Seuraa 
Viestejä637
Kiinalaisen yliopiston rakentama Tianhe-2 on tätä nykyä maailman nopein supertietokone. Asiasta kertoo nopeimpien tietokoneiden listausta ylläpitävä top500-sivusto.
Maanantaina julkistetun supertietokonelistan mukaan Tianhe-2 pieksee toiseksi tipahtaneen yhdysvaltalaisen tietokoneen jopa kaksinkertaisella laskentateholla.
Kiinan kansallisen puolustusteknologian yliopiston rakentama Tianhe-2 raksuttaa 33,86 petaflopsin vauhdilla. Petaflops tarkoittaa kymmentä potenssiin 15 eli miljoonaa miljardia liukulukuoperaatiota sekunnissa.
Aikaisemmin top500-listan kärkeä piti Yhdysvaltain energiaviraston Titan-kone, joka suoritti laskutoimenpiteitä 17,59 petaflopsin vauhdilla.Jaa, eipä tuo kerro mittään meikäläiselle, vaan uskoa sopii että poweria löytyy.

http://www.mikropc.net/kaikki_uutiset/m ... c-19062013

Kun on korviaan myöten kusessa, on parempi pitää turpansa kiinnni.
o_turunen kirjoitti:
Vai olisiko tuo paksuusyksikkö.

Kommentit (14)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Cogida
Seuraa 
Viestejä161

Ihminen tuskin kykenee tekemään mitään laitetta jolla olisi älyä sanan varsinaisessa merkityksessä, älypuhelin nimikkeenä on yksi järkyttävimmistä, nyt on jo äly-telkku, millonhan ne keksii äly-läppärin mainoksiin se ei ainakaan ole päässyt.

Maailman kiusana on se, että typerät ovat ehdottoman varmoja ja viisaat täynnä epäilystä. (Bertrand Russell)

z
Seuraa 
Viestejä2918
Maldorado
Millähän koneella lienee tulos tarkastettu, vai onko se nopeus puhtaasti laskennallinen.Eiköhän tuossa ole otettu yhden rosessorin teho ja kerrottu se rosessorien määrällä eli siis jos käsissä sattuu olemaan äärimmäisen hyvin ja helposti rinnakkaistuva ongelma, niin jonnekin noihin ilmoitettuihin suuruusluokkiin voi laskennassa päästä. Taas sitten jos ongelma on sangen kyttyrämäinen, niin eipä tuo kinuskien konekaan päässe juuri muutamalla ytimellä varustettua tehokasta pöytäkonetta kummoisempiin lukemiin.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ahmdal%27s_Law

zz

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
NieVei3a
Dredex
Cogida
Älyä ei voi tehdä!Voi, kun rakentaa neuroverkkokoneen.Ei, koska Turing ja Gödel.Ajattele joskus yhden päivän ajan. Ajattele ihmismieltä. Että kuinka toimiva se on, mutta kuinka rajoittunut se samalla on. Ei se oikeastaan ole niin suuri ihme se ihmismieli. Se on vain tiettyihin asioihin hyvin spesifioitunut elin.

くそっ!

Ronron
NieVei3a
Cogida
Älyä ei voi tehdä!Voi, kun rakentaa neuroverkkokoneen.
Ajattele joskus yhden päivän ajan. Ajattele ihmismieltä. Että kuinka toimiva se on, mutta kuinka rajoittunut se samalla on. Ei se oikeastaan ole niin suuri ihme se ihmismieli. Se on vain tiettyihin asioihin hyvin spesifioitunut elin.Jos ihmismieli ei ole suuri ihme niin mikä sitten? Universumi kääntynyt itse havaitsemaan itseään. Ihmismieli sekä sen tuotokset ovat universumin suurimpia ihmeitä!

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
Šamaani

Jos ihmismieli ei ole suuri ihme niin mikä sitten? Universumi kääntynyt itse havaitsemaan itseään. Ihmismieli sekä sen tuotokset ovat universumin suurimpia ihmeitä!Onhan ihmismieli hyvin monimutkainen ja hieno juttu, en sitä kiistä. Mutta kun tarkastelee omia rajojaan arkielämässä niin huomaa että ei se kuitenkaan ihan mahdottomiin kykene. Rajat on silläkin.

くそっ!

z
Seuraa 
Viestejä2918
Dredex
NieVei3a
Dredex
Voi, kun rakentaa neuroverkkokoneen.Ei, koska Turing ja Gödel.Tarkenna?No, tuo oli olevinaan vitsi.

Yleensähän, kun "älykään" tai tiedostavan keinoälyn rakentamisesta keskustellaan, niin ei kestä kuin tovi, kun paikalle ilmaantuu joko noheva tee-se-itse filosofi luennoimaan kuinka jo Turing ja Gödel aikoinaan todistivat keinoälyn olevan mahdotonta - ja että muut keskustelijat ovat aikamoisia idiootteja, kun eivät tätä tiedä ja tajua.

Käytännössä näiden koti-himasten väitteiden taustalta löytyy (vahva) Churchin–Turingin teesi ja Gödelin epätäydellisyyslause. Sinänsä vakuuttavat taustat, mutta ko. teoreemojen soveltaminen keinoälyn mahdollisuuden kiistämiseen on vähintäänkin kyseenalaista (ja käytännössä täysin idioottimaista).

Itse menisin jopa väittämään, että kyseessä on pelkästään argumentointi nimiä heittämällä - eli luotetaan siihen, ettei vastapuoli ymmärrä tai tunne ko. teoreemoja ja siten joutuu luovuttamaan väittelyn heti alkumetreillä. Tätä tehostaakseen koti-himaset muotoilevat yleensä argumenttinsa vielä siten, että vastapuolen pitäisi ensin käytännössä osoittaa Turingin ja Gödelin koko elämäntyö paikkaansapitämättömiksi ennen kuin himppis "alentuu" keskustelemaan typerysten kanssa sen enempää.

zz

JPI
Seuraa 
Viestejä29752

Nopee on, mutta laskeeko oikein?
Nimittäin Kiinan tiedonvapautta ja ihmisoikeuksia rajoittavassa systeemissä kaikkea ei saa laskea oikein, siitä voi joutua kotiarestiin.

3³+4³+5³=6³

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat