Seuraa 
Viestejä45973

Miksi ihmisellä on vain 5 aistia?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (12)

tämä kirja vastaa: Onko minulla kuudes aisti? ihmisellä on paljon enemmän kuin viisi aistia. seuraavassa luetellaan muutamia asioita, joita erityiset aistinelimesi pystyvät havaitsemaan, tässä ne on:

Tasapaino

Liike

lämpö

kipu

lihakset

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
reumatauti
Miksi ihmisellä on vain 5 aistia?

Sen takia koska joku joskus laski että tunto, näkö, kuulo, maku, haju.. ja siinä ne olikin sit! Sitten siitä tuli totuus, vaikka se on melko virheellinen totuus.

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031

Aisteja on määritelmän mukaan yhdeksästä useisiin kymmeniin. Oliko se Tieteen Kuvalehdessä vai missä lehdessä, jossa lueteltiin useita kymmeniä.

Wikipedia rajaa aistien määrän välille 9-21.

Neonomide
Longman
Muistaakseni antropologien mukaan ihmisellä on yli 10 aistia... mm. henkiaisti, astraaliaisti

Lähteitä?

Sori nyt tais tulla meikäläiseltä typo. Ei ollut kyseessä antropologi vaan antroposofi.. ei pitäis väsyneenä kirjoitella..

Mitään nettilähdettä en kyllä osaa laittaa, koska luin kyseiset asiat kirjasta. Tuttava on lähtenyt antroposofiseen liikkeeseen mukaan ja vierailessani viimeksi hänen luonaan luoskelin Rudolf Steinerin kirjaa, jossa oli asiaa aisteista.. Melko typerältä kirjan "opit" kuulostivat ja yritin tuttavallekin sitä osoittaa, mutta syvälle oli jo mennyt..

helppo vastaus, ei ihminen tarvitse enempää. ihminen kasvoi elämään jossain pellolla kauriita metsästämään, kai siinä joku lämpönäkö hyödyksi on mutta haitaksi se on kun pähkinöitä etsii.

Tieteen kuvalehdessä oli tosiaan lueteltuna useampi aisti kuin perinteiset 5 (6). Määrittelekysymys tämä tietysti on, helppoa on kuitenkin pitäytyä 5 (6):ssä. Nuohan jopa pystyy luettelemaankin!!

"Perusasioiden tunteminen auttaa luokittelemaan asioita." - PieniKarhu

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat