Seuraa 
Viestejä2880

Suomenkielinen wikipedia määrittelee sen näin: http://fi.wikipedia.org/wiki/Politiikka

Minusta politiikassa on lopunperin kysymys vain siitä miten pakottamalla kerätyt yhteiset rahat jaetaan.

Kaikessa on kysmys noiden rahojen jakamisesta. Me peräänkuulutamme puolueettomuutta politiikassa mutta juuri politiikassa puoluettomuutta ei voi koskaan olla. Jokainen joka menee äänestyskoppiin vaaleissa miettii vain yhtä asiaa. Se asia on se, että kuka ehdokkaista ajaa asiaa jossa minä saan mahdollisimman paljon rahaa tuosta yhteisesti kerätystä rahapotista.

Vain tuosta on kysmymys -ei mistään muusta.

Kukaan ei lopunperin voi politiikassa olla puolueeton. Sitä voi toki teeskennellä ja niin lähes kaikki tekevätkin.

Kommentit (9)

HuuHaata
Seuraa 
Viestejä7801

Sinänsä se, että joutuu veroja maksamaan ei ole suuren suuri ongelma. Jos yhteiset asiat edes pyrittäisiin hoitamaan mielekkäästi, avoimesti ja reilusti. Näinhän asia ei ole ollut koskaan.

Politiikka nykymuodossaan on kilpailevien puolue-eliitin etupiirien riitelyä rahoista. Kompromisseja, riitelyä ja tulevien sukupolvien kuormasta syömistä.

Eli, verot vielä menettelee omasta mielestäni. Mutta ensin kerätään verot ja sitten romautetaan vielä kiitoksena systeemi niskaan, kun ylensyöneet sikailijat ovat kasvaneet liian suureksi taakaksi yhteiskunnalle. Tällöin tehdään puolue-eliitin haluama omaisuuksien uusjako heidän lähipiirilleen, jonka jälkeen taas oletetaan perusveronmaksajan aloittavan alusta puurtamisen "yhteisen" hyvän nimissä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
kurremus
Seuraa 
Viestejä383
mluluke
Jokainen joka menee äänestyskoppiin vaaleissa miettii vain yhtä asiaa. Se asia on se, että kuka ehdokkaista ajaa asiaa jossa minä saan mahdollisimman paljon rahaa tuosta yhteisesti kerätystä rahapotista.Kaikki eivät ajattele näin. Vaikka olisin super rikas äänestäisin yhteisen hyvän puolesta, vaikka olisinkin suurempi maksaja.

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337

Politiikka on sitä, kun porukalla mietitään, että miten saatais itelle kaikki hyvä ja muilta pois.

Se on siis kateellisuuden jatkamista muilla keinoin

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

Piett
Seuraa 
Viestejä771

Kiihkeästi ajattelevan anarkistin ajatuksia äänestämisestä ja politiikasta noin yleensä - ei ihan valtavirtaa, mutten löydä hänen järkeilystään suurempia aukkoja :

http://www.youtube.com/watch?v=igbBItLemsM

Mutta politiikasta muuten - onko yli puolet Suomalaisista tulonsiirtojen varassa (Eläkeläiset, virkalaiset yms)? Jos näin, niin voipi olla vaikeaa saada heitä äänestämään jonkin muun kuin tulonsiirtojärjestelmän puolesta.

Politiikka on asioiden hoitoa.
Demokratiassa valtakirja asioiden hoitoon saadaan kansalta.
Asioiden hoito vahvistaa ´realiteettien´ tajua.
´Realiteetit´ ovat talouspolitiikassa globaali markkinatalous, ulkopolitiikassa valtioiden hierarkia, pyrkimykset ja motiivit ja sisäpolitiikassa kaikkien tehtyjen päätösten esittäminen kansalle ikäänkuin valtiollisesti itsenäisenä päätöksentekona.

Jeps. Tuo on karrikatyyri suomalaisesta päätöksenteosta, jossa haettaessa kansan tukea päätöksille yleinen ja keskeinen väite on, ettei esitetylle mallille ole vaihtoehtoja, puhutaan sitten Eurosta tai ´markkinatalouden vaatimista´ rakenneuudistuksista.

Vaihtoehtoja on aina. Demokratiassa politiikan tulee perustua vaihtoehdoille.

mluluke
Seuraa 
Viestejä2880
Piett
Mutta politiikasta muuten - onko yli puolet Suomalaisista tulonsiirtojen varassa (Eläkeläiset, virkalaiset yms)? Jos näin, niin voipi olla vaikeaa saada heitä äänestämään jonkin muun kuin tulonsiirtojärjestelmän puolesta.Sepäs olisikin upeaa jos voitaisiin äänestää suoraan asioista -kuten vaikkapa hallitusohjelmasta.

Nykyjärjestelmässä kuitenkin äänestetään puolueita. Kun vaalit on käyty niin puolueet sulkeutuvat säätytaloon ja päättävät keskenään miten nuo yhteiset rahat jaetaan. Samalla jaetaan tietenkin myös poliittinen valta joka on säätytalolla oleville poliitikoille vielä tärkeämpi asia kuin tuo rahanjakopäätös. Tämä koko peli käydään suljettujen ovien takana ja siellä ei kansan sana enää kamalasti paina.

Sasske
Seuraa 
Viestejä22

''Yhteisten asioiden hoitamista'' sitä se ei kyllä tunnu olevan (Yllätys). Se on niiin, että eka oma etu sitten muiden. Päätettäis asioista niin kuin Antiikin Kreikassa.......

Kaikkien alojen erikoisasiantuntija

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat