Seuraa 
Viestejä6499
Liittynyt8.11.2012

Rajat lukkoon ja suut tukkoon. Insinöörit ei globaalissa kilpailussa oikein osaamisellaan pärjää, niin pitää itkeä rajoituksia.

http://yle.fi/uutiset/insinooriliitto_intialaiset_liian_helposti_suomen_...

Sivut

Kommentit (31)

"Rajat lukkoon" on oikeastaan hyvä esimerkki populistisesta paniikkiratkaisusta, jos tahdotaan hyvin kärjistäen demonstroida, mitä se on, kun moninaiseen ongelmaan annetaan yksinkertaisia ratkaisuja.

Monikultturismi salaliittoteoria taas voisi kuvata populistista maailmanselitystä. Se muistuttaa jonkun verran heimouskontoa, koska sellainen ei ole vielä kovin pitkälle kehittynyt ja vastaa paremmin arkijärkeä, johon populismikin nojaa monesti. Soinin sanoin, koskettaa kansan syvimpiä tuntoja. Kansan tilalle voisi laittaa primitiivisen ihmisen.

Mutta tämä taas vaikuttaa sellaiselta "näin se kuviteltu vasemmisto, johon ilmeisesti kokoomuskin kuuluu, meitä haukkuu, eikä me nyt oikeasti ihan näin sanota, tutkikaa mitä sanotaan" trollilta.

HuuHaata
Seuraa 
Viestejä6499
Liittynyt8.11.2012
Jatt
Mutta tämä taas vaikuttaa sellaiselta "näin se kuviteltu vasemmisto, johon ilmeisesti kokoomuskin kuuluu, meitä haukkuu, eikä me nyt oikeasti ihan näin sanota, tutkikaa mitä sanotaan" trollilta.Eikö lehtijutussa kuitenkin maalata, enemmän tai vähemmän, totuudellinen kuva siitä, että suomalaisinsinööri olisi vähän yksinkertainen, lue tyhmä? Älykäs osaa luovia muuttuvassa maailmassa ja hyödyntää myös muiden tarjoamat resurssit. Vähän hölmömmillä ei taas suksi luista, ja pitää anella armoa.

En kyllä huomannut mitään sellaista, että Suomesta valmistunut insinööri olisi jotenkin tyhmä...

Kalliimpi suomalainen insonööri kuitenkin on ja se ei ole kovin kustannustehokasta yrityksen näkökulmasta. Ja näin ne markkinat toimivat, joidenkin mielestä sen pitääkin olla villi ja vapaa, se lopulta tuo onnen kaikille. Toisten mielestä sitä pitäisi jotenkin rajoittaa (ei liene helppoa ratkaisua olemassakaan tähän, tai edes täydellistä), koska markkinatalous näyttäisi rankaisevan inhimillisyydestä ja kyse voi olla pahimmillaan siitä, että tulos tai koko pelistä ulos.

Itse en tiedä mitä tässä kannattaisi tehdä tai miten tässä tulee käymään, arvailla aina voin.

HuuHaata
Seuraa 
Viestejä6499
Liittynyt8.11.2012
Jatt
Itse en tiedä mitä tässä kannattaisi tehdä tai miten tässä tulee käymään, arvailla aina voin.Eikö kannattavana kokeiluna voisi yrittää tehdä jotain, mille on tarvetta ja jossa ei kilpailevaa osaamista vielä juuri ole? Jos ei onnistu, niin taitaa olla enginöörit olla tottuneita liian hyvään. Ehkä sitten väärä ammatinvalinta alun alkaenkin on päässyt tapahtumaan. Markkinatalous ja sitä rataa.

mluluke
Seuraa 
Viestejä2880
Liittynyt2.11.2012
Grendel
Onko kehitysmaissa asuvat ihmiset vähän tyhmiä, kun heillä se elintaso on mitä on?Ihan hyvin joku vinkuintiaani selviäisi jos syntyisi tänne. Ei tarvisi tehdä mitään muuta kun hengailla steissillä ja notkua yhteiskunnan rahoilla. Ei siihen mitään viisautta tarvita

HuuHaata
Seuraa 
Viestejä6499
Liittynyt8.11.2012
Grendel
Onko kehitysmaissa asuvat ihmiset vähän tyhmiä, kun heillä se elintaso on mitä on?Joko ovat vähän tyhmiä, tai sitten huonosti järjästäneet yhteiskuntansa elintasonsa kannalta. Se ja sama. Ihan itse ovat shittinsä rakenntaneet. No, joo länsimaat kyllä hieman jossain vaiheessa avittivat, mutta tosi vanhoja muistelemalla kaunaisesti ei kehity ei ihminen eikä yhteiskunta.

Grendel
Onko kehitysmaissa asuvat ihmiset vähän tyhmiä, kun heillä se elintaso on mitä on?

hyvä pointti.

ap:n mielestä varmasti kaikki suomalaiset on ansainneet lottovoittajan kohtalon.

Tässä tulee mieleen menneiden aikojen scifi-kirjallisuus, jossa esiteltiin sellainen superorganismi, jossa monta yksilöä yhdistyi yhdeksi superorganismiksi. Ne siellä on järjestänyt vähän yhteiskuntansa huonosti. Näin puhutaan siitä huolimatta, vaikka siellä jossain tietyn ajatuksen julkinen esittäminen voi tarkoittaa vankilaa tai elämän lyhentymistä. Näin ollen kyllä saadaan aikaan keinotekoinen konsensusvaikutelma, jossa kaikki yhdessä vihaa homoja ja naisia sulassa sovussa ja kivaa on.

Mihin "ne" tarvitsee sitä järkyttävän tehokasta diktatuuria ja salaista poliisia, jos "ne" on kuin yhdestä puusta veistetty superorganismi?

Kehitysmaiden elintason heikkouteen on monia syitä,a ina talousmaantieteestä lähtien... Mielestäni osallistuminen globaalien ongelmian ratkaisemiseen, oli ne sotia tai taloudellisia ongelmia, on mielettömän tärkeää. Syy tähän on se, että mm. globaaleja ongelmia on huomattavasti helpompi ratkoa, kun mahdollisimman monella on muutakin mietittävää kuin seuraava terrori-isku tai mistä huomenna saa leipää. Tähän osaltaan Suomikin osallistuu. Tärkeää työtä, ei missään nimessä ongelmatonta tai valmista, mutta niin se on aina, kun tehdään jotain, pakko käydä kehityksen kipuvaiheita läpi.

Tietenkin sitten on se vaihtoehto, että luovutetaan heti kohta, ei toimi, sulkeudutaan tai ollaan ainakin huomattavasti sulkeutuneempia kuin ollaan oltukaan.

HuuHaata
Seuraa 
Viestejä6499
Liittynyt8.11.2012
Jatt
Kehitysmaiden elintason heikkouteen on monia syitä,a ina talousmaantieteestä lähtien...Muiden ongelmien lisäksi kyllä mielestäni on oikeutettua puhua laiskuudesta ja tyhmyydestä syynä kehitysmaiden tilanteisiin. Se, että saadaan rakennettua läpimätiä korruptiopesäkkeitä kyllä kertoo kansastakin omaa kieltään. Toki sieltä lähtien ovat länsimaatkin kehittyneet, hitaasti. Mutta ei muuta sitä, että tämän päivän länsimainen yhteiskunta on paljon älykkäämpi kuin se on ollut aiemmin. Länsimaiden vauraus perustuu siis niiden älykkäämpään kykyyn järjestää yhteiskunta.

Työtä taas kehitysmaiden asiallisesti toimivan koulutusjärjestelmän toki ollessa ensin toiminnassa on helppo haalia. Kymmenen euroa päivässä kuulostaa hyvin monella alalla houkuttelevalta summalta jo kohtalaisesta osaamisesta. Tämä siis kun yhteiskunta ensin saadaan rauhalliseksi ja koulutusta on tarjolla lahjakkaimmille.

On aivan oikein puhua laiskuudesta ja tyhmyydestä syynä länsimaiden tilanteeseen. Tätä osaavat kiipijät käyttää hyväkseen.

" Se, että saadaan rakennettua läpimätiä korruptiopesäkkeitä kyllä kertoo kansastakin omaa kieltään" Et voisi enää osuvammin asiaa ilmaista.

Internettiä kun katselee, näkee paljon suomalaisia naisia Suomessa joilla on intialainen mies, monet heistä on kääntyneet hinduiksi ja pukeutuvat hindunaisten tavoin Suomessakin. Eräät suomalaiset naiset asuu Intiassa miehensä kanssa. Mistä tiedän kaiken tämän? He lukee blogiani, ruotsalaista blogia, osaavat ruotsin kielen taidon. Ovat kielitaitoisia.

Yksi sanoi että intialainen mies arvostaa naista paljon enemmän mitä suomalainen mies.

Jokainen hakee aviosiipan sieltä mistä itse haluaa. Kyllä niitä intialaisa sinne Suomeenkin mahtuu. Älkää katselko kierosti ulkolaisia. Ulkolaisia olette itsekkin aina silloin kun esm. vietätte kesälomaa jossain ulkomailla, tai jos muutatte ulkomaille asumaan.

On aivan oikein puhua laiskuudesta ja tyhmyydestä syynä länsimaiden tilanteeseen. Tätä osaavat kiipijät käyttää hyväkseen.

" Se, että saadaan rakennettua läpimätiä korruptiopesäkkeitä kyllä kertoo kansastakin omaa kieltään" Et voisi enää osuvammin asiaa ilmaista.[/code:hzi74803]

Tähän on hankala sanoa mitään muuta kuin, että jos ihmisten toimintaan vaikuttaa geenit, niin kyllä ne osaltaan selittävät hitusen kehitysmaiden tilannettakin.

Mutta sitten taas, tämä on kai tiede -palsta, vaikka populaari onkin? Pakko sitä kai sitten on olla siellä vihervasemmistossa, koska nämä asiat ovat hirvittävän kammottavan järkyttävän paljon monimutkaisempia kuin koskaan voisi kuvitella edes. Tämän jälkeen voi vielä ajatella, että ne kietoutuu toisiinsa ja soppa on sen verran valmis, että sellaista on hankala edes tällä palstalla käsitellä edes pintapuolisesti.

Olen pahoillani, tämä on tällaista tunneviestintää. Yrittäkää päästä yli.

mluluke
Seuraa 
Viestejä2880
Liittynyt2.11.2012

Kysymys on siitä, että jos suomalainen insinööri ei ole kilpailukykyinen Suomessa niin missä on vika. Hinta/laatusuhteestahan varmasti on kysymys. Nykypäivän maailmassa vaan tuppaa olemaan niin, että jos kustannustehokas insinööri ei voi siirtyä yrityksen luokse niin yritys siirtyy insinöörin luokse. Tänne Suomeen jää sitten nuolemaan näppejään se suomalainen insinööri, verottaja ja myös veronmaksajat.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat