Seuraa 
Viestejä6081

Siinäpä se otsikossa tulikin. Kämpässä ei ilmastointia ja akvaarion lämpötila pari astetta tavoitetasoa korkeampi. Mikä neuvoksi?

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Kommentit (2)

lokki
Seuraa 
Viestejä6105
vihertaapero
Siinäpä se otsikossa tulikin. Kämpässä ei ilmastointia ja akvaarion lämpötila pari astetta tavoitetasoa korkeampi. Mikä neuvoksi?Poista kansi, ainakin siltä osin, että ilma pääsee vaihtumaan vesipinnassa, niin ainakin hiukan saat jäähtymystä aikaiseksi. Ei ole kovin nopea menetelmä, mutta ainakin periaatteessa jokainen haihtunut pisara vie pirusti lämpöä mennessään. Tietenkin vettä pitää hiukan lisäillä, mutta ei niin hirveästi. Lämmittävät valot voi yrittää vaihtaa kylmemmiksi, tai ainakin nostaa hiukan ylemmäs. Meillä oli aikanaan valo suoraan akvaarion kansilasin päällä. Ota kansilasi siltä osin pois, kun siinä ei ole valoa päällä ja valon kohdalta lasi korokkeiden päälle siten, että ilma pääsee huuhtomaan vesipintaa alta. Vesipinnan pieni puhallus auttaa ainakin kalakeiton jäähdyttämisessä, ehkä akvaarionkin.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

Ite laitoin omaan riuttaani led-valot, jossa tehoa ihan liikaa (oikeasti) lämpö vähän huolestutti. No, seurauksena putos veden lämpö 3 C. Eli tuuletusta vaan pintaan ni ton 3 C saa isompaankin altaaseen. Itse laitoin tuon vuoksi kansilasit tiukasti kiinni ja leivinpaperiakin ledien alle....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat