Seuraa 
Viestejä45973

Kofeiinia (teofylliini) on käytetty astmalääkkeenä kauan sen keuhkoputkia laajentavan vaikutuksen takia. Astmassa keuhkoputket supistuvat, ja keuhkojen limaneritys lisääntyy, jolloin sekä ulos- että sisäänhengitys vaikeutuvat. Astma on lisääntymässä voimakkaasti, samoin kuin muutkin kofeiinin aiheuttamat krooniset sairaudet.

Astman aiheuttajana ovat keuhkojen limakalvojen kautta poistuvat kofeiinin virtsahappojäämät, jotka supistavat keuhkoputkien kudoksia ja kiihdyttävät limaneritystä paikallisen adrenergisen aktiviteetin lisäntymisen vuoksi. Virtsahappojen tiedetään poistuvan myös keuhkojen limakalvojen kautta, sillä ysköksiä tutkittaessa, niistä on löytynyt virtsahappokiteitä.

Teofylliini, tai kofeiini, sitoo virtsahapot kudoksiin, jolloin oireet helpottavat, mutta aiheuttavat elinikäisen riippuvuuden kofeiiniin sekä sen virtsahappojen kertymistä kehoon siten, että paranemisen mahdollisuudet heikkenevät kaiken aikaa.

Erikoinen tilanne. Sairautta, joka aiheutuu kofeiinin aineenvaihduntatuotteiden kertymisestä elimistöön, hoidetaan antamalla lisää kofeiinia. Myös kortisonin pitäisi toimia periaatteessa samoin, se kohottaa stressihormonipitoisuutta, joka sitoo virtsahappoja kudoksiin.

Jos kofeiinin virtsahappojen poistumista muita teitä tehostetaan lääkkeellä tai ruokavaliolla, tai virtsahappojen vapautumista kudoksista estetään välttämällä kiteytyneitä virtsahappoja sulattavia ruoka-aineita, kuten parsakaalia tms, astmaoireet helpottavat.

Astman periytyvyys perustunee geeniperimän lisäksi äidin kehosta perittyihin kofeiinijäämiin sikiöaikana, jolloin lapsella on synnynnäinen astma.

Itselläni on esiintynyt selviä astma- ja keuhkoahtaumaoireita jotka ovat selvästi yhteydessä kofeiinin virtsahappojen poistumiseen kehosta. Pienikin ärsyke, kuten tupakansavu, deodorantti tai parfyymi tms saa kurkun umpeutumaan täydellisesti muutamaksi sekunniksi, jonka jälkeen henki kulkee, kuin polkupyörän kumiventtiilin läpi.

Eilen vielä yskin, kuin viimeistä päivää, limaa irtosi keuhkoista ämpärikaupalla ja hengitys kulki vinkuen. Samaa on jatkunut pitkään, kun olen ollut tarkoituksellisesti ilman halvaa useita kuukausia. Aloitin halvan syönnin uudestaan eilen iltapäivällä noin 200 gramman annoksella, ja keuhko-oireet ovat nyt lähes kadonneet. (Halvassa on runsaasti kalsiumia, yli 20%, joten tuosta määrästä saa suoleen reilun 40 gramman kalsiumtamponin absorboimaan virtsahappoja kehon nesteistä.)

Vaimollani on vaikea synnynnäinen astma, samoin hänen tyttärellään, joten tauti on erittäin tuttu. Keuhkovaivoja on ollut isänpuoleisessa suvussani melko yleisesti, ja näin jälkeenpäin ajatellen, sukulaisteni oireet viittaavat siihen, että meidän suvussa kuollaan kahviin.

Sivut

Kommentit (51)

Aikas paljon näkee astmaatikkoja jotka eivät käytä lainkaan kofeiinia, niitäkin jotka eivät ole koskaan kokeilleetkaan, mm aivan pieniä lapsia. Lieneekö kofeiinimafia heidätkin jollain lailla salaa myrkyttänyt..?

Näytä minulle yksi astmaatikko, joka ei ole koskaan elämänsä aikana käyttänyt kofeiinia. Koska kofeiini kertyy äidistä sikiöön, myös tämän henkilön äiti ei saa olla käyttänyt kofeiinia elinaikanaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
jees
Astma kyllä on yleisintä siinä kympin kieppeillä, jolloin kahvia ei lipitä kukaan.Sinulta löytyy luonnollisesti linkit tilastoihin, jotka osoittavat, että astmaa esiintyy yleisimmin kymmenvuotiailla, ja että he eivät ole käyttäneet, eivätkä myöskään äitinsä, kofeiinia missään muodossa.

Kiitos etukäteen

qmies
jees
Astma kyllä on yleisintä siinä kympin kieppeillä, jolloin kahvia ei lipitä kukaan.Sinulta löytyy luonnollisesti linkit tilastoihin, jotka osoittavat, että astmaa esiintyy yleisimmin kymmenvuotiailla, ja että he eivät ole käyttäneet, eivätkä myöskään äitinsä, kofeiinia missään muodossa.

Kiitos etukäteen


No minulla on yksi lapsi, jota odottaessani en juonut kahvia. Enkä ennen raskauttakaan. Tällä lapsella alko astma vaikka ei hänkään silloin juonut kahvia ( oli ala-asteikäinen), sen sijaan lapsi, joka syntyi vasta kahvinjuonnin aloitettuani ei sairasta astmaa. En siis oikein voi allekirjoittaa väitteesi osuvuutta.

Brainwashed
Seuraa 
Viestejä14770

Tässä juuri ryystän aammupannullistani viimeistä kuppia kohveeta, käytännössä vedä litran sitä ihteään joka aamu. Tehnyt näin käytännöllisesti ottaen 20 vuoden ajan. Päivän mittaan menee lisäksi 1/2 - toinen mokoma litra mustaa eliksiiriä.
Hengitysröörien kanssa ei ole ollut ongelmia, ainakaan sellaisia joita olisin tiedostanut.
Kunto ei ole häävi, mutta sen olen pannut laiskuuden/liikunnan puutteen piikkiin.
Olen 45 v tupakoimaton mies. Pitäisikö lopettaa kahvinjuonti, ts kohenisiko elämänlaatuni siitä jotenkin ihan konkreettisesti.
Tiedän kyllä, että pystyisin lopettamaan, mikäli niin päätän.
Tupakatkin aikoinaan annoin kavereille 25 v sitten, kun lopetin röökaamisen.
Tilalle tuli kahvi?

Nimim: Kahden vaiheilla

Täytyy muistaa, että kun ihmisen keho on niin järisyttävän monimutkainen laitos, niin ei ole aina yhtä ja tiettyä asiaa, joka vaikuttaa suoraan siihen ja siihen. Monet nykypäivän yleissairauksista ovat monien ja tiettyjen eri tekijöiden summa.

Mutta en kiistä, etteikö kofeiinilla olisi vaikutusta astmaan. Löysin hiljattain tietoa, kuinka paljon yhteyttä kroonisella nestehukalla on astmaan. Ihmiset eivät nykypäivänä juo tarpeeksi vettä, tai harvat juovat, ja ne jotka eivät juo, tyydyttävät janonsa yleensä jollain aivan muulla kuin vedellä. Tähän tarkoitukseen käytetään esim. limuja, mehuja, olutta, siideriä, energiajuomia, kahvia. Ihmiset luulevat, että neste kuin neste, niin se nesteyttää kehoa. Ei se näin mene. Kaikki juomat, mitä edellä mainitsin, vain poistavat nestettä kehosta hyvin tehokkaasti. Kofeiini on niistä yksi tehokkain. Ainoastaan pelkkä vesi nesteyttää kehoa, tai itsepuristetut laimeat mehut (jossa tietenkin vettä seassa). Krooninen nestehukka aiheuttaa myös kymmeniä muita "sairauksia", vakavia oireita, ja hengenvaarallisen tilan. Keho kuivuu sisältäpäin verisuonia myöten.

Ihminen haihduttaa nestettä kehostaan hyvin paljon päivän aikana, vaikkei ihminen tekisi yhtään mitään. Suuri osa (n. tai vajaa litra) vedestä haihtuu hengityksen kautta yhden päivän aikana. Hikoilua ja virtsaamista unohtamatta. Jokaisen täytyisi juoda ihan vähintään 2 litraa vettä päivässä, oli kesä tai talvi, kylmä tai kuuma, sohvan pohjalla tai imuroimassa.

Uloshengityksessä haihtuva vesi tulee ihmisen keuhkorakkuloista; eli verestä, joka kulkee keuhkojen "ohi". Kun ihminen kärsii nestehukasta, veri ei ole juoksevaa vaan enemmän hyytelömäistä. Nesteen uupuessa keho supistaa keuhkorakkuloita ja -putkia, jolloin ilmankierto vähenee merkittävästi. Mm. tästä johtuu hengityksen vaikeutuminen. Koittakaa olla pitkä kesäpäivä ilman ollenkaan vettä. Varmasti rupeaa jonkun tovin auringonpaisteessa vietettyä ahdistamaan henkeä.

Veren hyytymisellä on myös muita vaarallisia vaikutuksia. Verenkierto kulkee keuhkojen kautta aivoihin. Kun verivarastosta on tyhjennetty iso osa vettä uloshengitykseen, veri on vielä hyytelömäisempää suunnatessaan aivoihin. Tästä voi seurata esim. aivoveritulppa. Krooninen nestehukka on myös vahvasti korkean verenpaineen ja korkean kolesterolin aiheuttaja.

Ironista kyllä, astmaa vielä hoidetaan lääkkeillä, jotka ovat nesteenpoistajia.

lähde: http://watercure.com, google

Vierailija

En ala väitelemään kanssasi. Etsivä löytää T: Kahvilla oireita hoitava astmaatikko.

Ps. Ironisesti myös tupakan karvaat ainesosat helpottavat joidenkin astmojen oireita.

apoc
Seuraa 
Viestejä187
qmies

Astman aiheuttajana ovat keuhkojen limakalvojen kautta poistuvat kofeiinin virtsahappojäämät, jotka supistavat keuhkoputkien kudoksia ja kiihdyttävät limaneritystä paikallisen adrenergisen aktiviteetin lisäntymisen vuoksi. Virtsahappojen tiedetään poistuvan myös keuhkojen limakalvojen kautta, sillä ysköksiä tutkittaessa, niistä on löytynyt virtsahappokiteitä.Ohitat täysin immunologiset tekijät astman aiheuttajina. Liiallinen puhtaus lastenkasvatuksessa korreloi vahvasti allergisuuksien kanssa. Näyttöä tästä on.

Esitäpä hieman näyttöä miksi "virtsahapot poistuisivat keuhkojen kautta". Keuhkot poistavat kaasumaisia aineita. Eivät haihtumattomia aineita kuten kofeiinin metaboliitteja. Kofeiiniuskontosi ei oikein sytytä.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kofeiini

Kofeiini muuttuu maksassa seuraaviksi metaboliiteiksi:
paraksantiini (84 %)
teobromiini (12 %)
teofylliini (4 %)

Kofeiinin kohottama stressihormonitaso lamauttaa immuunijärjestelmää.

Eikö näytöksi riitä, että ysköksistä löytyy virtsahappokiteitä?
Jos keuhkoista poistuu pelkkää kaasua, niin mistä se lima tulee?
Virtsahapot ovat kehon nesteissä useimmiten nestemäisessä muodossa, ja kiteytyvät kun pitoisuus ylittää 4,65.mg/dl. Nestemäiset hapot kulkeutuvat keuhkojen kudosten läpi, tuhoten samalla soluja, ja kiteytyvät keuhkojen sisälle limaan. Ihon pinnalle kiteytyessään virtsahapot muodostavat kellertäviä kidekertymiä, jotka ovat vaaleita ennen, kuin kuivuvat kokonaan. Blogistani löytyy kuvia sellaisistakin.

Blogistani löytyy huomattavasti perusteellisempi selvitys kofeiinin metaboliasta. Sen pääasiallinen aineenvaihduntatuote on paraksantiinivirtsahappo, jonka lisäksi se tuottaa neljää muuta virtsahappoa.

Menen lukemaan blogiani, että opit jotain aiheesta. Ei tästä muuten mitään tule.

Vierailija

Ei ketään täysjärkistä kiinnosta sun blogis. Mielestäni ketju pitäisi lukottaa disinformaation takia ja hieman perustellummin mainoksena.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä62983
qmies
sukulaisteni oireet viittaavat siihen, että meidän suvussa kuollaan kahviin.Kyllä todennäköisempi tulkinta on että mentaalisesti jonkun päässä kaikki kuolee kahviin...? Todellisuus pään ulkopuolella voi toki olla hieman toisenlainen...

qmies
Kofeiinia (teofylliini) on käytetty astmalääkkeenä kauan
Totta, joskin nykyisin ei juurikaan käytetä enään.

qmies
Astman aiheuttajana ovat keuhkojen limakalvojen kautta poistuvat kofeiinin virtsahappojäämät, jotka supistavat keuhkoputkien kudoksia ja kiihdyttävät limaneritystä paikallisen adrenergisen aktiviteetin lisäntymisen vuoksi.
Väärin, pikemminkin kolinerginen aktiivisuus lisääntynyt. Sympatomimeetit vähentävät astmaoireta ja limaneritystä.

qmies
Virtsahappojen tiedetään poistuvan myös keuhkojen limakalvojen kautta, sillä ysköksiä tutkittaessa, niistä on löytynyt virtsahappokiteitä.
Lähde?

qmies
Jos kofeiinin virtsahappojen poistumista muita teitä tehostetaan lääkkeellä tai ruokavaliolla, tai virtsahappojen vapautumista kudoksista estetään välttämällä kiteytyneitä virtsahappoja sulattavia ruoka-aineita, kuten parsakaalia tms, astmaoireet helpottavat.
Lähde?

qmies
Astman periytyvyys perustunee geeniperimän lisäksi äidin kehosta perittyihin kofeiinijäämiin sikiöaikana, jolloin lapsella on synnynnäinen astma.
Lähde tutkimukseen missä todetaan kofeiinin kertyvän sikiöön?

qmies
Itselläni on esiintynyt selviä astma- ja keuhkoahtaumaoireita jotka ovat selvästi yhteydessä kofeiinin virtsahappojen poistumiseen kehosta. Pienikin ärsyke, kuten tupakansavu, deodorantti tai parfyymi tms saa kurkun umpeutumaan täydellisesti muutamaksi sekunniksi, jonka jälkeen henki kulkee, kuin polkupyörän kumiventtiilin läpi.
Kurkku ei kyllä astmassa umpeudu, lienee kyse muusta sairaudesta.

*...ajantappoa auton korjausta odotellessa *

apoc
Seuraa 
Viestejä187
qmies

Eikö näytöksi riitä, että ysköksistä löytyy virtsahappokiteitä?
Jos keuhkoista poistuu pelkkää kaasua, niin mistä se lima tulee?

Blogistani löytyy huomattavasti perusteellisempi selvitys kofeiinin metaboliasta. Sen pääasiallinen aineenvaihduntatuote on paraksantiinivirtsahappo, jonka lisäksi se tuottaa neljää muuta virtsahappoa.

Menen lukemaan blogiani, että opit jotain aiheesta. Ei tästä muuten mitään tule.
Niukkaliukoisina aineina virtsahapot voivat esiintyä monessakin paikassa. Yskökset eivät ole elimistön tapa poistaa virtsahappoja.

Mene vain lukemaan blogiasi.

Lepakko
Onko tietoa kofeiinin vaikutuksesta pahaan savipuoleen ja silsaan?Itselläni on ollut molemmat. Silsa jostain 80-luvulta, samoin taiveihottumaa ja yksi pysyvä psoriasis läiskä ja yksi ajoittainen. Silsa on poistunut pikkuhiljaa siten, että iho alkaa kesiä, kun veren virtsahappopitoisuus nousee, jolloin veressä on tietysti myös kofeiinin virtsahappoja.

Taiveihottumat ovat poistuneet samalla tavalla, korvien takaa se on jo täysin parantunut yli 20 vuoden jälkeen. Pysyvä psoriläiskä on poistunut, mutta toinen, ajoittain oireileva läiskä äityy pahaksi myös silloin, kun virtsahapot kohoavat. Syylät, joita alkoi ilmaantua, kuin sieniä sateella käytön lopettamisen aikaan, katosivat sormista viime syksynä viikon sisällä.

Savipuoli minulle tuli, kun lopetin pannukahvin juonnin ja siirryin juomaan pari mukillista laihaa teetä päivittäin. Iho hilseili jopa korvalehdistä ja silmäluomista niin, etten kehdannut mennä ulos. Hoidettiin synteettisillä myrkyillä systeemisenä hiivatulehduksena.

Kun lopetin kofeiinin käytön kokonaan 2008 Helmikuussa, minulle alkoi tulla viikon kuluttua rajua hilseilyn lisääntymistä ja sammasta koko suu täyteen. Tappelin hiivaa vastaan valkosipulilla yli 8 kuukautta, ennen kuin iho-oireet alkoivat hellittää.

Kofeiinin virtsahapot ruokkivat sieniä ja viruksia, ja efekti pahenee lopetuksen yhteydessä siksi, että tuore kofeiini sitoo näitä oireita aiheuttavia virtsahappoja kudoksiin, jolloin ne alkavat vapautua kudoksista lopettamisen jälkeen ja niiden pitoisuus veressä nousee rajusti.

Psoriaatikkojen keskuudessa tiedetään melko yleisesti, että "liika" kahvi saa oireet räjähtämään. Oire aiheutuu kofeiinin virtsahappojen poistumisesta ihon läpi, jolloin ne kiihdyttävät ihosolujen aineenvaihduntaa siten, että solut kuolevat. Kofeiini toimii samalla tavalla kaikissa kehon soluissa, myös aivosoluissa.

Täytyy nyt puhua myös vähän kofeiinia vastaan. Se on vähän kuin tupakka, ihminen hankkii sitä ja luulee saavansa siitä jotain, mutta oikeasti et saa siltä mitään. Kofeiini, juuri niinkuin nikotiini, auttaa vain ja ainoastaan sen itse aiheuttamiin oireisiin. Ei ihminen tarvitse kofeiinia mihinkään. Se on vain mieluisa, kokaiinin tapainen virike aivoille, johon jää koukkuun (suurin osa).

Itse lopetin n. 2,5 vuotta sitten kahvin juonnin, kun maha ei enää kestänyt sitä, eikä tehnyt muutenkaan hyvää. Mutta silti jatkoin energiajuomien juomista, mikä ei ole yhtään parempi. Onneksi viisastuin, ja n. vuosi sitten lopetin myös energiajuomien kittaamisen kokonaan. Vieroitus oli kyllä vaikeaa, koska jokaikinen aamu tarvitsin sen dosen kofeiinia että pystyin elämään normaalisti.

Ns. "korvikkeena", kofeiinin korvaajana olen lipittänyt teetä. Kofeiinia sekin sisältää, mutta eri muodossa. En tietenkään ole juonut mustaa teetä, koska se on käytännössä sama kuin vetäisi kahvia (kofeiinin kannalta). Mustan teen lehdet ovat fermentoituneet niin pitkälle, että kofeiini on muuttanut rakennettaan paljon stydimpään muotoon arkikielellä kerrottuna. Välillä juon puoliksi fermentoitunutta, ns. "puolimustaa" teetä, vihreän ja mustan teen välissä olevaa Oolong -teetä, jonka tehon kyllä huomaa, mutta siinäkin kofeiini on vielä säilynyt luonnollisessa muodossaan.

Ja kyllä, sillä on eroa, millaisessa muodossa se kofeiini on. Esimerkkinä/vertailukohteena valkoinen, puhdistettu sokeri, ja hedelmäsokeri. Niillä on pikkasen eroa.

Anyways, kofeiinin, tämän hermomyrkyn lipittämisen lopettamisen jälkeen monet asiat ovat olleet paremmin. Minä jaksan ja nukun paremmin, ei ole enää kuin 1/10 ahdistuksesta ja masennuksesta jäljellä mitä silloin oli, kun lipitti kofeiinia. Käytän luonnollisia tapoja nostaa aivojen dopamiinituotantoa, samaa mitä kofeiini tekee aivoille. Nyt olen myös ollut ilman tupakkaa kokonaisen kuukauden!

Kofeiinista ei ole mitään hyötyä... jos väsyttää, niin nukkukaa ja syökää hyvin, ja liikkukaa. Sillä selviää pidemmälle kuin epämääräisten piristeiden avulla.

taucalm
Seuraa 
Viestejä7174

ei pidä paikkaansa. kahvi ja tee auttavat astman oireisiin irrottamalla limaa.

oma veikkaukseni siihen mistä astma johtuu on, että ilman, veden ja ruuanlaatu on heikentynyt teollistumisen myötä, josta seuraa herkimmille ongelmia astman tms. hengitystietaudin muodossa. kuinka paljon pienhiukkasia hengittelemmekään kaupungissa kävellessämme.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

taucalm
Seuraa 
Viestejä7174
Abendigo
Anyways, kofeiinin, tämän hermomyrkyn lipittämisen lopettamisen jälkeen monet asiat ovat olleet paremmin. Minä jaksan ja nukun paremmin, ei ole enää kuin 1/10 ahdistuksesta ja masennuksesta jäljellä mitä silloin oli, kun lipitti kofeiinia. Käytän luonnollisia tapoja nostaa aivojen dopamiinituotantoa, samaa mitä kofeiini tekee aivoille. Nyt olen myös ollut ilman tupakkaa kokonaisen kuukauden!
itselläni ei ole noista ongelmista mitään ja juon 4-6 kuppia kahvia päivässä.

Abendigo
Kofeiinista ei ole mitään hyötyä... jos väsyttää, niin nukkukaa ja syökää hyvin, ja liikkukaa. Sillä selviää pidemmälle kuin epämääräisten piristeiden avulla.
kyllä sillä väsyneenä on useampi tieltä ajaminen ja mahdollinen kuolonkolari estetty, kun on hereillä kotiin päästy rattiin nukahtamisen sijasta.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat