Seuraa 
Viestejä9265
Liittynyt10.12.2006

Sellaista ei olekaan. Ei vielä. Mutta miksei? Jos olen mielestäsi väärässä niin kerro minulle mikä on oikeasti pelottava elokuva. Sellainen josta iho nousee kananlihalle ja oikeasti pelottaa. Väittäisin että lähes kaikki tähän mennessä toteutetut kauhuelokuvat pyörivät äkkinäisten kovien äänien, veren, raakuuden, ääliözombien ja vastaavien mukamaspelottava -öllimöllien ympärillä. Minä sanon että paskaa. Ok jos raakuus ja verimättö on itse tarkoituksena kuten vaikka Saweissa ja sellaisissa, niin ihan ok, mutta miten sen pelottavuuden kanssa? Ei ole pelottavaa elokuvaa!

Onko mahdotonta tehdä elokuvaa joka on pelottava? Onko koko lähtökohta jo vääränlainen pelottavuuden tuottamiseksi? Kuitenkin niitä yritetään ilmeisesti tehdä. Tai en tiedä kuinka tosissaan ne yrittää, ei oikein vakuuta.

Olisi vain kovin hienoa joskus aloittaa elokuvan katselu tietäen että "tää on pelottava". Tai edes että voisi odottaa jotain sellaista.

Milloin mahtaa tulla ensimmäinen oikeasti pelottava elokuva? Sellainen joka jättää kunnon traumat psyykeeseen.

Ehkä eniten omaan elämään vaikuttaneita teemoja on elokuvassa olleet Mothman ja Blair Witch Project. Ensin mainittu syistä että perustui tositapahtumiin ja tutustunut aiheeseen ennen elokuvan katsomista, jälkimmäinen tuli katsottua nuorempana ja se vaan jäi tuntumaan jotenkin jänskältä. Siis nimenomaan elokuvan katsomisen jälkeen. Ehkä mieli karsi muistista kaikki huonot kohdat pois ja jätti jäljelle täydellisen kauhuelokuvan rungon.

くそっ!

Sivut

Kommentit (31)

Nobelaner
Seuraa 
Viestejä1767
Liittynyt9.6.2011

Itseäni aika tehokkaasti pelottaa japanilaiset kauhuleffat; esmes Ju-On aiheutti ihan unettomia öitä joskus. Sehän on ihan siitä kiinni että mikä itselle sattuu uppoamaan.

Niin piti vielä sanomani että toi Blair Witch Project oli itselleni hyvin outo tapaus, en ymmärrä mikä siinä ketään pelottaa. Ja vastaava tämä Paranormal Activity vaimikäsenytoli oli niin syvältä että en sitten jaksanut katsoa sitä kokonaan.

Alien ei toki ole kai kauhugenreen kuuluva mutta aika pelottava leffa on silti.

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
Liittynyt10.12.2006
Nobelaner

Niin piti vielä sanomani että toi Blair Witch Project oli itselleni hyvin outo tapaus, en ymmärrä mikä siinä ketään pelottaa. Ja vastaava tämä Paranormal Activity vaimikäsenytoli oli niin syvältä että en sitten jaksanut katsoa sitä kokonaan.BWP:n katsoin nuorempana, joskus 10 vuotta sitten. Ehkä sen konteksti jäi vaan pyörimään mieleen niin hyvin että sen muistelee pelottavaksi, vaikkei se sitä ollutkaan. Paranormal activityt on minunkin mielestä olleet ihan turhia. En käsitä miten joku saattaa arvostella moisen "ylivoimaisesti vuosikymmenen pelottavimmaksi elokuvaksi" tms. Olisi edes todellista videokuvaa niin voisi jopa ollakin!

くそっ!

Nobelaner
Seuraa 
Viestejä1767
Liittynyt9.6.2011

Itelleni jäi BWP:stä lähinnä ihmetys. Ilmeisesti se leffan metsä oli tarkoitettu pelottavaksi, minusta se lähinnä oli joku puisto. Mietin joskus että ehkä amerikkalaisille se oli pelottava koska siinä oli sitä metsää mutta tällaiselle metsäsuomalaisellehan se oli lähinnä hassu.

Mut joo katso se Ju-On, minua ainakin se pelotti. Japskit nyt muutenkin on aika pelottavia.

jogger
Seuraa 
Viestejä2936
Liittynyt28.8.2011

Jos ei osaa rentoutua ja eläytyä, niin ei osaa pelätäkään... Elokuvien katselu on taitolaji.

Kuten missä tahansa asiassa, se on makuasia. Itse "pidän" juuri noista yliluonnollisista kauhuleffoista, koska ne saavat aivot solmuun, joka aiheuttaa jostain syystä kauhua minun tapauksessani. Kaikki oudot, selittämättömät asiat ovat juuri pahimpia. Ne jäävät pyörimään päähän, kun aivot yrittävät ymmärtää ymmärtämätöntä asiaa.

"Kauhu"leffaa katsoessa, jossa veri lentää, ja tietää tarkalleen mitä tulee tapahtumaan ja miksi näin tapahtuu, ei pelota lainkaan. Sen sijaan yliluonnollisissa leffoissa ei voi ennakoida tai ymmärtää tilannetta mitenkään, ja tuo juuri on se elementti joka saa kauhua aikaiseksi. Jotenkin siinä aivot alkavat rakentamaan kaikenlaisia teorioita asiasta, joka saa ihon kananlihalle. Kymmeniä ajatuksia pyörii päässä jatkuvasti, ja tulee todella virkeä olotila, tuo on juuri se tila kun alat säpsähtelemään pieninkiin napsahduksiin; olet peloissasi; aivosi ovat varuillaan, ylitietoisia kaikesta, ottavat kaiken mahdollisen huomioon, myös yliluonnolliset asiat, joita juuri näit elokuvassa. Jos ei osaa eläytyä elokuvaan, ei voi huijata aivojaan luulemaan että yliluonnolliset asiat voisivat ehkä olla tosia, ja ehkä, sänkysi alta paljastuu mörkö kun menet nukkumaan, et voi olla siitä varma, ellet katso sinne.

Unissanikin tälläiset selittämättömät asiat saavat minut tuntemaan suunnatonta kauhua. Harvoin näen tavanomaisia painajaisia, koska olen niihin tavallaan tottunut; ne eivät ole "yliluonnollisia", kuin joskus todella, todella harvoin, ja vain silloin tunnen aitoa kauhua, koska en ymmärrä tilannetta, en tiedä mitä on tapahtumassa, mitä tulee tapahtumaan, jne. Tietämättömyys on kauheinta!

Nobelaner
Itelleni jäi BWP:stä lähinnä ihmetys. Ilmeisesti se leffan metsä oli tarkoitettu pelottavaksi, minusta se lähinnä oli joku puisto. Mietin joskus että ehkä amerikkalaisille se oli pelottava koska siinä oli sitä metsää mutta tällaiselle metsäsuomalaisellehan se oli lähinnä hassu.

Ymmärsit koko elokuvan täysin väärin. Pelottavuus liittyi yliluonnollisuuteen, ei metsään. Ketä nyt metsä pelottaisi? Jos minä pelkään metsässä, se johtuu siitä, että kuvittelen jonkun vaanivan minua.

Foorumin salainen sääntö #1: Pienellä alkukirjaimella kirjoitetut aiheet lukitaan.
Foorumin salainen sääntö #2: Älä kerro kenellekään säännöstä #1 tai tulee bannit!

ROOSTER
Seuraa 
Viestejä5000
Liittynyt21.6.2009

Katselin nuorena Manaajan ensi-illassa. En oikein tiennyt mitä odottaa, sillä kauhuelokuvakokemukset aiemmin olivat lähinnä hitchcock-tyyppisiä.

Kun sitten moderni uusi kauhugenrealoitus pamahti eteen oli elämys sen verta voimakas, että minulle riitti.

En ole mikään kauhuelokuvien katselija, näkemäni rainat tuon manaajakokemuksen jälkeen ovat pääsääntöisesti olleet katsojaa halveksivaa paskaa.

Yleinen mielipide on aina väärässä.

Reisimasa
Seuraa 
Viestejä406
Liittynyt21.12.2012

Shutter on kyllä aika pelottava pätkä, mikäli oikein muistan. Tässäkin pelotteena on tutunoloinen pitkätukkainen ja kalpea aasialaismuijan haamu, eli siinä ei mitään uutta, mutta leffassa on paljon outoja kohtauksia joita katsellessa on ihan .

Jenkkiversio on kuulemma aika kesy Thaimaalaiseen verrattuna, joten pitäisi kai se Thaiversiokin katsella joku päivä.

Tulee kanssa mieleen eräs Japanilainen lyhytelokuva (taisi jotain 40-60min kestää, tiedä sitten määritelläänkö se lyhytelokuvaksi), jossa ei mitään järkevää juontakaan edes ollut. Joku patu huumasi muijan ja sitten loppuelokuva olikin sormien hakkaamista irti, sitten raajojen irrotusta ja taisipa pääkin lähteä lopuksi. Ei pelottava, mutta ihan pirun ällöttävä, ei pystynyt tai kiinnostanut edes katsoa ilman kelausta.

My feeling always is, if I thought of it, somebody else has thought of it

Reifengas
Seuraa 
Viestejä3419
Liittynyt30.5.2010

Näytelty elokuva ei ole pelottava, eikä voikaan olla.

Vain dokumenttifilmi voi olla pelottava.

Rinnan rikkahat ajavat,
käsityksin köyhät käyvät.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
Liittynyt13.11.2009

Jotta elokuva olisi pelottava, sitä pitäisi uskoa todellisuudeksi vielä sen päättymisen jälkeenkin. Moiseen ei pääse kuin snuff-elokuvilla. En nyt kuitenkaan jaksa alkaa analysoimaan miksi tai miten ihmisellä voisi päässä heilahtaa niin pahasti että hänen on ihan pakko hakea kiksejä toisten ihmisten aidosta ja oikeasta kärsimyksestä... Sen tajuaminen olisi vieläkin vaikeampaa kuin sen tajuaminen miksi joillakin ihmisillä on pakottava tarve kokoajan alleviivata sitä ettei heistä mikään tunnu oikein miltään. Helppohan se on siellä netin äärelläkin olla hohhoijaa kun katselee eri saiteilta irtihakattuja raajoja, räjähtäneitä päitä jne. Silti voisi tulla paskat housuun keskellä sotatannerta.

Mutta asiaan. Itseäni on tähän mennessä ahdistanut näkemistäni elokuvista eniten elokuva Marttyyrit.

http://www.imdb.com/title/tt1029234/

Tämä sen vuoksi että tarina on niin helvetin lohduton ja epäoikeudenmukainen. Kyseessä on oikeastaan totaalisempi ihmisen riisto kuin minkään sortin seksiorjuuskaan voisi olla. Ja sitten kun ihmisestä on puristettu viimeinenkin pisara ajamalla hänet tilaan jossa toivoa ei enää ole jäljellä, osoittautuu että kaikki on täysin turhaa koska lopputuloksen esiin tursuttanut ämmä ei suostu jakamaan saamaansa informaatiota. Tämä nyt tälleen nätisti sanoen.

No-one
Seuraa 
Viestejä535
Liittynyt18.8.2008
Ronron
Milloin mahtaa tulla ensimmäinen oikeasti pelottava elokuva? Sellainen joka jättää kunnon traumat psyykeeseen.

Vaikka kyseessä ei ole varsinaisesti kauhuelokuvat, niin tuossa jälkimmäisessä nämä voi onnistua. Korostetaan, että nämä ei ole fiktiivisiä juttuja. Historiallisessa mielessä leffat voi katsoa jos omaa melko hyvät hermot, mitään viihdettä nämä ei siis ole ja tuskinpa kukaan haluaa niitä uudestaankaan katsoa, joskaan se ei johdu siitä että elokuvat olisivat elokuvallisesti huonoja vaan niiden historiallisen taustan vuoksi. Ihminen on sairas otus.

http://www.leffatykki.com/elokuva/men-behind-the-sun
http://www.leffatykki.com/elokuva/black ... g-massacre

"... En ikinä uskonut, että muut voisivat ottaa teoriani niin paljon vakavemmin, kuin minä itse..." Albert Einstein

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
Liittynyt10.12.2006
No-one
Ronron
Milloin mahtaa tulla ensimmäinen oikeasti pelottava elokuva? Sellainen joka jättää kunnon traumat psyykeeseen.

Vaikka kyseessä ei ole varsinaisesti kauhuelokuvat, niin tuossa jälkimmäisessä nämä voi onnistua. Korostetaan, että nämä ei ole fiktiivisiä juttuja. Historiallisessa mielessä leffat voi katsoa jos omaa melko hyvät hermot, mitään viihdettä nämä ei siis ole ja tuskinpa kukaan haluaa niitä uudestaankaan katsoa, joskaan se ei johdu siitä että elokuvat olisivat elokuvallisesti huonoja vaan niiden historiallisen taustan vuoksi. Ihminen on sairas otus.

http://www.leffatykki.com/elokuva/men-behind-the-sun
http://www.leffatykki.com/elokuva/black ... g-massacre
Minä en pidä tuollaisista.. tiedän jo kuinka sairaita ihmiset voi olla enkä pidä siitä ollenkaan. Yritän vältellä tuollaisia.

Mutta joku pelottava elokuva.

くそっ!

Ketkunperä
Seuraa 
Viestejä239
Liittynyt24.8.2011
Ronron
Onko mahdotonta tehdä elokuvaa joka on pelottava?Enpä tiedä olisiko mahdotonta, mutta ainakin erittäin vaikeaa on tehdä elokuva, joka pelottaisi kaikkia, sillä ihmiset ovat niin erilaisia, ja yksistään katsojan ikä vaikuttaa siihen, mikä koetaan pelottavana ja mikä ei. Sama elokuva voi olla äärimmäisen pelottava 10-vuotiaana, ja täysin naurettava 30-vuotiaana.

Asiaan vaikuttaa tietenkin myös se, miten paljon yleensä elokuvia ja erityisesti juuri kauhuelokuvia henkilö on nähnyt. Myös katsojan motivaatio vaikuttaa. Jos menee leffaan vain todistaakseen itselleen, että "heh heh, enpäs kertaakaan pelännyt", niin melko varmasti ei myöskään eläydy leffaan siten, että se voisi edes periaatteessa päästä pahemmin pelottamaan.

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
Liittynyt10.12.2006

En mää tolla asenteella katsokaan.. aina alotan kattoo sillee avoimin mielin ja yritän eläytyä. Mutta yleensä jossain vaiheessa se kiinnostus häviää kun huomaa kuinka paska kyseinen leffa jälleen kerran on.

くそっ!

Ketkunperä
Seuraa 
Viestejä239
Liittynyt24.8.2011
...Mutta yleensä jossain vaiheessa se kiinnostus häviää kun huomaa kuinka paska kyseinen leffa jälleen kerran on.Tusinatavaraa on tietenkin kaikissa genreissä. Voi olla, että sinun kannattaisi katsoa ihan muunlaisia leffoja välillä - ottaa ikään kuin etäisyyttä koko genreen. "Pelottavia" elementtejä, esim. psykologista jännitystä ja ahdistavuutta, löytyy kyllä varsinaisen kauhugenren ulkopuoleltakin, jos nyt juuri pelottavuus on kuitenkin se, mitä leffoista ensisijaisesti haet.

Astronomy
Seuraa 
Viestejä3976
Liittynyt12.6.2007

Kuka muistaa leffan, missä joukko ihmisiä on roudattu yhteen huoneseen, jokainen on sidottu jotenkin kiinni, niin ettei pääse toisen lähelle. Jostain tulee tehtäviä, kuten "sahaa kätesi katki" tai "tapa naapurikaveri" tai jotain sinnepäin, niin pääset vapaaksi. Harmi kun en muista leffan nimeä, mutta jännä oli.

"The universe is a big place, perhaps the biggest".
"Those of you who believe in telekinetics, raise my hand".
Kurt Vonnegut
"Voihan fusk." Minä

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat