Seuraa 
Viestejä342

Nyt on uudet kaiuttimet tietokoneessa, mutta kännykkä on alakerrassa ja sieltä lähettää n. 10min. valein päpädäpdäpädä... Mistä nuo kaiuttimet sen signaalin kaappavat, tai miten?
Puhelin kai verkkoon ottaa yhteyttä, mutta on niin kaukana että alkaa mietittytään

Kommentit (16)

Vierailija

Yleensä tuon häiriön kulkutie on kaiutinjohtoja pitkin. Eli kaiutinkaapelit sieppaavat ( toimivat antennina) kännykän lähettämän suurtaajuuussignaalin. Kaiutinkaapelista tuo lähete pääsee vahvistimen vastakytkentälenkkiä pitkin kaiuttimessa olevan vahvistimen sisäänmenoon, jossa tuo digitaalilähete tasasuuntautuu (AM = amplitudimodulaation ilmaisu) ja tuo sitten kuuluu pärinänä kaiuttimessa. Lähete voi tulla myös (sähkö-)verkkojohtoa tai tietokoneen ja kaiuttimen välissä olevaa liitosjohtoa pitkin kaiuttimessa olevaan vahvistimeen.

Johtuu siitä, että aktiivikaiuttimen valmistaja ei ole nähnyt vaivaa estääkseen suurtaajuuslähetteen pääsyn pientaajuusvahvistimeen. Yleensä tuo pörinä kuuluu, jos kännykkä on lähellä kaiuttimia. Sinun aktiivikaiuttimesi tuntuu olevan erityisen herkkä suurtaajuushäiriöille, jos tuo pörinä kuuluu, vaikka kännykkä olisi kauempana.

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14900

Minulla on kännykkä kiinni läppärissä nokian vaaksanmittaisella kaapelinpätkällä. Läppärissä kiinniolevat Creativen kaiuttimet eivät ole moksiskaan kännykästä. Sen sijaan vieressä olevan putkinäytön kuva vatkaa välillä vaakasuunnassa parin sentin verran. Varmaan Saunalahdella on jotain ongelmia verkossaan, kun kännykkä rupeaa välillä lähettämään isoja kirjaimia normaalien sijasta.

Ilmeisesti kaiuttimilla on eroa.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
CE-hyväksytty
No takaisinkytkentä on toki tuttu termi.Vastakytkentä on vain tarkennettu termi takaisinkytkennälle. Audiovahvistimissa käytetään vastakytkentää (= negatiivinen takaisinkytkentä erona positiiviselle takaisinkytkennälle), eli syötetään vastakkaisvaiheinen näyte ulostulosta sisäänmenoon, joka luonnollisesti pienentää vahvistusta, mutta samalla pienentää säröä ja laajentaa taajuuskaistaa. Myös vahvistimen ulostuloimpedanssin pienentyminen on toivottava tulos jännitevastakytkennästä.

Astronomy
Seuraa 
Viestejä3976
CE-hyväksytty
Siis negatiivinen takaisinkytkentä. Ookoo. En vaan muista tuollaista nimitystä ennen kuulleeni.

Aloittaja ketoi että ääni on "päpädäpdäpädä." mutta mielestäni se on pikemminkin "tsuppaditsuppaditsuppaditsuppadi".
Negatiivinen takaisinkytkentä sitten aiheuttaa, että vahvistinpiiri ei ala värähtelemään itsekseen. En usko että "tsuppaditsuppadi" voisi aiheuttaa esim. vahvistimen vioittumista.
.

"The universe is a big place, perhaps the biggest".
"Those of you who believe in telekinetics, raise my hand".
Kurt Vonnegut
"Voihan fusk." Minä

Veli Hopea
Seuraa 
Viestejä1249
Astronomy

Aloittaja ketoi että ääni on "päpädäpdäpädä." mutta mielestäni se on pikemminkin "tsuppaditsuppaditsuppaditsuppadi".


Tampereella se on "tapparatapparatappara".

New ideas are always criticized - not because an idea lacks merit, but because it might turn out to be workable, which would threaten the reputations of many people whose opinions conflict with it.

ISLAM: Mitä lännen tulee tietää (http://www.youtube.com/watch?v=sbLfpqBx2TU&feature=&p=3C7052B7ADA587B6&i...) (video)

Vanha jäärä
Seuraa 
Viestejä1578
CE-hyväksytty
Sähköä johtava kotelointi vehkeisiin auttaa kanssa. Siis säteileviin häiriöihin.

Kännykän säilyttäminen kassa- tai asekaapissa auttaa kuulemani mukaan myös. Tosin sen jälkeen on epävarmaa, toimiiko puhelin, tai ainakin se, kuuleeko puhelimen hälytysäänen.

Lisäbonuksena on vielä se, ettei puhelin joudu helposti hukkaan.

Vanha jäärä

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845

Känny avainlippaaseen, avainlipas kassalippaaseen, kassalipas tallelokeroon, tallelokero panssarikaappiin, panssarikaappi asekaappiin, asekaappi arkistokaappiin, arkistokaappi teräsbetonikellariin palo-oven taakse.

Se piipelipiipeli jota usein mokkulat ja puhelimet tekevät äänentoistoon hoituu aika usein kun siirtää puhelinta tai laitetta metrin pari sinne tai tänne. Kokemusperäisesti. Poikkeuksia toki on aina.

- Ubi bene, ibi patria -

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14900

Pitäisi sieltä kännykästä kassakaapista kumminkin olla joku johto läppärille. Muuten en pääsisi möläyttelemään idioottimaisia kommenttejani keskipako- tai kuupalstalle. Vai onko tuo sitten tarkoituskin.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat