Seuraa 
Viestejä45973

Jos on yksi muuntaja joka antaa vaikka 100 volttia ja toinen joka antaa 110 volttia ja nämä kytkee rinnakkain niin tuleeko siitä kuinka isoja ongelmia?

Kommentit (2)

Vierailija

Ensimmäiseksi oletetaan, että käämit ovat kytketty toisiinsa samanvaiheisesti. Jos on kytketty erivaiheisesti, seurauksena on toision oikosulku.

Jos nuo toisiokäämit on kytketty rinnakkain, niin tuo suurempijännitteinen muuntaja työntää virtaa pienempijännitteiseen muuntajaan, ainakin tyhjäkäynnissä. Kun muuntajia kuormitetaan, nuo jännitteet tasoittuvat (käämien vastusten aiheuttamat jännitehäviöt), mutta suurempijännitteinen muuntaja huolehtii pääasiassa virran toimittamisesta ulkoiseen kuormaan.

Jos nuo muuntajat on kytketty rinnan tasasuuntaajien jälkeen, niin muuntajien keskinäistä vaikutusta tyhjäkäynnissä ei ole, mutta edelleen tuo suurempijännitteinen muuntaja huolehtii pääasiassa virran toimittamisesta kuormaan ja pienempijännitteisen muuntajan kuormitus jää vähemmälle.

Tuohon tarkkaan analyysiin vaikuttaa myös rinnankytkettyjen muuntajien tehot, eli virranantokyky. Mutta edellisessä oletetaan muuntajat suunnilleen samantehoisiksi.

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Toisen muuntajan toisioon voi lisätä kierroksia kotikonstein. Tuollaisella jännitteellä tosin kierroksia tarvitaan kymmenittäin.

Mitä väsäät?

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat