta, joka työntyy poispäin maapallon keskipisteestä.

Nyt maan pinta tönii palloa poispäin maapallon keskipisteestä, mutta pallon yläpuoli pyrkii edelleen jatkamaan liikettään eteenpäin ja näin pallo saa itselleen yläkierteen suhteessa maapalloon, jonka seurauksena se lopulta pomppujen jälkeen vierii pitkin maan pintaa eteenpäin pyörien akselinsa ympäri.

Savor
;):)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
J oulu P ukki S avosta
Kuka on kuningas?

Vaan mitä sanoo tiede.fi keskustelijat Savolaisen loogisen yksinkertaisen kauniiseen tapaan selittää valon taipuminen?

Savor

;):)

Kaarle Kustaa on kuningas. Sinä olet narri.

Ei tuo teoriasi edelleenkään selitä yhtään mitään, aivan kuten aikaisemmat teoriasikaan eivät selittäneet. Olet taas näköjään kadottanut moposi hallinnan, ja availet aivan turhaan kymmeniä ketjuja samasta asiasta. Kohta se ilkeä moderaattori taas bannaa sinut, luultavasti jo neljännen kerran...

On jotenkin surkuhupaisaa, että mies joka ei ymmärtänyt Vuohiongelmaa kolmannellakaan selityksellä, kuvittelee laittavansa koko fysiikan uusiksi. Tuosta vaan!

Ihan oikeasti, älä kiusaa ihmisiä availemalla uusia ketjuja koko ajan. Pidä se teoriasi yhdessä ketjussa. Sieltä saavat halukkaat sitä käydä ihailemassa.

edit: Asiaa tuntemattomille tiedoksi, että J oulupukki jne. = E=tila=JukriS=Jukteri

Herra Joulupukki.

Uskon että sisimmässänne Te tunnette olevanne oikeassa. Varmasti Teidän käsityksenne kuvaavat havaitsemaamme todellisuutta jotenkin erityisen hienosti.

Eräs asia olisi kuitenkin tärkeää:

Että ajatuksenne olisivat muidenkin ymmärrettävissä, täytyisi ne jotenkin liittää olemassaoleviin keskusteluihin. Tällöin asenteen on oltava nöyrä ja itsekriittinen. Hienot visiot täydentyvät ja muuttuvat vielä hienommiksi, kun niiden antaa muuttua. Oma heureka ei ole vielä teoria. Se on suhteutettava kaikkiin siihen liittyviin tieteellisiin teorioihin. Vasta tämän suhteutuksen jälkeen Teillä alkaa olla teoria.

Oman visionsa hehkuttaminen on sinänsä ymmärrettävää. Heurekan voima on valtaisa.

Mutta ei ole mieltä hehkuttaa omaa heurekaansa julkisesti, jos ei sitä ole suhteuttanut julkisiin puheenaiheisiin.

Tällöin Te päädytte vain puhumaan kaikkien muiden ohi.

Ei sillä, etteikö Teidän omakohtainen heurekanne saattaisi johtaa mielenkiintoisiin teorioihin. Toistaiseksi nämä teorianne ovat luonnoksen esiasteita.

Kunnioittaen.

Sesto

p.s. Visioita kiihdyttävät yrttivalmisteet tulisi myös jättää ennen vision saattamista yleisölle luettavaan muotoon.

Kiitos viestistäsi Sesto.

Oletan kuitenkin, etteivät ajatukseni olisi edenneet alkuunkaan oikeille urilleen, ilman toimintatapaani.

Olen työstänyt ajatuksiani kirjoittamalla niistä tänne ja usein itse kirjoituksen aikana, olen saanut oivalluksia.

Hyvänä esimerkkinä on esim. tämä valon taipuminen, josta kirjoitin oliko se eilen ja kirjoitukseni edetessä, sain oivalluksen siitä miten fotoni alkaa pyöriä akselinsa ympäri yläkierteellä suhteessa massakeskittymään, jota kyseinen fotoni on juuri ohittamassa.

Olenhan toki koo ajan kertonut, että valo taipuu, koska hankautuu toiselta sivultaan tiheämpiin energia-aaltoihin kuin toiselta sivultaan, mutta nyt tuokin ajatus sai merkittävän lisäyksen siitä miten fotoni saa itselleen sen yläkierteen hankautumisen johdosta.

Tuokin viesti on nyt sitten täällä kaikkien luettavissa ja voinkin lisätä aiheen, jossa viesti on, muokkaamalla tähän kohta.

Eli aineiden olomuoto ilman sidosvoimia on aihe, jossa ajatukseni eteni, kun työstin sitä tänne kirjoittamalla.

Suomalaiset eivät osaa voittaa esim. Ruotsia jääkiekossa.

Ollaankohan me liian nöyriä?

Minä poika se päätin kehittää ajatuksen, josta fysiikan kaiken teoria saadaan ja ei siinä nöyristelyt ole auttaneet asiaa yhtään.

Ja jaettu ilo on edelleen erittäinkin mukava ajatus, joten minulle kyllä riittää se yksi oivallus, josta muut sen teorian sitten kehittää.

Savor
;):)

Miten tila muka laajenee tai kaareutuu?

Miten tila tietää kaareutua?

Miten tila tietää laajentua?

Ei, ei tila laajene tai kaareudu. Eikä tilan laajenemisesta ole edes yksiselitteisiä havaintojakaan.

Vaan energian suhteellisesta laajenemisesta on havaintoja.

Ja lämpölaajenemisen lisäksihän on olemassa vastaava kaiken energian lämpölaajeneminen, jossa aine pysyy meille saman lämpötilan omaavana, koska laajenee samassa suhteessa kaiken muun aineen mukana ja näin omega on aina pitkällä aikavälillä tasan yksi.

Miten yksinkertaista on ymmärtää, että massakeskittymistä avautuu energiaa, jonka tiheys pienenee neljä kertaa vähemmän tiheäksi kaksi kertaa kauempana massakeskittymistä.

Ja miten yksinkertaista on ymmärtää, että laajenevista massakeskittymistä avautuu koko ajan tiheämpiä energia-aaltoja, jolloin niiden suhteellinen tiheys vastaa laajenevan massakeskittymän "kaareuttamaa" avaruutta.

Niin, että tila ei itse kaareudu, vaan tilassa olevan energian tiheys pysyy suhteellisesti koko ajan samana, sitä mukaa kuin massakeskittymät laajenevat ja avautuvat samassa suhteessa aina vain tiheämmillä energia-aalloilla, jolloin aurinkokin lämmittää ja työntää laajenevia planeettoja samalla energialla poispäin itsestään, samalla kun myös aurinko laajenee.

Ja miten yksinkertaista on ymmärtää, että auringosta tulevien energia-aaltojen aallonpituus pysyy meille koko ajan samana, vaikka niiden tiheys kasvaakin, koska työnnymme samassa suhteessa poispäin auringosta, mitä laajenevasta auringosta avautuvien energia-aaltojen tiheys kasvaa.

Ja miten yksinkertaista on ymmärtää, että kyseistä laajenemista ei voi havaita millään mittalaitteella, koska myös mittalaitteiden atomien laajenevista ytimistä avautuu koko ajan tiheämpiä ja tiheämpiä energia-aaltoja, jotka omaavat elektroniverhon tiheyden koko ajan kauempana ja kauempana atomin ytimestä mutta kuitenkin suhteellisesti yhtä kaukana, koska myös atomin ydin laajenee samassa suhteessa.

Miten yksinkertaista on ymmärtää, että taivaankappaleet saavat toiset taivaan kappaleet taipumaan eteenpäin menevän liikkeen aikana enemmän kohti isomman massan omaamaa massaa, koska hankautuvat liikkuessaan enemmän siltä sivulta, joka on kohti toista taivaankappaletta.

Ja näin ajatukseni kertoo miten tila on oikeasti kaareutunut taivaankappaleiden lähellä, niin ettei tilan itse tarvitse tietää miten laajentua tai kaareutua, koska tila vain on ja energia laajenee ja liikkuu tilassa, joka ei laajene tai kaareudu.

Miten yksinkertaista onkaan ymmärtää Savolaisen loogisen yksinkertaisen kauniin ajattelun edut.

Savor
;):)

MAGNETISMI

Miten magneettikentä syntyy?

Akselinsa ympäri nopeasti pyörivä hiukkanen omaa magneettikentän?

Ajatukseni mukaan hiukkaset siis laajenevat avautuessaan tasaisesti vähemmän tiheäksi energiaksi, avautuen samalla energia-aaltoina, joilla on myös hiukkasluonne.

Jos esim atomin ydin ei pyöri vinhasti akselinsa ympäri, niin silloin atomista avautuva energia pääsee avautumaan poispäin laajenevasta atomin ytimestä suoraan

ja kun energia-aalloista syntyy erilisiä laajenevia energiakimppuja, aaltojen hankautuessa vastaan tuleviin energia-aaltoihin, niin myös nämä erilliset energiakimput alkavat avautua omilla energia-aalloillaan.

Ja kun kaikki avautuvat energiakimput työntyvät suoralla radalla poispäin atomin ytimestä, niin silloin energiakimpuista avautuva energia taipuu sivuilla liikkuvien energiakimppujen sisään ja jatkaa matkaansa poispäin atomin ytimestä.

Entäpä kun energiakeskittymän ydin pyörii vinhasti akselinsa ympäri ja siitä avautuu energia-aaltoja, joilla on myös hiukkasluonne?

Nythän avautuvat energia-aallot pyörivät keskittymän ympärillä ja niihin syntyvistä erillisistä energiakimpuista avautuu energiaa kohti keskittymää ja poispäin keskittymästä.

Tuo poispäin keskittymästä avautuva energia hankautuu ulommalla radalla kiertäviin erillisiin energiakimppuihin, jolloin ne taipuvat koko ajan energiakeskittymän ympäri, samalla kun laajenevat ja työntyvät vähän poispäin laajenevasta energiakeskittymästä.

Se, miten tällainen magneettikenttä vaikuttaa eri tavalla eri aineista koostuviin kappaleisiin, johtuu siitä, millaisia energia-aaltoja eri kappaleista avautuu ja millaisen energian nuo avautuvat energia-aallot omaavat.

Sähkömagnetismiin ei tästä ajatuksesta ole enää matkaa ollenkaan.

Savor
;):)

Nythän nykyfysiikka on kehittänyt ajatuksen pimeästä aineesta, koska tähtien liikenopeus on niin suuri galaksin keskustan ympäri, että havaittava massa ei pystyisi pitämään tähtiä liikeradallaan nykyisen painovomakäsitteen mukaisesti.

Ajatukseni ei tarvitse tuota pimeää ainetta.

Tähdetkin pyörivät akselinsa ympäri ja sehän johtuu siitä, että nekin hankautuvat energia-aaltoihin joltakin sivultaan enemmän.

Galaksin uloimman kehän tähdet hankautuvat kaikkien lähempänä keskustaa olevien tähtien energia-aaltoihin ja näin ne taipuvat eniten, mutta nehän myös liikkuvat nopeimmalla vauhdilla ja näin galaksit pyörivät kärrynpyörämäisesti.

Täytyy myös muistaa, että tähdetkin työntyvät poispäin galaksin keskustasta, samassa suhteessa mitä laajenevat, jolloin ne eivät loittone suhteellisesti.

Kyseessä on siis kolmiulotteinen illuusio, jota nykyinen fysiikka ei ole ymmärtänyt ja näin sen selittämiseen on pitänyt keksiä simsalapim pimeä aine.

Tähdistä poispäin työntyvät laajenevat planeetat hankautuvat enimmäkseen oman tähtensä energia-aaltoihin ja näin ne työntyvät poispäin kaarevalla radalla omasta tähdestään.

Ja liikkuessaan eteenpäin, niihin vaikuttaa vähän muista planeetoista avautuvat energia-aallot, jotka saavat planeetat taipumaan radoillaan havaituilla tavoilla.

Savor
;):)

J oulu P ukki S avosta
MAGNETISMI

Miten magneettikentä syntyy?

Akselinsa ympäri nopeasti pyörivä hiukkanen omaa magneettikentän?

Ajatukseni mukaan hiukkaset siis laajenevat avautuessaan tasaisesti vähemmän tiheäksi energiaksi, avautuen samalla energia-aaltoina, joilla on myös hiukkasluonne.

Jos esim atomin ydin ei pyöri vinhasti akselinsa ympäri, niin silloin atomista avautuva energia pääsee avautumaan poispäin laajenevasta atomin ytimestä suoraan

ja kun energia-aalloista syntyy erilisiä laajenevia energiakimppuja, aaltojen hankautuessa vastaan tuleviin energia-aaltoihin, niin myös nämä erilliset energiakimput alkavat avautua omilla energia-aalloillaan.

Ja kun kaikki avautuvat energiakimput työntyvät suoralla radalla poispäin atomin ytimestä, niin silloin energiakimpuista avautuva energia taipuu sivuilla liikkuvien energiakimppujen sisään ja jatkaa matkaansa poispäin atomin ytimestä.

Entäpä kun energiakeskittymän ydin pyörii vinhasti akselinsa ympäri ja siitä avautuu energia-aaltoja, joilla on myös hiukkasluonne?

Nythän avautuvat energia-aallot pyörivät keskittymän ympärillä ja niihin syntyvistä erillisistä energiakimpuista avautuu energiaa kohti keskittymää ja poispäin keskittymästä.

Tuo poispäin keskittymästä avautuva energia hankautuu ulommalla radalla kiertäviin erillisiin energiakimppuihin, jolloin ne taipuvat koko ajan energiakeskittymän ympäri, samalla kun laajenevat ja työntyvät vähän poispäin laajenevasta energiakeskittymästä.

Se, miten tällainen magneettikenttä vaikuttaa eri tavalla eri aineista koostuviin kappaleisiin, johtuu siitä, millaisia energia-aaltoja eri kappaleista avautuu ja millaisen energian nuo avautuvat energia-aallot omaavat.

Sähkömagnetismiin ei tästä ajatuksesta ole enää matkaa ollenkaan.

Savor
;):)

Huomatkaapa yhteneväisyys mustiin aukkoihin, joilla havaitaan kertymäkiekko!

Savor
;):)

Atomien ytimistä avautuvilla energia-aalloilla on myös elektroniluonne.

Näkyvä maailmankaikkeuskin on osa jättimäisen energiakeskittymän avautuvia energia-aaltoja, joilla on galaksiluonne.

Mikä loogisuus, yksinkertaisuus ja kauneus tässä Savolaisessa uudella ajatuksessa onkaan.

Savor
;):)

Jumala eli me, hän heitimme noppaa ainakin kahdella erillisellä laajenevalla nopalla/energiakeskittymällä, jotka olivatkin painotettuja noppia.

Tai paremminkin paineistettuja noppia, joissa energia oli erittäin tiheään käpertyneenä.

Emme muista olevamme yhtä ja samaa energia eli luojaa eli älykästä suunnittelijaa ja se oli tarkoituskin.

Olemmeko me, hän ohjailleet noiden noppien avautumistapaa, onkin sitten miettimisen arvoinen asia.

Lopulta olemme taas yhtä ja samaa saman tiheyden omaamaa energiaa eli luojaa eli älykästä suunnittelijaa.

Sen minkä teemme toisillemme, teemme itsellemme.

Savor
;):)

Arvaan, että ns. protoni ja neutroni ovat täsmälleen samanlaisia hiukkasia/laajenevia energiakeskittymiä, jotka vaihtavat energiaansa.

Molemmista jo itsessään laajenevista energiakeskittymistä avautuu energiaa, joka taipuu osittain toisen samanlaisen laajenevan energiakeskittymän sisään ja saa sieltä avautumaan energiaa.

Ja näin joka toinen laajeneva energiakeskittymä atomin ytimessä havaitaan aavistuksen eri energian omaavana hiukkaskiihdyttimissä.

Vaan mitenpä huomaat sen, että kyseiset laajenevat energiakeskittymät vaihtavat energioitaan ja ovat välillä suhteellisesti aavistuksen vähemmän energian omaavina ja kohta suhteellisesti aavistuksen enemmän energian omaavina, kun kyseisiä hiukkasia ei voida tarkkailla suoraan?

Savor
;):)

Otetaanpa neljä erilaista mallia.

Alkuräjähdysteoria, jossa tila supergalaksijoukkojen välissä laajenee ylimääräiseen tilaulottuvuuteen. Eli ylimääräiseen tilaulottuvuuteen käpertynyt tila avautuu ja näin sitä syntyy lisää galaksijoukkojen väliselle alueelle.

Sama asia toteutuu, jos tila käpertyykin massallisissa kappaleissa takaisin jonnekin ylimääräiseen tilaulottuvuuteen.

Entäpä jos energia käpertyykin tiheämpään?

No ei, kyllähän se energia avautuu koko ajan vähemmän tiheäksi, niin että ns. hiukkaset ovat itsessään laajenevia ja niistä avautuu koko ajan energia-aaltoja, joilla on myös hiukkasluonne.

Miksi näistä neljästä omani on paras.

Jos energia käpertyisi tiheämpään, se voisi selittää valon yleisen punasiirtymän, koska silloinhan supergalaksijoukot loittonesivat toisistaan, liikkumatta toisistaan poispäin.
Vaan painovoimaahan se ei selittäisi.

Jos tila olisi käpertyneenä ylimääräisiin tilaulottuvuuksiin supergalaksijoukkojen välisellä alueella ja avautuisi, niin silloinkin supergalaksijoukkojen loittoneminen niin etteivät ne liikuisi toisistaan poispäin toteutuisi, mutta silloin tarvitsemme neljä erillistä luonnonvoimaa ja emme koskaan ymmärrä sitä miten nuo voimat välittyvät.

Sama asia kuitenkin selittyy tällä ehkäpä täysin uudella ajatuksella, jonka ystäväni esitti minulle ja siinä supergalaksijoukkojen ja ennenkaikkea massojen sisällä oleva tila käpertyisi koko ajan tiheämpään ja tämä ei olekkaan yhtään hassumpi ajatus.

Ja sitten on tietysti Savolainen painevoima-ajatus, jossa toteutuu yksi yksinkertainen periaate, ilman ylimääräisiä tilaulottuvuuksia.

Vaan entäpä jos E = tila onkin se juttu?

Ajatuksessani Energia avautuu koko ajan vähemmän tiheäksi ja jos se hankautuu, niin silloin se rullautuu eli käpertyykin takaisin tiheämpään.

Ja jos tila onkin sitä yhtä ja samaa energiaa, niin supergalaksijoukkojen välissähän se pääsee avautumaan ja siellä missä massat liikkuvat, se hankautuu ja käpertyy tiheämpään.

Jännää.

Savor
;):)

Voisit opetella tiivistämään, Savon painekaasukuningas. Kas näin:
valo on kuitusta, joka kiitää ohi ja mäkiä ylös ja alas.

Ennen katoamistani totean vielä Joulupukille.

On tietenkin hieman merkillistä, että kirjoittelemalla ajattelemisesi tulee tapahtua näin puolijulkisesti. Se nyt vain on sinun juttusi. Joku pointti siinä on, että muutkin lukevat ajatusvirtaasi.

Itse sisältö on itselleni vielä hieman hämärää, niin kuin tässä ajassa meinaa käydä. Jokainen porautuu mysteeriin omaa ainutlaatuista tietään tässä tietoisuusevoluution ainutkertaisessa kiihdytyksessä.

Ilmeistä silti on, että näkymäsi on erityisen vahva ja laaja.

Olet todellakin spiraalissa kohti raskaan sarjan totuuksia.

Muista vaan irrottautua vanhoista järjestelmistä, koska tietoisuuden kehkeytyessä laajemmaksi vanhat rautalankamallit korvataan uusilla.

Erityisesti tulee muistaa, että tämänhetkiset fysikaaliset mallit kieltävät tietoisuuden ja käsittelevät aine/energiaa objektiivisena, eli vailla kokevaa, tahtovaa komponenttia. Kosmos tietää mitä se tekee. Taidat kyllä tietääkin tämän.

Onnea valitsemallasi polulla!

Valo ja yleensäkin säteily sen nopeudella on vaikutuskideosista muodostuneita kuitusia. Tähdet poppahtavat eli avautuvat lähettäen kuitusia. Ne kiitävät avaruuden mäkiä ylös ja alas taipuisasti. Osuen
maaleihinsa ne lämmittävät - tästä on hyvä mennä kotiin jatkamaan.

Vetovoimassa on kyse paljon pienemmistä siryuista ja kutusista.
Niitä ei nähdä, mutta niiden yhteisvaikutus kyllä huomataan. Kuten
yleisön selittämätön innostus sen seuratessa musisointua tai hiihtoa ja Outin tai Virpin lopultakin päästessä esityksessään loppuun. Aah, mikä helpotus, lopultakin se on ohi.

Tosinhan Outi Popp enämpi kuuluu Marja-Liisan sukupolveen. Tehneet
molemmat työnsäjatkajapolveakin jne.

salai
Seuraa 
Viestejä9178
ArKos itse
Valo ja yleensäkin säteily sen nopeudella on vaikutuskideosista muodostuneita kuitusia. Tähdet poppahtavat eli avautuvat lähettäen kuitusia. Ne kiitävät avaruuden mäkiä ylös ja alas taipuisasti. Osuen maaleihinsa ne lämmittävät - tästä on hyvä mennä kotiin jatkamaan.

Tuosta tulikin mieleen Jättipalsami. Kevät ja kesä tulossa, kaikki joukolla Impatiens glanduliferaa torjumaan.

En huomannut, herättikö Arkos tällä kertaa muita mukavia ajatuksia.

PS. Naishiihtäjistä kyllä - "rako pienenee, rako pienenee . . " - männävuosien radioselostusten vakiohokema.

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Ei ns. teini oli väärässä, ei tila kaareudu montulle tai laajene.

E = tila, joka sijaitsee taustatilassa, joka ei ole mitään, niin ettei se myöskään kaareudu tai laajene.

Niin, Energia sen sijaan todellakin voi rullautua eli käpertyä tiheämpään tai avautua vähemmän tiheäksi.

Energiakeskittymissä tuo energia avautuu koko ajan vähemmän tiheäksi, mutta mitä lähemmäksi keskittymän ydintä mennään, sitä enemmän vähemmän tiheäksi avautuva energia hankautuu ja sitä vähemmän se pääsee avautumaan vähemmän tiheäksi.

Esim. auringossa olevista pienistä energiskeskittymistä avautuvat energia-aallot hankautuvat toisista pienistä energiakeskittymistä avautuviin energia-aaltoihin ja näin niissä oleva energia pysyy tiheään käpertyneenä ja vain auringosta poispäin avautuvat energia-aallot pääsevät avautumaan vähemmän tiheäksi tehokkaasti.

Supergalaksijoukkojen välisellä alueella liikkuu todella vähän energia-aaltoja ja näin siellä liikkuvat energia-aallot pääsevät avautumaan todella tehokkaasti vähemmän tiheäksi energiaksi ja näin valon yleinen punasiirtymä selittyy myös sitä kautta.

Itseasiassa valon yleinen punasiirtymä on huomattavasti suurempi supergalaksijoukkojen välisellä alueella, koska valon aallonpituus alkaa taas pienentyä, kun valo saapuu alueelle, jossa energia-aaltoja liikkuu enemmän.

Eli supergalaksijoukkojen välisellä alueella valo venyy ja kun se palaa alueelle, jossa on paljon galakseja, se alkaa pakkautua tiheämpään.

Ja galaksien sisällä se jatkaa pakkautumistaan.

Savor
;):)

J oulu P ukki S avosta kirjoitti:

Itseasiassa valon yleinen punasiirtymä on huomattavasti suurempi supergalaksijoukkojen välisellä alueella, koska valon aallonpituus alkaa taas pienentyä, kun valo saapuu alueelle, jossa energia-aaltoja liikkuu enemmän.

Siis itseasiassa punasiirtymä johtuu n.s. Dopplerin ilmiöstä. Loittonevasta tähdestä peräisin olevan valon taajuus pienenee samasta syystä,
kuin loittonevan lentokoneen ääni madaltuu siksi, että se lähettää äänipulssejaan kuuntelijasta nähden harvempaan. Vertaa vaikka lähestyvän ja loittonevan hälytysajoneuvojen ääniä toisiinsa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat